Φριτέζες αέρος Philips για ΧL και XXL απολαύσεις!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ακόμη κι αν δεν είσαι εξπέρ στη μαγειρική, ακόμη κι αν ο χρόνος που μπορείς να της αφιερώσεις είναι λίγος, απελευθέρωσε τον σεφ που κρύβεις μέσα σου, εμπιστεύσου τις φριτέζες αέρος Philips Airfryer XL Connected HD9280/90 και Philips Airfryer ΧXL Connected HD9285/00 και δημιούργησε εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτα για όλη την οικογένειά σου!

Γενικότερα, οι φριτέζες αέρος μπήκαν δυναμικά στην κουζίνα μας τα τελευταία χρόνια, κι άλλαξαν τον τρόπο που μαγειρεύουμε, απλοποιώντας τον και κάνοντάς τον πιο σύντομο και υγιεινό. Η Philips για περισσότερα από 10 χρόνια τελειοποιεί την τεχνολογία Airfryer γι’ αυτό και θεωρείται παγκοσμίως η κορυφαία μάρκα στις φριτέζες αέρος για υγιεινό μαγείρεμα χαμηλών λιπαρών. Μάλιστα η Philips Airfryer XL Connected HD9280/90 και η Philips Airfryer ΧXL Connected HD9285/00 είναι 2 top συσκευές προηγμένης τεχνολογίας για ψησίματα οικογενειακών διαστάσεων.

Ένα βήμα πιο μπροστά στις airfryer συσκευές, η Philips χρησιμοποιεί την τεχνολογία Rapid Air, με τη μοναδική σχεδίαση σε σχήμα “αστερία”, που στροβιλίζει τον θερμό αέρα δημιουργώντας πεντανόστιμα φαγητά – ακόμη πιο τραγανά εξωτερικά και τρυφερά στο εσωτερικό τους. Όπως πάντα, με ελάχιστο ή καθόλου πρόσθετο λάδι.

 

 

Πικάντικες γαρίδες ψητές

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) σκόνη σκόρδου
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες τραβώντας και αποσπώντας πρώτα το κεφάλι και μετά τα ποδαράκια και το κέλυφος. Κρατάμε μόνο τις ουρές τους. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και ελάχιστο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (πάπρικα, σκόρδο, τσίλι και πιπέρι) και ανακατεύουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τη Philips φριτέζα αέρος για 5′ στους 200°C. Στρώνουμε στη βάση της φριτέζας ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάζουμε πάνω τις γαρίδες. Ψήνουμε για 4′ και έπειτα τις γυρίζουμε και ψήνουμε για 4′ ακόμα.
  4. Σερβίρουμε τις γαρίδες ραντίζοντας με χυμό λεμονιού, λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ακόμη και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο βότανο της αρεσκείας μας.

Μπορείς να δεις ακόμη