Summer Game Fest 2023: Πανδαισία σημαντικών ανακοινώσεων

by Zikou Stella

Μετά την ακύρωση της E3 2023, το Summer Game Fest αποτελεί το επίκεντρο των καλοκαιρινών gaming events. Πολλές ήταν η ανακοινώσεις για μια ακόμα χρονιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στις σημαντικότερες από αυτές.

 

Prince of Persia: The Lost Crown

Η Ubisoft και η ομάδα ανάπτυξης Ubisoft Montpellier ανακοίνωσαν το Prince of Persia: The Lost Crown. Θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC (Epic Games Store, Ubisoft Store) και Amazon Luna.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο στυλ, που διαδραματίζεται στην Περσία της μυθολογικής εποχής και θα κληθείς να διαχειριστείς τα όρια του χρόνου και του χώρου.

Δες το τρέιλερ εδώ.

 

 

Mortal Kombat 1

Η Warner Bros. Games και η NetherRealm Studios παρουσίασαν ένα gameplay trailer για το Mortal Kombat 1.

Θα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά σε αρκετούς θρυλικούς μαχητές και να πάρεις μια γεύση από το σενάριο του παιχνιδιού. Ο Liu Kang έχει ξαναρχίσει την ιστορία δημιουργώντας μια Νέα Εποχή για χάρη της ειρήνης, ενώ η Mileena, δίδυμη αδερφή της Kitana και νόμιμη διάδοχος του θρόνου του Outworld, έχει μολυνθεί από μια τρομακτική και θανατηφόρα ασθένεια. Οι πολεμιστές Lin Kuei και τα αδέρφια Scorpion και Sub-Zero αγωνίζονται για το μέλλον της φυλής τους, ενώ οι πρωταθλητές του Earthrealm Raiden και Kung Lao αγωνίζονται για την οικογένεια και την τιμή. Ο Johnny Cage, που ενδιαφέρεται περισσότερο να παραμείνει επίκαιρος στα μάτια των θαυμαστών του, παλεύει για τη δική του ματαιοδοξία. Στο κύριο roste μετέχει επίσης ο Kenshi Takahashi, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει το σεβαστό σπαθί, Sento, και να αποκαταστήσει το όνομα της οικογένειάς του.

Ακόμα, στο video εμφανίζονται Kameo Fighters, όπως οι: Scorpion, Sub-Zero, Sonya Blade, Kano, Goro, Kung Lao, Stryker και Jackson “Jax” Briggs.

Το Mortal Kombat 1 θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series Χ, Xbox Series S, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store).

Δες το τρέιλερ εδώ.

 

 

Sonic Superstars

H SEGA ανακοίνωσε το Sonic Superstars για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC. Θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2023 και επιπλέον πληροφορίες για τις διάφορες εκδόσεις και το περιεχόμενό τους αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Η περιπέτεια θα σε μεταφέρει στα πανέμορφα Northstar Islands και όπως συμβαίνει με κάθε παιχνίδι Sonic η δράση θα κινείται σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι Sonic, Tails, Knuckles και Amy Rose θα είναι επιλέξιμοι χαρακτήρες και αξιοποιώντας τις ολοκαίνουργιες δυνάμεις Emerald θα κινείσαι και θα επιτίθεσαι με δυναμικούς νέους τρόπους. Θα βρεθείς σε πανέμορφα περιβάλλοντα, μόνος ή με έως και τρεις άλλους παίκτες και θα πρέπει να σταματήσεις τον Dr. Eggman, τον Fang και έναν μυστηριώδη νέο εχθρό, πριν μετατρέψουν τα γιγάντια ζώα των νησιών σε Badniks.

 

 

Baldur’s Gate III

Η Larian Studios δημοσίευσε ένα νέο trailer για το Baldur’s Gate III, μέσω του οποίου παρουσιάζει τον Lord Enver Gortash, στον οποίο δανείζει τη φωνή του ο Jason Isaacs.

Μετά την πρόσφατη εξαφάνιση του Duke Ravengard, η πόλη του Baldur’s Gate έχει στραφεί στον Lord Enver Gortash, τον ανερχόμενο σχεδιαστή των Steel Watchers – μαγικών κουρδιστών πολεμιστών που δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν την πόλη. Ως ο νέος προστάτης της Baldur’s Gate, ο Gortash στέκεται ως μια από τις πιο ισχυρές φιγούρες εντός των τειχών της.

Καθώς φτάνεις στην εμβληματική πόλη Baldur’s Gate, βρίσκεσαι στη μέση μιας επικίνδυνης μάχης για την εξουσία, με πολλές φατρίες και δυνάμεις να συναγωνίζονται για τον πολιτικό έλεγχο. Δύσκολα ξεχωρίζεις τους φίλους από τους εχθρούς και θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με ποιους μιλάς και πού κινείσαι.

Το Baldur’s Gate III κυκλοφόρησε σε έκδοση Early Access για PC (Steam, GOG) στις 6 Οκτωβρίου 2020. Η πλήρης έκδοση για PlayStation 5, PC και Mac αναμένεται στις 31 Αυγούστου 2023.

 

 

Marvel’s Spider-Man 2

Το Marvel’s Spider-Man 2 θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 στις 20 Οκτωβρίου 2023, όπως αποκάλυψαν η Sony Interactive Entertainment και η Insomniac Games που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του.

Στο Marvel’s Spider-Man 2 θα βιώσεις τα γεγονότα τόσο ως Peter Parker όσο και ως Miles Morales, με εναλλαγές στον έλεγχο των δύο πρωταγωνιστών καθώς εξερευνούν περιοχές όπως το Manhattan, το Queens και το Brooklyn. Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με άκρως επικίνδυνους εχθρούς, όπως ο Venom, ο Lizard και ο Kraven.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και αν αγοράσεις την κόπια σου πριν το λανσάρισμα θα λάβεις ως δώρο ένα early unlock Arachknight Suit για τον Peter με τρεις επιπλέον χρωματικές επιλογές, ένα early unlock Shadow Spider Suit για τον Miles επίσης με τρεις χρωματικές επιλογές, ένα early unlock Web Grabber gadget και τρία skill points.

Η Digital Deluxe Εdition του Marvel’s Spider-Man 2 θα περιλαμβάνει το παιχνίδι, όλα τα δώρα για όσους προπαραγγείλουν, 10 μοναδικές ενδυμασίες – πέντε για κάθε πρωταγωνιστή – επιπλέον πλαίσια και αυτοκόλλητα για το Photo Mode, συν δύο ακόμα skill points.

Η Collector’s Edition θα προσφέρει ένα voucher για τη Digital Deluxe Edition, ένα Steelbook case και ένα υψηλής ποιότητας αγαλματίδιο, ύψους 19” που αναπαριστά μια μάχη ανάμεσα στον Spider-Men και στον Venom.

 

Final Fantasy VII: Ever Crisis

H Square Enix ανακοίνωσε μια κλειστή beta για το Final Fantasy VII: Ever Crisis σε συσκευές Android, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου. Μπορείς να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

Θα ζήσεις ξανά τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Final Fantasy VII σε μια περιπέτεια που θα έχεις τον ρόλο του νεαρού ήρωα Sephiroth.

Θα αναβιώσεις κλασικές και νέες ιστορίες στο σύμπαν του Final Fantasy VII που παρουσιάζονται με ρετρό στυλ σε συνδυασμό με μοντέρνα, όμορφα γραφικά. Θα δημιουργήσεις μια ομάδα με τους αγαπημένους σου χαρακτήρες και θα διαμορφώσεις τον καθένα δίνοντάς του εμβληματικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πανίσχυρων αντιπάλων, τόσο σε επίπεδο solo, όσο και σε coop.

 

 

Final Fantasy VII Rebirth

To Final Fantasy VII Rebirth θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 στις αρχές του 2024 και η Square Enix σημειώνει ότι θα έρθει σε δύο δισκάκια. Είναι το δεύτερο μέρος του Final Fantasy VII remake project και αφηγείται εκ νέου την ιστορία του παιχνιδιού που επαναπροσδιόρισε την έννοια των RPG.

Στο Final Fantasy VII Rebirth θα συναντήσεις τους εμβληματικούς ήρωες Cloud, Barret, Tifa, Aerith και Red XIII, μετά τη φυγή τους από τη δυστοπική πόλη Midgar. Ξεκινούν ένα ταξίδι αναζητώντας τον Sephiroth, τον εκδικητικό ξιφομάχο από το παρελθόν του Cloud που πιστεύεται ότι είναι νεκρός.

