Τα αποτελέσματα της ελληνικής αποστολής την Τρίτη 3 Αυγούστου

by Aggeliki Tsoukana

 

Άτυχος στάθηκε ο πρωταθλητής του άλματος εις τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που είχε καταβάλλει το προηγούμενο διάστημα για να φτάσει στο σημείο αυτό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η πρώτη και μοναδική απόπειρα του στο άλμα βγήκε άκυρη με αποτέλεσμα να μην κάνει καν τις άλλες δυο που είχε. Οι έντονες ενοχλήσεις στον αχίλλειο δεν του επέτρεψαν να παλέψει για το κάτι παραπάνω.

Η ημέρα δεν εξελίχθηκε καλά ούτε για την αθλήτρια του στίβου Ειρήνη Βασιλείου. Δεν έτρεξε όπως περίμενε η ίδια με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση με χρόνο 53.16 και να βρεθεί εκτός ημιτελικών στα 400 μέτρα γυναικών. Έμεινε από νωρίς πίσω στην κούρσα και στην πορεία δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά, λαμβάνοντας έτσι την 35η θέση στη γενική κατάταξη.

 

 

Στην ιστιοπλοΐα τώρα το δίδυμο Τσουλφά Αιμιλία και Σπανάκη Αριάδνη έμεινε εκτός της κούρσας των μεταλλίων. Στην 9η ιστιοδρομία τους ακυρώθηκαν, ενώ στην επόμενη, τη 10η τερμάτισαν 9ες. Συγκέντρωσαν 115 βαθμούς ποινής, πήραν τη 15η θέση στη γενική κατάταξη και δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την κούρσα των μεταλλίων.

 

 

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Μάντης Παναγιώτης και Καγιαλής Παύλος κατάφεραν να πάρουν μια θέση για την κούρσα των μεταλλίων στα 470 ανδρών. Το δίδυμο τερμάτισε 4ο στην 9η ιστιοδρομία και στην αμέσως επόμενη κατέλαβαν την 6η θέση. Έπειτα από 10 ιστιοδρομίες στη γενική κατάταξη πήραν την 6η θέση. Με βάση τις επιδόσεις των αντιπάλων τους, το ελληνικό πλήρωμα θα μπορεί να φτάσει μέχρι την 4η θέση στην κούρσα που θα ακολουθήσει.

 

 

Ο νεαρός επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής έκανε περήφανη όχι μόνο την οικογένεια του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Με μια εξαιρετική εμφάνιση πήρε την 4η θέση στο άλμα επί κοντώ και ‘‘άγγιξε’’ μια θέση στο βάθρο και στα μετάλλια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του αλλά και το γεγονός πως για πρώτη φορά βρισκόταν σε Ολυμπιακούς αγώνες η εμφάνιση του ήταν εξαιρετική. Ο Μανώλης Καραλής ήταν αυτός που ξεκίνησε τον αγώνα και κατ’ επέκταση ήταν και αυτός που πέρασε με την πρώτη κιόλας προσπάθεια τα 5.55 μ., τα 5.70 μ., αλλά και τα 5.80 μ. Ο πήχης ανέβηκε στα 5.87 αλλά μετά τις τρεις προσπάθειες που έκανε ακουμπούσε ελάχιστα τον πήχη. Παρόλα αυτά, η 4η θέση αλλά και η εξαιρετική του πορεία αφήνουν μόνο χαμόγελα.

Στα προκριματικά των 110μ. εμποδίων ο αθλητής Κωνσταντίνος Δουβαλίδης δεν έμεινε ικανοποιημένος με την προσπάθεια του καθώς τερμάτισε 7ος με χρόνο 13.63 και 27ος στη γενική κατάταξη. Μετά την αναμέτρηση δήλωσε πως επρόκειτο να σταματούσε την καριέρα του αλλά με βάση την επίδοση του δεν θα το κάνει και θα προετοιμαστεί για τους επόμενους Ολυμπιακούς, για να ‘‘κλείσει’’ όπως αυτός θέλει.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε το δίδυμο της καλλιτεχνικής κολύμβησης Πλατανιώτη – Παπάζογλου. Μετά την αποχώρηση της ομάδας της καλλιτεχνικής κολύμβησης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού αποφασίστηκε να μην υπάρξει εκπροσώπηση του αθλήματος ούτε από την ομάδα αλλά ούτε και από το ντουέτο.

Μπορείς να δεις ακόμη