|  | 

Gaming News

Τα Microsoft Games στο Steam

Το 2019 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά ως προς τις εξελίξεις και τις ειδήσεις γύρω από τον χώρο του gaming. Μία λοιπόν από τις πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις είναι και η σαφής πρόθεση της Microsoft να φέρει τα παιχνίδια της στο Steam μέσα στους επόμενους μήνες!

Ύστερα βέβαια από τις συμφωνίες της Microsoft με Sony και Nintendo, η είδηση αυτή δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αφού όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στην νέα στρατηγική της που δίνει έμφαση στο cross-play και στην γενικότερη προσπάθεια να αποκτήσει μία ακόμα πιο πλεονεκτική θέση στην gaming αγορά από ότι θα είχε μόνο με τις κονσόλες XBOX.

 

 

Το όραμα της Microsoft για το PC Gaming και όχι μόνο

Λίγο πριν την φετινή E3 ο υπεύθυνος του gaming τμήματος της Microsoft ο Phil Spencer ανέβασε ένα άρθρο στο επίσημο blog του XBOX με τίτλο «Our Approach to PC Gaming». Εκεί είναι αρκετά αποκαλυπτικός για τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας και την προσπάθεια επέκτασης και διαλειτουργικότητας των καλών στοιχείων των κονσολών και στους προσωπικούς υπολογιστές.
Ανάμεσα σε πολλά διαπιστώνει κανείς ότι στόχος είναι η παρουσία περισσότερων Xbox Game Studios τίτλων και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα πέρα από το Microsoft Store των Windows 10. Δηλαδή, πέρα από το δημοφιλές Steam που είναι και ο πρώτος στόχος, υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας και με άλλα online stores και υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα με το Epic Games Store.
Φυσικά, λογικό θα είναι τα παιχνίδια να υποστηρίζουν cross-play με τις αντίστοιχες εκδόσεις των κονσολών, ενώ πρέπει να υπάρχει και σύνδεση ή παρόμοιες υπηρεσίες με το XBOX Live (π.χ. friend list ή voice chat).

 

 

Επιπλέον, φαίνεται πώς η Microsoft προτίθεται να βάλει στο κόλπο και τα δυνατά της χαρτιά. Δηλαδή δημοφιλή παιχνίδια που έχουν υπάρξει exclusives του XBOX όπως τα Gears ή τα Halo. Ήδη το νέο Halo Infinite, αλλά και το Halo: The Master Chief Collection θα είναι διαθέσιμα και για PC. Πιθανότατα, θα είναι και άλλα παιχνίδια από μικρότερα συνεργαζόμενα gaming studios. Πέρα από την cross-play δυνατότητα πιθανολογείται και η ύπαρξη cross-progression.

Να σημειωθεί ότι η διάθεση Microsoft Games στο «ανταγωνιστικό» Steam είναι η τρίτη κίνηση που κάνει η εταιρεία στο PC Gaming. Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί το Play Anywhere που σου επέτρεπε να παίζεις ένα παιχνίδι που αγόρασες μία φορά είτε στα Windows, είτε στο XBOX, ενώ πρόσφατα το Xbox Game Pass επεκτάθηκε και στα PC.

Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό αφού αρχίζει να υλοποιεί το όραμα για την ενοποίηση PC και Console games (έστω σε πρώτη φάση κάτω από την ομπρέλα προϊόντων της Microsoft). Άρα πλέον και στο PC υπάρχει μία κοστολογημένη υπηρεσία με πάνω από 100 παιχνίδια διαθέσιμα, αλλά και μόνιμες προσφορές.

 

Δείτε ακόμη

 • E3 2021: Redfall

  E3 2021: Redfall

      Η συνδυασμένη παρουσίαση Microsoft και Bethesda στο πλαίσιο της Ε3 2021 έκλεισε με μια έκπληξη. Η ομάδα ανάπτυξης

 • E3 2021: Contraband

  E3 2021: Contraband

    Το ολοκαίνουριο Contraband ανακοίνωσε η Microsoft σε συνεργασία με την Avalanche Studios στην φετινή παρουσίαση της Ε3 μεταξύ άλλων.

 • Ε3 2021: Outer Worlds 2

  Ε3 2021: Outer Worlds 2

    Microsoft και Obsidian ανακοίνωσαν το Outer Worlds 2 κατά τη διάρκεια της Ε3 2021. Όπως και ο πρώτος τίτλος,

 • E3 2021: Back 4 Blood

  E3 2021: Back 4 Blood

    Την άμεση κυκλοφορία του Back 4 Blood στο Xbox Game Pass, ανακοίνωσε στην παρουσίαση της Microsoft, η Turtle Rock

 • E3 2021: Starfield

  E3 2021: Starfield

    Με παρουσίαση ενός νέου τίτλο έκανε την εισαγωγή της η Microsoft με την Bethesda στα πλαίσια της φετινής Ε3.

 • E3 2021: Battlefield 2042

  E3 2021: Battlefield 2042

    Μπορεί το Battlefield 2042 να ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες από την ΕΑ χωρίς gameplay βίντεο, η εταιρία όμως

 • E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

  E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

    Με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων ξεκίνησε η παρουσίαση της Microsoft για την Ε3 2021. Μια απο τις ανακοινώσεις ήταν και

 • E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

  E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

    Το δεύτερο trailer για το επερχόμενο Shadow Warrior 3 έδωσε στη δημοσιότητα η Devolver Digital, publisher του παιχνιδιού. Η

 • E3 2021: Wizard with a Gun

  E3 2021: Wizard with a Gun

    Wizard with a Gun, ένα online co-op παιχνίδι από τη Galvanic Games και την Devolver Digital. Το Wizard with

 • E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

  E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

    Η Ubisoft ανακοίνωσε το DLC του Watch Dogs Legion ονόματι Bloodline.  Πρόκειται για prequel του τρίτου παιχνιδιού της σειράς

 • E3 2021: Far Cry 6

  E3 2021: Far Cry 6

    Ένα ακόμα από τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ubisoft forward στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της

 • E3 2021: Just Dance 2022

  E3 2021: Just Dance 2022

    Το νέο Just Dance 2022 είναι γεγονός. Όπως είδαμε στο Live της Ubisoft Forward τον τίτλο παρουσίασε ο διάσημος

 • E3 2021: Riders Republic

  E3 2021: Riders Republic

    Τη φανταστική εμπειρία του αναβάτη υπόσχεται η Ubisoft στους παίκτες του Riders Republic. Ο τίτλος που παρουσιάστηκε στην Ε3