Σε αυτή την αυτόνομη περιπέτεια, θα εξερευνήσεις έναν τεράστιο κόσμο, που ζωντανεύει με γραφικά υψηλής ποιότητας και δημιουργήθηκε ειδικά για να αξιοποιήσει τη δύναμη του PlayStation 5. Ξετυλίγοντας μια συναρπαστική αφήγηση πλούσια σε μυστήρια, θα παρακολουθήσεις από κοντά το προσωπικό ταξίδι κάθε μέλους της ομάδας, θα ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ τους και θα συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν ισχυρούς εχθρούς.

 

 

Immortals of Aveum

Η Electronic Arts και η ομάδα ανάπτυξης Ascendant Studios παρουσίασαν ένα νέο gameplay trailer για το fantasy first-person magic shooter Immortals of Aveum.

Το Immortals of Aveum αφηγείται την ιστορία του Jak ο οποίος αποτελεί μέλος μια επίλεκτης ομάδας μαχητών, που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο από το χείλος του γκρεμού. Με λεγεώνες στρατιωτών και στις δύο πλευρές του Everwar, πρέπει να αποκαλύψει τα μυστήρια του ταραγμένου παρελθόντος του Aveum, αν θέλει να υπάρχει ελπίδα να σωθεί το μέλλον του.

Το Immortals of Aveum θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, EA App).

Δες το τρέιλερ εδώ.

 

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

To Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Microsoft Store).

Αν προπαραγγείλεις το παιχνίδι θα λάβεις ως δώρο το “Legendary Fighter Pack”, που περιλαμβάνει τους χαρακτήρες Daigo Dojima, Goro Majima και Taiga Saejima ως bonus boss battles.

Ο κάποτε θρυλικός yakuza, ο Kazuma Kiryu προσποιήθηκε τον θάνατο του και εγκατέλειψε το όνομά του για χάρη της προστασίας της οικογένειάς του. Τώρα, έρχεται σε σύγκρουση από μια μυστηριώδη φιγούρα που προσπαθεί να τον υποχρεώσει να βγει από την κρυψώνα του. Με την κωδική ονομασία “Joryu”, ο Kiryu ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια με μάχες που τσακίζουν κόκαλα σε μέρη γεμάτα συναρπαστικούς χαρακτήρες και δραστηριότητες.

 

 

John Carpenter’s Toxic Commando

Η Focus Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης Saber Interactive ανακοίνωσαν το first-person shooter John Carpenter’s Toxic Commando. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Epic Games Store).

Στο εγγύς μέλλον, μια πειραματική προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δύναμη του πυρήνα της Γης καταλήγει σε μια τρομακτική καταστροφή: την απελευθέρωση του Sludge God. Αυτό το βδέλυγμα αρχίζει να μορφοποιεί την περιοχή, μετατρέποντας το χώμα σε αποβράσματα και τα ζωντανά σε απέθαντα τέρατα. Ωστόσο, η ιδιοφυΐα πίσω από το πείραμα έχει ένα σχέδιο για να διορθώσει τα πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ομάδα ικανών, άρτια εκπαιδευμένων μισθοφόρων για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Δυστυχώς, ήταν όλοι πολύ ακριβοί. Γι’ αυτό και προσλήφθηκε ο…

Θα αναλάβεις τον έλεγχο ενός καταδρομέα και θα συνεργαστείς με τους φίλους σου για να στείλετε τον Sludge God και τις ορδές του πίσω στον κάτω κόσμο. Θα διαλέξεις το class που ταιριάζει στο δικό σου στυλ και χρησιμοποιώντας μια γκάμα από ισχυρά όπλα θα προσπαθήσεις να σώσεις τον πλανήτη.

 

 

The Lord of the Rings: Return to Moria

Το πρώτο gameplay trailer του The Lord of the Rings: Return to Moria αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest 2023 και σου προσφέρει τη δυνατότητα να μάθεις περισσότερα για το επερχόμενο co-op survival crafting game, πριν την κυκλοφορία του.

Αφηγητής του trailer είναι ο ηθοποιός Jonathan Rhys-Davies, που υποδύθηκε τον Gimli στην τριλογία ταινιών του Peter Jackson. Έχοντας ως αποστολή να ξαναχτίσεις τη Moria, θα πρέπει να συλλέξεις πόρους, να δημιουργήσεις τα απαραίτητα αμυντικά έργα και να εξερευνήσεις τα βάθη των ορυχείων.

Όπως ανακοίνωσαν η Free Range Games και η North Beach Games, το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο το Φθινόπωρο του 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Epic Games Store).

 

 

Lies of P

Το soulslike action RPG Lies of P θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam), όπως ανακοίνωσαν η Neowiz και η ομάδα ανάπτυξης Round8 Studio. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι θα κυκλοφορούσε μέσα στον Αύγουστο. Ακόμα, θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass και αν θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς να κατεβάσεις άμεσα το demo του σε οποιαδήποτε από τις πλατφόρμες που προαναφέρθηκαν.

Ξυπνάς σε έναν εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Krat, που κατακλύζεται από τρέλα και αιματοχυσία. Μπροστά σου βρίσκεται ένα μόνο σημείωμα που λέει:

“Βρες κ. Τζεπέτο. Είναι εδώ στην πόλη”.

Θα αναλάβεις τον χειρισμό του Πινόκιο, μιας μηχανικής μαριονέτας και θα παλέψτε με ό,τι και όποιον βρεθεί στον δρόμο σου για να εντοπίσεις αυτό το μυστηριώδες άτομο. Αλλά μην περιμένεις καμία βοήθεια στην πορεία και μην κάνεις το λάθος να εμπιστευτείτε κανέναν. Πρέπει πάντα να λες ψέματα στους άλλους αν ελπίζεις να γίνεις άνθρωπος.

 

 

Το Summer Game Fest δεν είχε μόνο video games αλλά και trailers για δύο τηλεοπτικές σειρές. Το πρώτο αφορά την τρίτη σεζόν του The Witcher και το δεύτερο την πρώτη του Twisted Metal.

 

The Witcher Season 3

To πρώτο trailer για την τρίτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix, The Witcher αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest 2023 και θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από τις μελλοντικές περιπέτειες του Geralt και της παρέας του.

“Καθώς μονάρχες, μάγοι και θηρία της Continent την κυνηγούν να την αιχμαλωτίσουν, ο Geralt κρύβει τη Ciri, αποφασισμένος να προστατεύσει την πρόσφατα επανενωμένη οικογένειά του από αυτούς που απειλούν να την καταστρέψουν. Έχοντας εμπιστευθεί στη Yennefer την εκπαίδευση της Ciri στη μαγεία, τις οδηγεί στο προστατευμένο φρούριο της Aretuza, όπου ελπίζουν να αποκαλύψουν περισσότερα για τις αναξιοποίητες δυνάμεις του κοριτσιού. Αντίθετα, ανακαλύπτουν ότι έχουν βρεθεί άθελά τους σε ένα πεδίο μάχης πολιτικής διαφθοράς, σκοτεινής μαγείας και προδοσίας. Πρέπει να αντεπιτεθούν, να βάλουν τα πάντα σε μια σειρά, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν ο ένας τον άλλον για πάντα”.

Το πρώτο μέρος της τρίτης σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουνίου, με πέντε επεισόδια. Τα άλλα τρία θα ακολουθήσουν στις 27 Ιουλίου.

 

 

Twisted Metal

Το νέο trailer της τηλεοπτικής σειράς Twisted Metal ήταν μια από τις εκπλήξεις του Summer Game Fest 2023. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις τον εμβληματικό Sweet Tooth σε στιγμές δράσης. Στα πλάνα που παρουσιάστηκαν, ο John Doe (Anthony Mackie) έρχεται αντιμέτωπος με τον Sweet Tooth, που έχει το σώμα του παλαιστή του WWE Samoa Joe και τη φωνή του Will Arnett, σε ένα καζίνο. Μετά από μια σύντομη αναμέτρηση, το ντουέτο καταλήγει να τραγουδάει το “Thong Song”.

Ως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι στο cast θα μετέχουν και οι Stephanie Beatriz, Thomas Haden Church, Neve Campbell.

 

 

Οι ανακοινώσεις του Summer Game Fest δεν σταματούν εδώ και για οτιδήποτε άλλο ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις το σχετικό video.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη