State of Play – Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το Gran Turismo 7

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου State of Play η Sony Interactive Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης Polyphony Digital, παρουσίασαν ένα video διάρκειας 32 λεπτών, γεμάτο πληροφορίες και δράση από το επερχόμενο Gran Turismo 7. Σημειώνεται ότι η καταγραφή των πλάνων είχε πραγματοποιηθεί στο PlayStation 5.

Επί σκηνής ανέβηκε ο δημιουργός της σειράς, Kazunori Yamauchi, που επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου 2022, για PlayStation 4 και PlayStation 5. Κατά το λανσάρισμα θα υπάρχουν πάνω από 400 αυτοκίνητα γνωστών κατασκευαστών, 34 τοποθεσίες από όλο τον κόσμο και 90 διαδρομές. Μετά την κυκλοφορία θα προστίθεται νέο περιεχόμενο ανά τακτά διαστήματα.

Το World Map θα λειτουργεί ως το menu μέσω του οποίου θα προσφέρεται πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του Gran Turismo 7. Ξεκινώντας, θα προσφερθεί στους παίκτες το απαραίτητο ποσό για να αγοράσουν το πρώτο τους αυτοκίνητο και στη συνέχεια, μέσω της συμμετοχής τους στο campaign και σε άλλες κούρσες θα ξεκλειδώνουν νέα αυτοκίνητα, όπως επίσης και αναβαθμίσεις για να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους. Κεντρική θέση στον χάρτη θα έχει το Gran Turismo Cafe. Οι παίκτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα Car Collection Menu και θα συμπληρώνουν κάθε κομμάτι του, κερδίζοντας αγώνες και πρωταθλήματα. Μερικές φορές θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τους δημιουργούς, ανακαλύπτοντας την ιστορία πίσω από κάθε όχημα.

Για αγορές νέων αυτοκινήτων θα υπάρχει το Brand Central. Εκεί θα βρεις πάνω από 300 μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από το 2001 και μετά. Αν όμως τα εικονικά χρήματα που έχεις κερδίσει ως τότε δεν επαρκούν, τότε πολύ πιθανό να καταφύγεις στον Used Car Dealer, όπου θα βρεις κάτι πιο οικονομικό, εκτός αν πρόκειται για κάποιο δημοφιλές αυτοκίνητο, που δεν αποκλείεται να σου στοιχίσει περισσότερο από όσο κόστιζε όταν λανσαρίστηκε. Τέλος, στον Legendary Car Dealer θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικά σου θρυλικά αυτοκίνητα, πληρώνοντας βεβαίως το απαραίτητο, υψηλό αντίτιμο.

Μέσα από το World Circuit θα σου δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε δεκάδες διαδρομές, είτε πραγματικές, είτε φανταστικές, όπως το Trial Mountain, το Deep Forest και το High Speed Ring, τα πάντα με βελτιωμένα γραφικά. Για κάθε διαδρομή υπάρχουν συγκεκριμένες κούρσες και πρωταθλήματα, ενώ για την καλύτερη προετοιμασία σου η λειτουργία Circuit Experience θα λειτουργεί ως προπόνηση πριν αποφασίσεις να τα βάλεις με τον ανταγωνισμό. Εκτός από τα παραπάνω, επιστρέφουν τα γνωστά License Tests, δηλαδή δοκιμασίες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις όλα τα μυστικά και τεχνικές της οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες. Τέλος στο Custom Race Mode θα συνδυάζεις στοιχεία όπως οι καιρικές συνθήκες και το επίπεδο της τεχνητής νοημοσύνης των αντίπαλων οδηγών, για να δημιουργείς τους δικούς σου αγώνες.

Τα Mission Races είναι αγώνες στους οποίους η νίκη θα έρθει μόνο αν εκπληρώσεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα αν ολοκληρώσεις μια διαδρομή σε χρόνο λιγότερο από το όριο που τίθεται. Αν θέλεις να διασκεδάζεις με φίλους σου θα μπορέσεις να το πραγματοποιήσεις είτε μέσω του local co-op που υποστηρίζει split-screen για δύο παίκτες, είτε online, δημιουργώντας Lobbies και Meeting Places. Ακόμα θα έχεις την ευκαιρία να μπεις στο Sport Mode, για να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου ενάντια σε οδηγούς από όλο τον κόσμο.

 

 

Σημαντική δουλειά έχει γίνει στον τομέα της απεικόνισης και της προσομοίωσης. Με χρήση φωτορεαλιστικών γραφικών και τη βοήθεια της τεχνολογίας ray-tracing οι φωτισμοί και οι αντικατοπτρισμοί είναι περισσότερο ρεαλιστικοί από κάθε φορά και τα γραφικά περνούν σε νέα διάσταση. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι η προσομοίωση των καιρικών συνθηκών. Χρησιμοποιώντας πραγματικά μετεωρολογικά δεδομένα, η ομάδα ανάπτυξης έχει κατορθώσει να προσομοιώσει με απόλυτη ακρίβεια ακόμα και τον τρόπο που σχηματίζονται τα σύννεφα σε κάθε διαφορετική περιοχή. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ίσως για πρώτη φορά σε παιχνίδι έχει δοθεί τόση προσοχή στην αναπαράσταση του ουρανού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο φωτεινά αστέρια αλλά και πλανήτες και η λάμψη κάθε ουράνιου σώματος θα καθορίζεται κάθε φορά από τη θέση της σελήνης, που θα κάνει τον κύκλο της ακριβώς όπως ο ήλιος. Τέλος θα υπάρχει και το λεγόμενο raincloud radar, το οποίο θα μπορείς να συμβουλεύεσαι ανά πάσα στιγμή ώστε να έχεις άποψη για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Η αεροδυναμική των αυτοκινήτων και η προσομοίωση της πραγματικής συμπεριφοράς τους είναι σημαντικά στοιχεία της σειράς Gran Turismo. Όλες οι σχετικές παράμετροι έχουν ρυθμιστεί με τη βοήθεια διάσημων οδηγών, όπως ο Lewis Hamilton αλλά και τεχνικών που εργάζονται στη Michelin. Χάρη στα adaptive triggers και το haptic vibration θα έχεις αίσθηση των πάντων την ώρα που οδηγείς, σε οτιδήποτε είδους τερέν και αν βρίσκεσαι, είτε παίρνεις κάποια στροφή, είτε οδηγείς σε ευθεία. Επίσης, θα υπάρχουν πάνω από 60 διαφορετικά ανταλλακτικά για κάθε αυτοκίνητο, ώστε να μπορείς να διαμορφώνεις τις επιδόσεις τους με βάση τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σου. Εκτός των άλλων, με τον Livery Editor θα σου δίνεται η ευκαιρία να τροποποιήσεις την εμφάνιση των αυτοκινήτων, φέρνοντάς τα στο στυλ που σου ταιριάζει. Το κλασσικό πλυντήριο αυτοκινήτων και οι αλλαγές λαδιών, δεν θα λείπουν από το Gran Turismo 7.

Σημαντικό κομμάτι στην όλη εμπειρία παίζει ο ήχος. H Polyphony Digital έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία 3D Audio του PlayStation 5 και το αποτέλεσμα είναι ότι θα αντιλαμβάνεσαι με ακρίβεια την προέλευση ακόμα και του παραμικρού ήχου, είτε αυτός προέρχεται πάνω είτε κάτω από το ύψος του κεφαλιού σου.

Τέλος, οι διαδρομές είναι τόσο όμορφες που δεν αποκλείεται να μπεις στον πειρασμό να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες. Για τον σκοπό αυτό, το Gran Turismo 7 διαθέτει ένα πλήρες Photo Mode, όχι μόνο για να απαθανατίσεις τις αγαπημένες σου στιγμές, αλλά και για να τις επεξεργαστείς με μια σειρά από οπτικά εφέ, κάνοντάς τις ακόμα πιο ζωντανές.

Στο video που ακολουθεί θα βρεις όλα όσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του State of Play.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη