Τα νέα Huawei P30 & P30 Pro επαναπροσδιορίζουν τους κανόνες της φωτογραφίας

by K-Admin 1

 

Το Paris Convention Center επέλεξε η Huawei για να παρουσιάσει τα νέα flagship smartphones Huawei P30 και P30 Pro, τα οποία έρχονται με προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες και υπερυψηλές επιδόσεις.

 

Με τη «δύναμη» του Kirin 980

Τα Huawei P30 και Huawei P30 Pro έρχονται εξοπλισμένα με Kirin 980 SoC, το πρώτο παγκοσμίως chipset κινητών συσκευών στα 7 nm, με αυξημένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι, συγκρινόμενος με τον προκάτοχό του (Kirin 970), ο Kirin 980 (Cortex-A76 + A55 octa-core έως 2,6 GHz) είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 75% πιο ισχυρό, γραφικά GPU Mali-G76 MP10 ARM πιο ισχυρά κατά 46% και μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο ισχυρή κατά 226% χάρη στην dual NPU.

 

 

Επιπλέον, υποστηρίζει το πρωτόκολλο 4.5G LTE Cat. 21 επιτρέποντας download σε ταχύτητες έως και 1.4Gbps, ταχύτατο Wi-Fi και τεχνολογία dual-band (L1+L5) GPS, που συνδυάζεται με την έξυπνη λειτουργία AI GPS Satellite Selection για να ενισχύει την ακρίβεια της θέσης σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών. O ισχυρός επεξεργαστής του Kirin 980 SoC συνδυάζεται με 6GB ή 8GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας NanoSD.

Τα Huawei P30 Pro και Huawei P30 έρχονται με το λειτουργικό Android 9.0 Pie με το ευέλικτο EMUI 9.1 που έχει σχεδιαστεί για ακόμα ταχύτερη και ομαλότερη λειτουργία, βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών.

Στον τομέα του ήχου, τα νέα smartphones της Huawei υποστηρίζουν Dolby Atmos, με το Huawei P30 Pro να ενσωματώνει την τεχνολογία Sound on Display, όπου ο ήχος ακούγεται μέσω της οθόνης.

 

Μπαταρία

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, τα νέα P30 και P30 Pro διαθέτουν μπαταρία χωρητικότητας 3650mAh και 4200mAh αντίστοιχα, με υποστήριξη SuperCharge (φόρτιση 0-70% σε μόλις 30 λεπτά) με τη βοήθεια του φορτιστή 40W που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Επιπλέον, το Huawei P30 Pro έρχεται και με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης (15W wireless charging) καθώς και με αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

 

Σχεδιασμός

Τα νέα Huawei P30 και P30 Pro έρχονται με εντυπωσιακή σχεδίαση και σε νέα ματ χρώματα. Συγκεκριμένα, το υλικό κατασκευής της πλάτης είναι από γυαλί και οι φακοί της κάμερας είναι έξυπνα τοποθετημένες σε κάθετη διάταξη δένοντας αρμονικά με το σώμα του κινητού. Επιπλέον, τα νέα smartphone είναι πιστοποιημένα στα πρωτόκολλα IP53 (P30) και IP68 (P30 Pro) για προστασία από νερό και σκόνη.

Οι χρωματικές επιλογές στα νέα Huawei P30 και P30 Pro είναι εμπνευσμένες από τη φύση, προσφέροντας εντυπωσιακές αποχρώσεις: Breathing Crystal, Black, και Aurora.

 

 

Οθόνη

Όσο αφορά στην οθόνη, και τα δύο smartphones είναι εφοδιασμένα με οθόνη τεχνολογίας OLED Huawei FullView 6.1” FHD+ και 6.4” FHD+ αντίστοιχα, ενώ φέρουν ένα μικροσκοπικό notch για την εμπρόσθια κάμερα προσφέροντας μεγαλύτερη επιφάνεια και περισσότερες λεπτομέρειες με λιγότερο scrolling.

 

In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται ενσωματωμένος στην οθόνη, με το P30 να χρησιμοποιεί οπτικό αισθητήρα και το P30 Pro να βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς της οθόνης, γεγονός που, σύμφωνα με την Huawei, προσφέρει 30% περισσότερη ταχύτητα από τον αισθητήρα του Mate 20 Pro.

 

 

Η επανάσταση στον φωτογραφικό τομέα

Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στις φωτογραφικές δυνατότητες των νέων Huawei P30 και P30 Pro τα οποία είναι εξοπλισμένα με επαναστατικές κάμερες που φέρουν την υπογραφή της Leica και υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φωτογραφίζουμε από το smartphone μας.

Συγκεκριμένα, το Huawei P30 διαθέτει μια SuperSensing 40MP Leica Triple Camera σε κάθετη διάταξη, που αποτελείται από έναν τηλεφακό των 8MP με 3x οπτικό ζουμ και οπτικό σταθεροποιητή OIS, έναν υπερευρυγώνιο των 16MP και έναν ευρυγώνιο κύριο φακό ανάλυσης 40MP. Η τριπλή κάμερα του Huawei P30 διαθέτει σταθεροποιητή AI Image Stabilization και υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης.

Το P30 Pro έρχεται με τετραπλή κάμερα, που αποτελείται από έναν υπερευρυγώνιο φακό ανάλυσης 20MP, έναν ευρυγώνιο 40MP, έναν τηλεφακό 8ΜP και έναν φακό ανίχνευσης βάθους ToF (time-of-flight), ο οποίος αναλαμβάνει τον υπολογισμό της απόστασης των αντικειμένων και την ρύθμιση του βάθους πεδίου για πιο εντυπωσιακό bokeh εφέ. Αυτό συμβαίνει γιατί ο φακός ανίχνευσης βάθους ToF μπορεί και ρυθμίζει το bokeh σε διαφορετικά επίπεδα, με το θόλωμα κάθε αντικειμένου να εξαρτάται κι από την απόσταση που βρίσκεται το θέμα από την κάμερα.

Μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες της Huawei είναι η νέα αρχιτεκτονική του αισθητήρα εικόνας που πλέον είναι RYB (Red-Yellow-Blue pixels) αντί για RGB (Red-Green-Blue pixels), παρέχοντας καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και ποιοτικότερη καταγραφή εικόνων. Επίσης, με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνονται στον επεξεργαστή, το ζουμ φτάνει το 10x χωρίς αξιοσημείωτη μείωση της ποιότητας εικόνας, ενώ το ψηφιακό ζουμ φτάνει το 50x. Στο Huawei P30 το οπτικό ζουμ φτάνει τα 3x και μπορεί να επεκταθεί ως υβριδικό μέχρι 5x και ψηφιακό μέχρι 10x. Μάλιστα, το οπτικό 5x ζουμ είναι διαθέσιμο και στην λήψη video, ενώ ο σταθεροποιητής είναι βελτιστοποιημένος για πιο σταθερά πλάνα ακόμα και στο μεγαλύτερο ζουμ. Εντυπωσιακή είναι και η ευαισθησία ISO που προσφέρουν τα νέα smartphones της εταιρείας, με το Huawei P30 Pro να προσφέρει ευαισθησία ISO έως 409600 και το Huawei P30 έως 204800.

Για τις selfie και βίντεο-κλήσεις, τα νέα Huawei P30 και Huawei P30 Pro είναι εξοπλισμένα με μπροστινή κάμερα ανάλυσης 32 MP που είναι ικανή να αναγνωρίζει έξυπνα το πρόσωπο του χρήστη παρέχοντας εξαιρετικές selfie διαμορφώνοντας το περίγραμμα του προσώπου με την απαραίτητη φωτεινότητα και ευκρίνεια. Μάλιστα, η μπροστινή κάμερα υπόσχεται εκπληκτική λεπτομέρεια, ακόμα και σε οπίσθιο φωτισμό με υπερβολική έκθεση.

Τα νέα Huawei P30 και P30 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 2 Απριλίου και είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία με δώρο το SmartWatch Huawei Watch GT Active μέσα από τα καταστήματα Κωτσόβολος.

 

Μπορείς να δεις ακόμη