Subnautica: Below Zero – Περιπέτεια κάτω από το νερό

by Aggeliki Tsoukana

 

Το Subnautica: Below Zero είναι ο νεότερος τίτλος της Unknown Worlds Entertainment και χαρακτηρίζεται ως ένα open world survival action-adventure video game. Επιπλέον, είναι η συνέχεια του επιτυχημένου Subnautica που κυκλοφόρησε το 2018 και είναι διαθέσιμο για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch και PC.

 

 

Σενάριο

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, η επιστήμονας Robin Ayou φτάνει στον πλανήτη 4546B, προκειμένου να εξερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου της αδελφής της Samantha, που λέγεται πως μπορεί και να οφείλεται σε αμέλεια υπαλλήλου της Alterra, που το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργήσει μια σειρά από βάσεις στον πλανήτη, όμως, σύντομα, αναγκάστηκε να αποσύρει όλο το προσωπικό της.

Με το που πατάει το πόδι της στον 4546Β, η Robin λαμβάνει ένα σήμα κινδύνου. Σπεύδει να το ερευνήσει και αποκαλύπτει ένα αρχαίο καταφύγιο, όπου βρίσκεται η ψηφιοποιημένη ύπαρξη ενός ζωντανού οργανισμού. Πρόκειται για έναν εξωγήινο, που συστήνεται ως Al-An και μετά βίας διεισδύει στο μυαλό της καθώς η ενέργεια του καταφυγίου εξαντλείται. Έξω φρενών λόγω του γεγονότος αυτού, η Robin συμφωνεί να βοηθήσει τον AI-An να δημιουργήσει ένα νέο σώμα για να μπορέσει να μετεγκατασταθεί. Οπότε, θα πρέπει να εξερευνήσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη, προκειμένου να βρει τα απααίτητα υλικά. Επιπλέον, ο Al-An εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν προσπάθησε να πλησιάσει την Alterra. Δεν πίστευε ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και δεν ήθελε να ρισκάρει την αποκάλυψη του δρόμου που οδηγεί προς την πατρίδα του. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας, ο Al-An ομολογεί πως ήταν από τους επιστήμονες που είχαν αναλάβει να βρουν θεραπεία για το βακτήριο Kharaa και δεν υπάκουσε στις εντολές που είχε λάβει, προσπαθώντας να εκκολάψει αυγά ενός Sea Dragon, γεγονός που οδήγησε στην πρώτη έξαρση του Kharaa στον πλανήτη 4546B. Παράλληλα, συνεχίζεται η εξερεύνηση για τις συνθήκες του θανάτου της Samantha.

 

 

Gameplay

Θα βρεθείς σε έναν ανοικτό κόσμο και το κύριο μέρος της δράσης λαμβάνει χώρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, άρα πρώτο και βασικό θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις τα διαθέσιμα επίπεδα οξυγόνου. Συλλέγοντας αντικείμενα, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις εργαλεία, να δημιουργήσεις βάσεις και να αλληλεπιδράσεις με τα άλλα όντα του πλανήτη. Βασικό κομμάτι του gameplay αποτελεί η επιβίωση, οπότε θα πρέπει να φροντίζεις να έχεις πάντοτε τις απαραίτητες ποσότητες φαγητού και νερού. Μέσα από την εξερεύνηση και την ολοκλήρωση αποστολών θα μπορέσεις να κάνεις πρόοδο στο σενάριο. Επιπλέον πέρα από τις υποβρύχιες τοποθεσίες, υπάρχουν και αρκετές εκτάσεις πάνω από την επιφάνεια του νερού, στις οποίες έχεις πρόσβαση και θα σου “προσφέρουν” πολύτιμες προμήθειες. Η εναλλαγή μέρας- νύχτας επηρρεάζει την ορατότητα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με καιρικά φαινόμενα όπως η ομίχλη και οι καταιγίδες που ξεσπούν ξαφνικά. Χρήσιμα gadgets όπως ένας φακός, ένα κράνος, ο ανιχνευτής μετάλλων και η συσκευή που δίνει επιπλέον ώθηση ενώ βρίσκεσαι στο νερό, θα αποδειχτούν πολύτιμοι σύμμαχοι σε κάθε σου προσπάθεια.

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά game modes και εσύ μπορείς να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα:

Survival — όπου θα πρέπει να ελέγχεις την υγεία, την πείνα, τη δίψα, το οξυγόνο και τη θερμοκρασία της πρωταγωνίστριας. Επανερχόμενη μετά από κάθε θάνατο, κάποια αντικείμενα θα λείπουν από το inventory.

Freedom Mode — η διαφορά με το survival, είναι ότι δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζεις για τη διαχείριση της πείνας και της δίψας.

Hardcore Mode — Σε περίπτωση που πεθάνεις, θα πρέπει να ξεκινήσεις από το απόλυτο μηδέν.

Creative Mode — Η πείνα, η δίψα, το οξυγόνο, η υγεία και η θερμοκρασία δεν πρόκειται να σε απασχολήσουν. Έχεις στη διάθεσή σου όλα τα σχέδια για τη δημιουργία συσκευών και αντικειμένων και επιπλέον, δεν χρειάζεται να συγκεντρώσεις προμήθειες για να δημιουργήσεις το οτιδήποτε.

 

 

 

Γιατί να το προσθέσω στη συλλογή μου

To Subnautica: Below Zero είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια επιβίωσης που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2021. Θα σου προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της εξερεύνησης ενός καταπληκτικού κόσμου που βρίσκεται κάτω από το νερό. Εκεί θα συναντήσεις πλάσματα που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν. Άλλοτε θα τα χρησιμοποιήσεις για τροφή, άλλοτε για την παραγωγή νερού, άλλοτε ως βοηθητικά αντικείμενα σε σύγχρονες κατασκευές. Σε κάθε περίπτωση θα σου φανούν απόλυτα χρήσιμα αλλά και σύντροφοι σε έναν πλανήτη, που δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι είναι συνώνυμος με την απόλυτη μοναξιά.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη