Τα αποτελέσματα της ελληνικής ‘‘αποστολής’’

by K-Admin 1

 

Σε 4 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατάφερε να καλύψει τα 50 χλμ. στο βάδην ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 36η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τρίτη φορά στην καριέρα του Παπαμιχαήλ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους αγώνες.

Στην ελεύθερη πάλη ανδρών ο αθλητής Γιώργος Πιλίδης γνώρισε την ήττα με 11-0 από τον Πολωνό Μαγκομεντμούραντ Γκαντζίεφ. Μέχρι τη φάση των ‘‘16’’ κατάφερε να φτάσει ο νεαρός αθλητής της πάλης στην κατηγορία των 65 κιλών. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του και ηττήθηκε από ένα από τα φαβορί για μετάλλιο της κατηγορίας.

Ασταμάτητη φαίνεται να είναι η υδατοσφαίριση ανδρών που για άλλη μια φορά σκόρπισε χαμόγελα στους Έλληνες όλου του κόσμου. Έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία και έχοντας αποκλείσει τα ‘‘φαβορί’’ η εθνική ομάδα πόλο έφτασε στον τελικό. Αντίπαλος της αυτή τη φορά ήταν η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας όμως ούτε αυτή κατάφερε να σταματήσει τη ‘‘θύελλα’’ που ονομάζεται Εθνική Ελλάδος. Με σκορ 9-6 και έναν εκπληκτικό αγώνα οι Έλληνες πολίστες πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και έχουν ήδη εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο.

 

 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στα 20 χλμ. βάδην γυναικών η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερματίζοντας έτσι στην 8η θέση. Πέτυχε για φέτος την καλύτερη δική της απόδοση με χρόνο 01:31:24. Κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή κούρσα και να πάρει τη 2η καλύτερη θέση (1η ήταν αυτή της Αθανασίας Τσουμελέκα στην Αθήνα το 2004).

Στο ίδιο άθλημα η αθλήτρια Κυριακή Φιλιτσάκου στην 1η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε την 29η θέση. Στο σύνολο συμμετείχαν 55 αθλήτριες και η Φιλιτσάκου κατάφερε να τερματίσει με χρόνο 1:36.51. Από την πλευρά της η Παναγιώτα Τσινοπούλου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της αφού ‘‘έμεινε’’ από δυνάμεις και τερμάτισε έτσι στην τελευταία θέση.

Μπορείς να δεις ακόμη