Τα δυο νέα Drones της DJI ήρθαν για να ταράξουν την αγορά

by Aggeliki Tsoukana

 

Η DJI παρουσίασε τα δύο νέα της drones που ακούν στο όνομα DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine τα οποία ήρθαν να ταράξουν τα νερά και να ανεβάσουν τον πήχη στην κατηγορία τους. Τα DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπεύουν την πιο ολοκληρωμένη βελτίωση στη σειρά των drones τα τελευταία τρία χρόνια με πολλές νέες λειτουργίες σύμφωνα με την εταιρία.

 

 

Μοναδικές δυνατότητες βιντεοσκόπησης

Tο αναδιπλούμενο drone διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας με υβριδικό φακό 28x και φακό Hasselblad 24 mm με αισθητήρα 4/3. Ο φακός Hasselblad μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 20 megapixel και βίντεο 5,1K στα 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή βίντεο 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο για πλάνα slow motion. Είναι εύκολα αντιληπτό πως με τέτοιες δυνατότητες τα πλάνα του χρήστη θα ναι πρωτότυπα και έτοιμα να τον συναρπάσουν με το πραγματικά θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Ο βελτιωμένος αισθητήρας εικόνας προσφέρει πολύ υψηλότερη ανάλυση του βίντεο καθώς και μειώνει τον θόρυβο ειδικότερα σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ενώ επίσης διαθέτει ρυθμιζόμενο διάφραγμα από f/2,8 έως f/11. Η δεύτερη κάμερα διαθέτει έναν τηλεφακό 162 mm με διάφραγμα f/4,4 για μεγέθυνση λήψεων σε αξιοθαύμαστο βαθμό που θα μείνουν αξέχαστες σε όποιον τις δει.

Το Mavic 3 Cine απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες χρήστες προσφέροντας τους τη δυνατότητα λήψης video Apple ProRes 422 HQ σε ανάλυση 5.1K (έως 50fps) και παράλληλα διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 1TB SSD με αποτέλεσμα τα βίντεο και οι φωτογραφίες να φαίνονται πιο ζωντανές και παραστατικές από ποτέ με ξεκάθαρα και μαγευτικά χρώματα.

 

Ασφάλεια κατά τη χρήση

Διαθέσιμοι είναι και οι νέοι αναβαθμισμένοι αισθητήρες εμποδίων, που θα διευκολύνουν τη χρήση και των δυο drone, αφού είναι ικανοί πλέον να ανιχνεύσουν εμπόδια 10 φορές πιο μακριά προς κάθε κατεύθυνση με μεγάλη εμβέλεια έως και 200 μέτρων και περιλαμβάνουν έξι fish-eye αισθητήρες καθώς και δύο αισθητήρες ευρείας γωνίας με αποτέλεσμα να αποφεύγονται αντικείμενα και δύσκολα σημεία προσφέροντας μαγευτικές εικόνες ακόμα και στα πιο δύσβατα και περίπλοκα σημεία. Το γεγονός αυτό ανοίγει ένα νέο παράθυρο χρήσης τους, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό χώρο. Το OcuSync 3+ τέλος υπόσχεται έως και 15 χιλιόμετρα εμβέλειας σε ιδανικές συνθήκες με 1080p και 60fps μετάδοση.

Ακόμα, υπάρχει μια αναβαθμισμένη δυνατότητα ActiveTrack 5.0 για βελτιωμένη παρακολούθηση, η οποία χρησιμοποιείται αλγόριθμος εντοπισμού της θέσης που ενσωματώνει σήματα από δορυφόρους GPS, GLONASS και BeiDou. Το Advanced RTH βοηθά το drone να επιλέξει τη βέλτιστη διαδρομή για να επιστρέψει πίσω στη θέση από την οποία ξεκίνησε, ενώ το APAS 5.0 κάνει ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι επιστρέφει το drone στη θέση στην οποία βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή ο χειριστής του. Ακόμα παρέχεται ένα ενσωματωμένο σύστημα AirSense το οποίο έχει τη δυνατότητα να προειδοποιεί τους πιλότους των drone για κοντινά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ τέλος υπάρχουν ειδοποιήσεις γεωγραφικής προστασίας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν βρίσκονται τα drone κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες θα ειδοποιείται ο χρήστης για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

 

Βελτιωμένη αυτονομία μπαταρίας

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες τους, προσφέρουν στον χρήστη μέχρι και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστεί η επαναφόρτιση τους ενώ τα προηγούμενα μοντέλα έφταναν 31-34 λεπτά, γεγονός που οφείλεται στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και στους νέους κομψούς και αναβαθμισμένους τους έλικες.

 

Υψηλότερη ταχύτητα πτήσης

Το Mavic 3 παράγει επίσης 35% λιγότερη αντίσταση από όλα τα προηγούμενα μοντέλα αυτής της κατηγορίας πετυχαίνοντας μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές τελικές ταχύτητες κάνοντας τη χρήση του, ακόμα πιο διασκεδαστική. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό του, είναι το προηγμένο σύστημα Return to Home και το νέο αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης που παρέχει στον κάθε χρήστη μια καθαρότερη μετάδοση βίντεο ακόμα και στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Η παρουσίαση των DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine ήρθε την κατάλληλη στιγμή μιας και οι επαγγελματικές ανάγκες των χρηστών για καλής ποιότητας λήψεων αλλά και οι ερασιτεχνικές ανάγκες αφού τα drones έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλο και μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων βοηθώντας και διευκολύνοντας αυτές τις ανάγκες με την κομψότητα και την ποιότητα των τελευταίων μοντέλων της εταιρίας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη