The Outlast Trials – Ο τρόμος επιστρέφει δριμύτερος σε κονσόλες

by Manos Kavvalos

Το The Outlast Trials είναι ένα παιχνίδι ψυχολογικού τρόμου και επιβίωσης, που αποτελεί τον τρίτο τίτλο της σειράς Outlast, που έχει δημιουργήσει η Red Barrels. Κυκλοφορεί για PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Σενάριο

Το 1959, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, η Murkoff Corporation ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στρατολόγησης που στοχεύει άτομα τα οποία έχουν περιέλθει σε δύσκολες στιγμές και έχουν μείνει άστεγοι. Εκείνοι που προσφέρονται εθελοντικά απάγονται και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις Sinyala στην Arizona, όπου αναγκάζονται να υπογράψουν έντυπα συγκατάθεσης και να υποβληθούν σε μια χειρουργική διαδικασία, προκειμένου να τους τοποθετήσουν στο κεφάλι τους μόνιμους φακούς νυχτερινής όρασης. Πλέον γίνονται Reagents και στο πλαίσιο της πρώτης τους δοκιμασίας, ο διευθυντής του εργαστηρίου, Dr/ Hendrick Joliet Easterman, τους αναγκάζει να καταστρέψουν τα αρχεία με τις προσωπικές τους πληροφορίες, τη στιγμή που θα πρέπει ταυτόχρονα να αποφύγουν ψυχωτικές οντότητες που είναι γνωστές ως Ex-Pops.

Αφότου ολοκληρώσουν την αρχική δοκιμασία, ο Easterman προσφέρει στα Reagents πρόσβαση στο Sleep Room, ένα μέρος όπου μπορούν να αναπαυτούν, πριν ξεκινήσουν οι επόμενες, πιο δύσκολες δοκιμασίες. Για να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, οι Reagents έχουν βοήθεια από τη νοσοκόμα Emily Barlow και τον μηχανικό Cornelius Noakes. Πολύ αργότερα, προς βοήθεια σπεύδει και η συνάδελφός τους, Dorris, που έχει ολοκληρώσει τις δοκιμασίες και έχει γίνει λαθρέμπορος, παρέχοντας παράνομα αντικείμενα σε όσους τα έχουν ανάγκη και μπορούν να πληρώσουν το τίμημα που ζητάει. Όσο προχωράει το gameplay, τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο πήχης δυσκολίας των Trials και οι Reagents έρχονται αντιμέτωποι με τα λεγόμενα Prime Assests του προγράμματος. Μεταξύ αυτών, η παρουσιάστρια της παιδικής εκπομπής Mother Gooseberry και ο σαδιστής αστυνομικός Leland Coyle.

 

Gameplay

Μέσα από τις διάφορες δοκιμασίες που θα κληθεί να περάσει ο πρωταγωνιστής, σκοπός είναι να αποκτήσει σταδιακά τις πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις για να εκτελέσει εντολές που θα τον κάνουν ακόμα πιο στυγερό εγκληματία, ένα υποχείριο του καθεστώτος. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο και να νικήσει τους φόβους του, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με στυγερούς εγκληματίες, οι οποίοι θα τον στοχοποιήσουν άμεσα και θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως ρόπαλα, ματσέτες, συσκευές που προκαλούν ηλεκτροσόκ, τρυπάνια και άλλα εργαλεία σχεδιασμένα να προκαλούν τη μέγιστη δυνατή ζημιά. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και αγκαθωτά σύρματα για να σε στραγγαλίσουν.

Τι μέσα έχεις να αντιπαρατάξεις σε όλες αυτές τις απειλές; Η ψυχή του The Outlast Trials είναι το stealth στοιχείο, το οποίο είναι άριστα ανεπτυγμένο. Όλοι οι τρελοί που θέλουν να σε σκοτώσουν είναι πολύ πιο δυνατοί από εσένα, και ακόμη και το να τους πετάξεις ένα βαρύ αντικείμενο στο πρόσωπο, απλά θα τους κάνει να ζαλιστούν για ελάχιστα δευτερόλεπτα, θα τρεκλίσουν και θα επανέλθουν δριμύτεροι και πιο αποφασισμένοι να σε στείλουν να συναντήσεις τον δημιουργό σου. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις να βρεθείς στο μονοπάτι τους και δυστυχώς, ο χάρτης του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο που δεν θα σε βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα πρέπει απλά να περνάς απαρατήρητος. Να κρύβεσαι μέσα σε ντουλάπες, κάτω από κρεβάτια, να παραμένεις σε σκοτεινά σημεία, να χρησιμοποιείς τη συσκευή νυχτερινής όρασης για να βρεις τον δρόμο σου μέσα στις σκιές, όμως πρόσεχε γιατί καταναλώνει πολύ γρήγορα τη μπαταρία. Η προσεκτική παρατήρηση του χώρου είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις πριν σχεδιάσεις τα επόμενα βήματά σου. Γυαλιά σκορπισμένα στο έδαφος, σιδερένια κουτιά που κρέμονται από καλώδια, ανιχνευτές εγγύτητας και πολλά άλλα, είναι δυνατό να αποτελέσουν πηγή δημιουργίας θορύβων και να προσελκύσουν όσους σας κυνηγάνε.

Μέσα σε όλα, θα πρέπει να προσέχεις για τα επίπεδα της πνευματικής σου υγείας. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος και αν μπλεχτείς πλήρως στα δίχτυα του θα γίνεις έρμαιο της ψύχωσης και των παραισθήσεων, με αποτέλεσμα ακόμα και να αυτοτραυματίζεσαι, κάτι που θα έχει ολέθριες συνέπειες.

 

Ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα είναι ένα στοιχείο που κάνει το The Outlast Trials να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους του. Όπως συμβαίνει και με τα άλλα δύο παιχνίδια της σειράς. Ο σχεδιασμός του απόκοσμου και φρικιαστικού περιβάλλοντος, η μουσική και τα ηχητικά εφέ συνθέτουν μια ατμόσφαιρα άκρως τρομακτική. Ειδικά αν παίζεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, απομονωμένος, έχοντας στα αυτιά σου ακουστικά, τότε ετοιμάσου για μια μοναδική εμπειρία.

 

Γιατί να το προσθέσω στη συλλογή μου

Αν σου αρέσουν τα horror games, το The Outlast Trials αποτελεί μονόδρομο. Υπόσχεται ότι θα σε καθηλώσει κυριολεκτικά και θα σε κάνει να νομίζεις ότι δεν παίζεις απλά, αλλά είσαι ένα ζωντανό κομμάτι του κόσμου του, που ναι μεν είναι προϊόν φαντασίας, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα κομμάτι της επιστημονικής πραγματικότητας.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώPlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη