Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί το φετινό Google I/O. Τι περιμένουμε να δούμε

by Zikou Stella

Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί το ετήσιο Ι/Ο event της Google. Το event θα λάβει χώρα στο υπαίθριο αμφιθέατρο Shoreline Amphitheatre στο Mountain View της Καλιφόρνια, με ζωντανό κοινό, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, αλλά θα μπορείς να το παρακολουθήσεις και από την άνεση του καναπέ σου, καθώς θα μεταδοθεί ζωντανά και στο YouTube μέσα από το επίσημο κανάλι της Google.

 Τι περιμένουμε να δούμε; Αν και για την ώρα η Google κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, υπάρχουν ορισμένα “σιγουράκια”. Το πρώτο είναι η νέα έκδοση Android 14 και όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνει. Από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η νέα έκδοση του mobile λειτουργικού της Google θα έχει καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας για βελτιωμένη αυτονομία, βελτιωμένη υποστήριξη για μεγάλες οθόνες, ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υποστήριξη για δορυφορική επικοινωνία, περισσότερες επιλογές media sharing και υποστήριξη για διπλές εφαρμογές.

Εκτός από το software όμως περιμένουμε και ανακοινώσεις σε επίπεδο hardware. Πιο συγκεκριμένα περιμένουμε από την Google να αποκαλύψει το νέο οικονομικό Pixel Phone, το Pixel 7a, καθώς και το πρώτο της tablet, το Google Pixel Tablet που είχε ανακοινωθεί σαν project στο περσινό developer’s conference της εταιρείας – εξ ου και η ανάγκη το Android 14 να υποστηρίζει μεγαλύτερες οθόνες με διαφορετική αναλογία πλευρών. Επίσης, φήμες θέλουν την Google να παρουσιάζει και το πρώτο της foldable smartphone, το Google Pixel Fold και ίσως και κάποιο νέο wearable.

Τέλος, με δεδομένο τον αναβρασμό που υπάρχει τους τελευταίους μήνες γύρω από τις τεχνολογίες AI, είναι μάλλον απίθανο η Google να μην κάνει ανακοινώσεις που να αφορούν είτε το δικό της chatbot, το Google Bard, είτε υπηρεσίες που θα αποκτήσουν νέες AI δυνατότητες.

Μπορείς να δεις ακόμη