Τα δέκα πιο αναμενόμενα video games του 2022

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το 2021 κλείνει αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις σημαντικών κυκλοφοριών, όπως τα Halo Infinite, Forza Horizon 5, Far Cry 6, Mario Party Superstars, Call of Duty: Vanguard, FIFA 22, Battlefield 2042 και πολλά άλλα. Το 2022 αναμένει νέες συγκινήσεις από το αγαπημένο σου χόμπι και πάμε να δούμε ποια είναι τα δέκα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του επόμενου έτους.

 

God of War Ragnarök

Πλατφόρμες: PlayStation 4, PlayStation 5

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2022

Οι περιπέτειες του Kratos και του Atreus στο αρχαίο νορβηγικό βασίλειο συνεχίζονται. Η εποχή Fimbulwinter ολοκληρώνεται και στο τέλος της, με βάση την προφητεία, αναμένεται να ξεκινήσει το Ragnarök. Ο έφηβος πλέον Atreus, προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τις αποκαλύψεις του προηγούμενου παιχνιδιού. Αναζητά απαντήσεις για την ταυτότητά του ως Loki, αλλά και τρόπους να αποτραπεί το Ragnarök. Με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, Kratos και Atreus αναζητούν τον γίγαντα θεό του πολέμου της Νορβηγίας, τον Týr, που ως τώρα όλοι πίστευαν πως είναι νεκρός. Ταξιδεύοντας στα εννέα βασίλεια, πατέρας και γιος θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες απειλές, μεταξύ των οποίων ο θεός του κεραυνού Thor και η πρώην φίλη και σύμμαχός τους Freya, που αναζητούν εκδίκηση για τη δολοφονία των γιών τους από τον Kratos.

 

 

Horizon Forbidden West

Πλατφόρμες: PlayStation 4, PlayStation 5

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Φεβρουαρίου 2022

O επερχόμενος τίτλος της Guerilla Games συνεχίζει τις περιπέτειες της Aloy. Η νεαρή κυνηγός της φυλής Nora αναλαμβάνει μια νέα απoστολή που θα τη στείλει στην απομακρυσμένη περιοχή η οποία είναι γνωστή ως Forbidden West. Εκεί θα αναζητήσει την προέλευση μιας ασθένειας που σκοτώνει οτιδήποτε μολύνει. Στο ταξίδι της σε αυτές τις αχαρτογράφητες περιοχές η Aloy θα έρθει αντιμέτωπη με τα στοιχεία της φύσης, επικίνδυνους εχθρούς και φονικές μηχανές. Θα περάσει μέσα από καταπράσινα λιβάδια, άνυδρες ερήμους, χιονισμένες βουνοκορφές, τροπικές παραλίες και ερημωμένες πόλεις, όχι μόνο πάνω αλλά και κάτω από την επιφάνεια του νερού. Σε σχέση με το Horizon Zero Dawn οι μηχανισμοί του gameplay έχουν εμπλουτιστεί. H Aloy θα έχει στη διάθεσή της νέα όπλα, νέα εργαλεία, νέες ικανότητες και πλέον θα είναι πιο εύκολο να αποφύγει μάχες χαμένες εξ’ αρχής, ξεγλιστρώντας κάτω από τη μύτη των εχθρών της.

 

 

Elden Ring

Πλατφόρμες: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, PC

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Τα γεγονότα του Elden Ring διαδραματίζονται στο βασίλειο Lands Between, λίγα χρόνια μετά την καταστροφή του εμβληματικού Elden Ring, τα κομμάτια του οποίου σκορπίστηκαν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Στη γη που κάποτε ήταν ευλογημένη από τον Ring και τον Erdtree που συμβολίζει την παρουσία του, κυριαρχεί πλέον η βασίλισσα Marika the Eternal, απόγονος ημίθεων, στην κατοχή της οποίας βρίσκεται ένα κομμάτι του Ring, το οποίο τη βυθίζει συνεχώς στη διαφθορά και της προσφέρει ισχύ. Εσύ θα αναλάβεις τον ρόλο ενός Tarnished, που έχει εξοριστεί από το Lands Between και έχει χάσει την ευλογία του Ring αφότου αυτό διαλύθηκε. Θα πρέπει να διασχίσεις όλο το βασίλειο, να βρεις όλα τα Great Runes, να συνδέσεις όλα τα κομμάτια του Elden Ring και να γίνεις ο Elden Lord.

