Τα 5 gadgets που δεν πρέπει να λείψουν από την ταξιδιωτική σου βαλίτσα

by Zikou Stella

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ. Ιδιαίτερα δε στην μετά-covid εποχή όπου η κανονικότητα έχει επιστρέψει και οι διακοπές αποτελούν προτεραιότητα για όλους μας.

Η Ελλάδα διαθέτει αμέτρητα νησιά, πανέμορφα ηπειρωτικά μέρη, εντυπωσιακές παραλίες. Αποτελεί τον απόλυτο προορισμό καθώς το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς, της ξεκούρασης, της περιπέτειας. Υπάρχουν όμως και δημοφιλείς προορισμοί στο εξωτερικό που θα προσελκύσουν τους ταξιδιώτες και φέτος.

 

Πολλοί έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους για το φετινό καλοκαίρι, οργανώνοντας τα πάντα από νωρίς, όπως τον τόπο των διακοπών, το κατάλυμα, τις παραλίες και τις δραστηριότητες που θέλουν να κάνουν. Αρκετοί ωστόσο είναι της τελευταίας στιγμής και περιμένουν την πολυπόθητη άδεια για να επιλέξουν στο παρά πέντε την “όαση” της δικής τους χαλάρωσης.

Είτε ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις solo, ή με παρέα, ή με την οικογένεια ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα σου κάποια χρήσιμα gadgets τα οποία είναι must αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από θέμα ασφαλείας και ταυτόχρονα να έχεις όλες τις ανέσεις για τις δραστηριότητές σου.

Πόσες φορές θες να χαλαρώσεις σε κάποια απομονωμένη παραλία και δεν έχεις πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα να φορτίσεις το κινητό σου; Πόσες φορές έχεις ακούσει για βαλίτσες που χάνονται από τις υπηρεσίες handling κάποιων αεροδρομίων; Σίγουρα θα σου έχει λείψει ένα ηχείο που θα έδινε πιο δυνατό και κρυστάλλινο ήχο με τα αγαπημένα σου τραγούδια την ώρα που κάνεις τις βουτιές σου.

Όπως μεθοδικά προγραμματίζεις το επερχόμενο ταξίδι σου έτσι πρέπει να ετοιμάζεις και την βαλίτσα από την οποία δεν πρέπει να λείπουν τα πιο χρήσιμα gadgets της αγοράς.

 

Για να μην χάνεις… τίποτα

Ένα εργαλείο απαραίτητο για κάθε εκδρομέα είναι το Airtag της Apple. Ιδανικό για την βαλίτσα, την τσάντα ή τα κλειδιά σου. Είναι τόσο μικρό, κομψό και διακριτικό που σίγουρα δεν αποτελεί βάρος. Με αυτό το smart gadget μπορείς να βρεις τα κλειδιά σου, το πορτοφόλι, τις αποσκευές σου, γιατί όχι και το κατοικίδιό σου που σου κάνει παρέα στις διακοπές.

Αν το AirTag βρίσκεται κοντά σου, μπορείς να ακούσεις τον ήχο από το ενσωματωμένο ηχείο για να το εντοπίσεις. Εάν βρίσκεται πιο μακριά, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις βοήθεια από το δίκτυο Find My και να το εντοπίσεις. Αυτομάτως και το αντίστοιχο αντικείμενο στο οποίο το έχεις τοποθετήσει. Για παράδειγμα, έστω ότι το βάζεις στα κλειδιά: σε περίπτωση που τα ξεχάσεις κάπου, το AirTag θα σου δώσει αμέσως το στίγμα. Αν πάλι, το έχεις τοποθετήσει στην βαλίτσα σου και αυτή χαθεί, τότε μέσα από το κινητό σου μπορείς αμέσως να την εντοπίσεις.

 

Powerbank

Δεν υπάρχει περίπτωση σε κάποιο προγενέστερο ταξίδι να μην έχεις ξεμείνει από μπαταρία την ώρα που επισκέπτεσαι αξιοθέατα, χαλαρώνεις στην παραλία ή χαζεύεις στα social media απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ρόφημα κτλ. Δεν χρειάζεται να επαναληφθούν τέτοια λάθη, καθώς σε πολύ οικονομικές τιμές μπορείς να βρεις το powerbank που σου ταιριάζει και να το κουβάλας παντού μαζί σου.

Η νέα σειρά powerbank Bipow από τη Baseus υπόσχεται αστραπιαίες ταχύτητες φόρτισης.

Υποστηρίζει τεχνολογίες Quick Charge και Power Delivery για αστραπιαία φόρτιση, ενώ παράλληλα διαθέτει οθόνη LED με χρήσιμες πληροφορίες. Μικρό και ελαφρύ, με χωρητικότητα 20000mAh, επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών όπως smartphones, tablets, φωτογραφικών μηχανών, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ταξίδια και εξορμήσεις.

Η λειτουργία του Power Bank είναι πάρα πολύ απλή! Το φορτίζεις αρχικά και αυτό θα αποθηκεύσει την ενέργεια στις ενσωματωμένες μπαταρίες του ώστε να μην χρειαστεί να είσαι συνεχώς στην πρίζα.

 

Μουσική παντού

Διακοπές δεν σημαίνουν μόνο beach bar και πολύβουες παραλίες. Για σένα που αναζητάς πιο χαλαρές στιγμές δίπλα στο κύμα, με ηλιοθεραπεία μετά από δροσερές βουτιές, το ασύρματο, φορητό ηχείο για να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια είναι must. Απολαμβάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι ατελείωτη μουσική, χωρίς να έρθεις αντιμέτωπος με το πρόβλημα της φόρτισης.

Με το JBL Flip 5 η μουσική σου, πάει όπου εσύ βρίσκεσαι. Με το αδιάβροχο design του, το JBL Flip 5 αποδίδει σε όλες τις συνθήκες. Απόλαυσε περισσότερες από 12 ώρες μουσικής αυτονομίας. Μπορείς να το έχεις μαζί σου παντού, σε εκδρομές, στην πισίνα, στη θάλασσα.

 

 

Για υποβρύχιες… αναμνήσεις

Πόσες φορές σου έχει συμβεί, βουτώντας στα όμορφα νερά των ελληνικών θαλασσών, να θέλεις να απαθανατίσεις τον υποβρύχιο βυθό ή να αποτυπώσεις τις μοναδικές στιγμές που πέρασες στο ταξίδι σου;

Οι διακοπές συνδυάζονται με τις τέλειες φωτογραφίες που θα τις βλέπεις κατά την επιστροφή σου με νοσταλγία. Μην επαναπαύεσαι στο κινητό σου τηλέφωνο. Με μία action cam μπορείς να πετύχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα χωρίς μάλιστα να φοβάσαι μην βραχεί η συσκευή σου. Με την αδιάβροχη GoXtreme Enduro Black που καταγράφει τα πάντα σε 4K βίντεο, υπερ-ευρυγώνιο φακό 170 μοιρών, HD 8 Megapixels, 16 Megapixels by interpolation, βουτάς άφοβα και κρατάς στο άλμπουμ των διακοπών σου selfies ενώ κάνεις το μπάνιο σου ή στιγμιότυπα από τον ανεξερεύνητο βυθό.

 

Τσαντάκι… ασφαλείας

Είτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό ή σε κάποιο ελληνικό προορισμό προτείνουμε ανεπιφύλακτα μία λύση ασφαλείας που παράλληλα θα προσδώσει άνεση στις μετακινήσεις σου.

Τι εννοούμε; Πολλές φορές μπορεί να περάσεις από κάποια κακόφημη γειτονιά σε προορισμό του εξωτερικού και να κεντρίσεις πάνω σου βλέμματα, ιδιαίτερα όταν φοράς ένα backpack ή μια άλλη τσάντα. Η λύση είναι το τσαντάκι μέσης, μια εύκολη, φορητή και ελαφριά λύση για να μεταφέρεις τα προσωπικά σου αντικείμενα κάτω από το μπλουζάκι ή το πουκάμισό σου. Διαθέτει τεχνολογία RFID που προστατεύει τα έγγραφά σου από κλοπή. Αυτό το τσαντάκι μέσης αποθηκεύει το διαβατήριό σου, τις πιστωτικές σου κάρτες και τα χρήματά σου αποτελεσματικά.

Τώρα, αν περάσεις τις διακοπές σου εντός των τειχών, η λύση αυτή θα σoυ προσφέρει ελευθερία κινήσεων, καθώς θα σε απαλλάξει από το κουβάλημα της τσάντας με τα προσωπικά σoυ αντικείμενα και θα δώσει μία αέρινη κίνηση, χωρίς να κουβαλάς ένα ολόκληρο backpack μόνο για το πορτοφόλι, τα κλειδιά ή το κινητό σου τηλέφωνο.

Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Αλλά επίσης σημασία να είσαι οργανωμένος και φυσικά προνοητικός ώστε να μην σου λείψει κάτι. Με τα παραπάνω gadgets έχεις την απόλυτη ελευθερία κινήσεων, την ασφάλεια που επιθυμείς και την αυτονομία για τις υπαίθριες δραστηριότητές σου. Δεν πρέπει να λείπουν από την ταξιδιωτική σου βαλίτσα… Θα μας θυμηθείς…

 

Μπορείς να δεις ακόμη