State of Play: Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το Final Fantasy XVI

by Zikou Stella

Το πρόσφατο State of Play της Sony ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά στο Final Fantasy XVI, που θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου.

 

Το παιχνίδι ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και αφηγείται την ιστορία δυο αδελφών που προέρχονται από βασιλική οικογένεια, του Clive και του Joshua Rosfield, που είναι πρίγκιπες  της Rosaria. Ο Joshua, ο μικρότερος αδερφός, έχει ευλογηθεί με τη δύναμη ενός Dominant, που του προσφέρει τον έλεγχο του πανίσχυρου Eikon Phoenix. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Clive έχει τον τίτλο του “First Shield of Rosaria” και είναι ορκισμένος προστάτης του αδερφού του. Είναι ο χαρακτήρας τον οποίο θα ελέγχεις στο παιχνίδι. Μαζί τους η Jill Warrick, μια φύλακας που έσωσε ο έσωσε ο Αρχιδούκας της Rosaria από τις βόρειες περιοχές. Μαζί και οι τρεις πρέπει να περιηγηθούν σε έναν κόσμο πολέμου και πολιτικής ίντριγκας μετά από μια αιματηρή τραγωδία που ρίχνει τη ζωή τους στο χάος.

Στα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, η Square Enix αναλύει τα summons, τα Eikons αλλά και τις σκληρές μάχες που θα κληθείς να δώσεις.

 

Όλες οι μάχες στο Final Fantasy XVI γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Η δράση δεν μοιάζει με το Final Fantasy XV. Οι επιθέσεις του Clive και ο τρόπος με τον οποίο αμύνεται θυμίζουν περισσότερο παιχνίδια όπως το Devil May Cry. Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις της ζωής του πρωταγωνιστή. Στην εφηβεία, στα είκοσι και στα τριάντα του. Τακτικά, θα υπάρχουν αναδρομές στο παρελθόν που θα ρίχνουν φως σε σημαντικές στιγμές της ζωής του.

Υπάρχει ένας χάρτης του κόσμου στον οποίο θα έχεις πρόσβαση ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εξερευνήσεις τη Valisthea, να γνωρίσεις νέους χαρακτήρες, να πολεμήσεις τέρατα και να λύσεις μυστήρια. Κατά την επίσκεψή σου στο καταφύγιο του Clive θα μπορείς να αγοράσεις νέα αντικείμενα και όπλα και να συνομιλήσεις με χαρακτήρες που σου αναθέτουν αποστολές.

 

Ένας από αυτούς είναι ο Loresman Harpocrates. Μελετά την ιστορία και τα έθιμα της Valisthea, ερευνώντας το τοπικό κλίμα, τη λαογραφία, τη θρησκεία και τις παραδόσεις. Ο Harpocrates είναι πολύ περίεργος για τις ιστορίες του Clive. Καθώς ο Clive μοιράζεται τις προηγούμενες εμπειρίες του, ο Harpocrates αποκτά νέες γνώσεις ως ερευνητής. Και οι Χίλιοι Τόμοι στους οποίους κρατά αρχεία με τις γνώσεις του, θα γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένοι. Μπορείς να διαβάσεις τα πάντα για τη Valisthea αν επισκεφτείς τον Harpocrates και βυθιστείς στους Χίλιους Τόμους. Σε παρόμοιο ρόλο η Η Vivian που είναι μία Military Scholar και γνωρίζει καλά τις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες της Valisthea. Δίνει διαλέξεις στον Clive σε διάφορα σημεία της ιστορίας και μπορείς να τη βρεις στο κρησφύγετο.

Η Vivian γνωρίζει πολύ καλά τη σημερινή Valisthea, καθώς και την ιστορία της. Θα χαρεί να σου προσφέρει γνώσεις για το παρελθόν. Με τη βοήθειά της, μπορείς να εξερευνήσετε τις λεπτομέρειες των διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων χαρακτήρων και παγκόσμιων υποθέσεων κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων. Κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μια αναδρομή στα όσα έχεις βιώσει ως τότε στο παιχνίδι και να καθορίσεις το που πρέπει να πάει η Clive, οι γνώσεις της σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ.

 

Ένα σημαντικό στοιχείο του gameplay είναι ότι οι νίκες ενάντια των εχθρών θα σε ανταμείβουν με ability points, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιείς για να ξεκλειδώνεις νέες ή να αναβαθμίζεις τις υπάρχουσες ικανότητες του Clive. Μπορείς επίσης να αφήσεις το παιχνίδι να επιλέξει για εσένα ποιος είναι ο βέλτιστος δρόμος των αναβαθμίσεων. Επίσης, για όσους θέλουν να επικεντρωθούν στη ροή της ιστορίας και δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις μάχες, θα υπάρχουν μια σειρά από αξεσουάρ που θα διευκολύνουν κατά πολύ κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα, ένα από αυτά θα αυτοματοποιεί πλήρως την αποφυγή των χτυπημάτων των αντιπάλων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

 

Μερικές φορές ο Clive θα συνοδεύεται από άλλους χαρακτήρες. H Square Enix υποσχέθηκε ότι οι παίκτες δεν θα χρειαστεί να διαχειρίζονται αυτά τα μέλη της ομάδας. Αντίθετα, θα έχουν το δικό τους AI και θα κάνουν τα δικά τους πράγματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάστηκε στο State of Play είναι τα Eikon Battles. Αυτές θα είναι τεράστιες μάχες μεταξύ θεϊκών summons με διαφορετική συμπεριφορά και δυνατότητες.

 

Αυτά και πολλά άλλα στο video που θα βρεις ακριβώς παρακάτω.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη