State of Play: Την εορταστική περίοδο η κυκλοφορία του Hogwarts Legacy

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου State of Play αποκαλύφθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Hogwarts Legacy. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο την εορταστική περίοδο του 2022, για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S. Επιπλέον, παρουσιάστηκε ένα video γεμάτο πληροφορίες αλλά και ένα ακόμα με πληροφορίες από τα παρασκήνια της ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Το Hogwarts Legacy είναι ένα spinoff του κόσμου του Harry Potter, όμως διαδραματίζεται τον 19ο αιώνα. Αρχικά θα κληθείς να δημιουργήσεις τον χαρακτήρα σου, άνδρα ή γυναίκα, όμως δεν θα ξεκινήσεις ως ένας άπειρος μάγος, αλλά ως σπουδαστής του πέμπτου έτους στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Εννοείται ότι θα είσαι τοποθετημένος σε έναν από τους τέσσερεις κοιτώνες που αναφέρονται στα βιβλία της JK Rowling, δηλαδή Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ή Slytherin. Η καθημερινότητά σου θα είναι γεμάτη από την παρακολούθηση μαθημάτων, όπου θα εκπαιδεύεσαι σε ξόρκια, θα παρασκευάζεις μαγικά φίλτρα και θα εξημερώνεις άγρια τέρατα. Επιπλέον, θα μπορείς να χειρίζεται αρχαία μαγεία και σε συνδυασμό με τις ικανότητές σου, θα μπορέσεις τελικά να σώσεις τον κόσμο των μάγων από τις σκοτεινές δυνάμεις. Μάλιστα η συνεργασία σου με τον αινιγματικό καθηγητή Fig θα είναι το έναυσμα για να αποκαλύψεις το μυστήριο που κρύβεται γύρω από τις φήμες περί εξέγερσης των Goblins.

 

 

To Hogwarts Legacy είναι γεμάτο από πρωτότυπες ιστορίες, παρόλα αυτά η δημιουργός του Harry Potter δεν έχει άμεση εμπλοκή στη διαδικασία ανάπτυξης. Θα συναντήσεις νέους καθηγητές, μαθητές, εχθρούς, μέντορες, πλάσματα, αλλά και μερικά γνώριμα φαντάσματα. Εννοείται ότι θα μπορείς να μετακινηθείς όπου θελήσεις με τη μαγική σου σκούπα, θα κάνεις νέους φίλους που θα σταθούν δίπλα σου σε κάθε αποστολή και θα αναβαθμίσουν τις δυνάμεις τους με βάση το στυλ του gameplay σου. Ο χαρακτήρας σου θα έχει το δικό του skill tree, πλήρως αναβαθμίσιμο για την απόκτηση νέων ταλέντων και ικανοτήτων. Επιπλέον, θα έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ή να δημιουργήσεις τον δικό σου μαγικό εξοπλισμό, για να αυξήσεις τις επιθετικές και αμυντικές σου δυνατότητες. Κανένας από τους εχθρούς που θα συναντήσεις δεν αστειεύεται, οπότε θα πρέπει να είσαι πάντοτε καλά προετοιμασμένος.

Όμως, υπάρχει και ο κόσμος έξω από τη σχολή. Πολύ συχνά θα νιώσεις την ανάγκη να επισκεφτείς το χωριό Hogsmeade. Εκεί, δεκάδες καταστηματάρχες θα προσφερθούν να σε προμηθεύσουν με μια σειρά από χρήσιμα αντικείμενα, όπως υλικά για μαγικά φίλτρα, συνταγές για σπόρους που μια μέρα θα μετατραπούν σε μαγικά δέντρα και παντός είδους εξοπλισμό.

Όμως, όσο φιλόξενο και αν δείχνει εκ πρώτης όψης, το Hogsmeade είναι το ίδιο επικίνδυνο. Μια ομάδα σκοτεινών μάγων, έχοντας πάρει θάρρος από την αναταραχή που επικρατεί, περιφέρεται γύρω από το χωριό. Είτε θα τους αντιμετωπίσεις, είτε θα πρέπει να τους αποφύγεις.

Τέλος, όσο εξερευνάς τον κόσμο του παιχνιδιού, τόσο περισσότερες δραστηριότητες και περιοχές ενδιαφέροντος θα ανακαλύπτεις. Το σχολικό έτος κυλάει σε “πραγματικό” χρόνο, οπότε θα βιώσεις τις αλλαγές των εποχών και των καιρικών συνθηκών, με τον ουρανό να φωτίζεται από αστραπές ή ήλιο και τη γη να είναι γεμάτη χιόνι, νερό της βροχής ή καταπράσινο γρασίδι.

 

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη