Τα παιδιά δεν τρώνε πρωινό; Άλλαξέ το εύκολα!

by K Admin

shutterstock_378359422

 

 

Σε καταλαβαίνουμε… καλά καλά δεν πίνουν ένα γάλα και μετά πεινάνε στο σχολείο και τρώνε κάτι πρόχειρο από το κυλικείο. Το πρωινό είναι βασικό γεύμα και είναι και μια συνήθεια που αποκτάμε ή δεν αποκτάμε από μικροί. Στην Ελλάδα το πρωινό ακόμα και των ενηλίκων είναι συνήθως σκέτος καφές… αλλά αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Για να φάνε όμως τα παιδιά ένα πλούσιο πρωινό υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Πρέπει να τους αρέσει. Η προσπάθεια να πείσετε τα παιδιά να τρώνε σκέτο γιαούρτι ή γάλα με μούσλι ή γκρέιπφρουτ για πρωινό και άλλες υγιεινές «συνήθειες» των ενηλίκων δεν θα πιάσουν εύκολα.

Αν τα παιδιά σας δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα βάρους ή κάποιο πρόβλημα ειδικής διατροφής, το πρωινό μπορείτε να τολμήσετε να το κάνετε πιο λαχταριστό γιατί είναι το γεύμα που και θα τους δώσει ενέργεια που θα «κάψουν» πιο εύκολα στη διάρκεια της δραστήριας μέρας τους! Καλύτερα ελαφρύ βραδινό παρά συντηρητικό πρωινό που μπορεί να μην το τρώνε καν.

 

Ιδέα πρώτη: Αντί για τον κλασικό χυμό πορτοκάλι μπορείς να φτιάξεις πιο πλούσιους χυμούς ανάμεικτους ή ακόμα και σπιτικό smoothie με φρούτα! Πώς; Με έναν αποχυμωτή Philips που πλένεται πανεύκολα μετά και στύβει τα πάντα, αλλά και με μπλέντερ που φτιάχνουν φανταστικά smoothies με γάλα και φρούτα ή ακόμα και με γιαούρτι και φρούτα!

Ιδέα δεύτερη: Φρυγανισμένο ψωμί! Κι όμως το φρυγανισμένο ψωμί σε αντίθεση με τη φρυγανιά ή το απλό ψωμί μπορεί να τους φανεί πολύ πιο νόστιμο και η μυρωδιά του θα τους ανοίξει την όρεξη μαζί με το «μάτι»!

Κάνε το πρωινό νόστιμο και κανείς δεν θα του αντισταθεί!

Συσκευές που προτείνουμε

Μπορείς να δεις ακόμη