Ένα στοιχείο που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό της αφήγησης, μιας και το σενάριο έχουν γράψει οι μετρ του είδους Hidetaka Miyazaki και George R. R. Martin (Game of Thrones).

 

Gran Turismo 7

Πλατφόρμες: PlayStation 4, PlayStation 5

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 4 Μαρτίου 2022

H Polyphony Digital και ο δημιουργός Kazunori Yamauchi ετοιμάζονται να σε καθηλώσουν ξανά πίσω από το τιμόνι. Το νέο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς πατάει γερά στο παρελθόν του για να χτίσει το μέλλον. Το μενού είναι παρόμοιο με εκείνο του Gran Turismo 4. Το GT Simulation Mode επιστρέφει, κάτι που σημαίνει ότι θα βιώσεις και πάλι τη μαγεία του single player campaign. Θα έχεις στη διάθεσή σου εκατοντάδες αυτοκίνητα και θα αγωνιστείς σε νέες και κλασσικές διαδρομές. Τα Special Events, Championships, Driving School είναι μόνο μερικά από τα διαθέσιμα game modes. Φυσικά θα μπορείς να διαμορφώνεις το αυτοκίνητό σου όπως ακριβώς θέλεις, τόσο εμφανισιακά, όσο και λειτουργικά. Ακόμα, ο ρεαλισμός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με το δυναμικό σύστημα καιρού και εναλλαγής ώρας, που υπήρχαν στο Gran Turismo 5 και το Gran Turismo 6.

Το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται πλήρως τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, όπως η Tempest Engine, το 3D Spatial Audio και το DualSense controller με το haptic feedback, προσφέροντας γραφικά υψηλής ποιότητας σε ανάλυση 4Κ και ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, real-time ray tracing effects και μειωμένους χρόνους φόρτωσης.

 

 

Starfield

Πλατφόρμες: PC, Xbox Series X, Xbox Series S

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2022

To Starfield θα σε μεταφέρει σε μια περιοχή που ονομάζεται The Settled Systems και βρίσκεται περίπου 50 έτη φωτός μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Το έτος 2310 οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του παιχνιδιού, οι United Colonies και οι Freestar Collective εμπλέκονται σε έναν μεγάλο πόλεμο, θέλοντας η κάθε μία να ελέγξει τις αποικίες. Τα γεγονότα του Starfield διαδραματίζονται είκοσι χρόνια μετά από αυτή την αιματηρή σύγκρουση σε μια εποχή που επικρατεί εύθραυστη ειρήνη. Θα αναλάβεις τον χειρισμό ενός χαρακτήρα που αποτελεί μέλος της Constellation, μιας ομάδας ερευνητών του διαστήματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι θα μπορείς να επιλέξεις αν θα βιώσεις τη δράση από οπτική πρώτου ή τρίτου προσώπου.

Ο τίτλος χαρακτηρίζεται ως ένα action RPG και είναι το πρώτο νέα franchise της Bethesda Softworks τα τελευταία 25 χρόνια. Περιγράφεται ως εμπειρία επόμενης γενιάς, που θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχύ των νέων συστημάτων της Microsoft.

 

 

Redfall

Πλατφόρμες: Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Καλοκαίρι του 2022

H Arcane Studios βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Redfall. Το σκηνικό του παιχνιδιού, που αναμένεται να λανσαριστεί το καλοκαίρι του 2022, τοποθετείται στην πόλη Redfall της Μασαχουσέτης. Μετά από ένα αποτυχημένο επιστημονικό πείραμα, μια ομάδα από βαμπίρ εισέβαλαν στην πόλη, η οποία πλέον μοιάζει ερημωμένο τοπίο. Παγιδευμένος στη Redfall, θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε τέσσερεις survivors, την cryptozoologist και inventor Devinder Crousley, την τηλεκινητική μαθήτρια Layla Ellison, τον στρατιωτικό μηχανικό Remi de la Rosa, και τον Jacob Boyer έναν σκοπευτή με υπερφυσικές δυνάμεις. Απόστολή τους δεν είναι άλλη από το να εξολοθρεύσουν τα βαμπίρ και τους ανθρώπους που έχουν συμμαχήσει μαζί τους.

Το Redfall είναι ένα open world, action adventure first person shooter και θα προσφέρει τόσο single player, οσο και co-operative multiplayer modes.

 

 

Dying Light 2: Stay Human

Πλατφόρμες: Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 4 Φεβρουαρίου 2022

Το Dying Light 2: Stay Human της Techland είναι ένα action role-playing game, συνέχεια του επιτυχημένου Dying Light που κυκλοφόρησε το 2015.

Το σενάριο ξεδιπλώνεται σε μια ευρωπαϊκή περιοχή που ονομάζεται City, έναν τεράστιο ανοικτό κόσμο που θα έχεις όλη την ελευθερία να εξερευνήσεις. Ο χάρτης είναι τέσσερεις φορές πιο μεγάλος σε σχέση με εκείνον του Dying Light. Είναι χωρισμένος σε επτά τμήματα, το καθένα με τις δικές του περιοχές και αξιοθέατα. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, στην κατοχή σου θα περιέλθουν μια σειρά από υλικά, που θα χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία όπλων και αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια του gameplay θα συναντήσεις διαφορετικές παρατάξεις και οικισμούς και θα πρέπει να λάβεις αποφάσεις που θα αλλάξουν δραματικά την κατάσταση του κόσμου αλλά και το πως οι υπόλοιποι χαρακτήρες βλέπου τον πρωταγωνιστή, Aiden. Οι συνέπειες είναι πολλές φορές ανυπολόγιστες. Για να ευτυχήσει μια παράταξη, δεν αποκλείεται να πρέπει να καταστραφεί ένας καταυλισμός. Συγκεκριμένες αποφάσεις θα ανοίξουν ή θα “σφραγίσουν” περιοχές του χάρτη, οπότε θα χρειαστούν περισσότερα από ένα playthroughs για να μπορέσεις να εξερευνήσεις από άκρη σε άκρη τη City. Σε επίπεδο multiplayer θα μπορείς να παίξεις με παρέα άλλων τριών παικτών.

 

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Πλατφόρμες: Nintendo Switch

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2022

Ελάχιστα πράγματα έχουμε δει για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Δεν είναι καν βέβαιο ότι αυτός θα είναι ο τελικός του τίτλος. Από τα ελάχιστα πλάνα που έχει ως τώρα παρουσιάσει η Nintendo, φαίνεται ότι ο κόσμος θα είναι για μια ακόμα φορά τεράστιος, γεμάτος μυστικά και δραστηριότητες, θα υπάρχουν αιωρούμενες νησίδες, όπως στο Skyward Sword αλλά και ένας μηχανισμός για τη διαχείριση του χρόνου. Είναι δίχως αμφιβολία η σημαντικότερη κυκλοφορία του Nintendo Switch για το επόμενο έτος.

 

 

Splatoon 3

Πλατφόρμες: Nintendo Switch

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2022

To Splatoon κυκλοφόρησε στο Wii U και παρά την εμπορική αποτυχία που γνώρισε η κονσόλα της Nintendo, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας του. Λίγα χρόνια μετά ακολούθησε το Splatoon 2 στο Nintendo Switch και πλέον η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του τρίτου τίτλου της σειράς, κάτι που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022. Από όσα έχουμε δει ως τώρα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πολύ πιθανό να υπάρχει ενός είδους αφήγηση, καθώς στο πρώτο trailer έκανε την εμφάνισή του ένα inkling να ταξιδεύει με το τρένο από μια έρημη τοποθεσία σε μια μεγαλούπολη που μοιάζει με το Tokyo. Με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, τα Splatlands έχουν βυθιστεί στο χάος και εσύ θα βρεθείς στην πόλη Splatsville, που κατοικείται από σκληροτράχηλα Inklings και Octolings. Η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται ότι θα ανανεώσει το gameplay με νέα όπλα και κινήσεις. Πέρα από αυτά θα αναμένονται νέοι χάρτες και μάχες 4 vs 4.

 

 

ST.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Πλατφόρμες: Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Απριλίου 2022

Στο πολυαναμενόμενο sequel θα εξερευνήσεις την αχανή Exclusion Zone του Chernobyl. Η επιβίωση στην περιοχή γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθημερινά, ειδικά μετά τη δεύτερη έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα. Θα υπάρχουν βίαια μεταλλαγμένα τέρατα, θανατηφόρες ανωμαλίες και συμμορίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις, όπως επίσης και μια απίστευτα ισχυρή, μυστηριώδης δύναμη στο κέντρο της Exclusion Zone, που αυξάνει σημαντικά το επίπεδο απειλής. To ST.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl είναι ένα first person shooter, ανακοινώθηκε πριν πολλά χρόνια, το 2010 και η ανάπτυξή του έχει βασιστεί στην Unreal Engine 5.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη