Απόλαυσε θερινό σινεμά σπίτι σου!

Πώς μπορείς να κάνεις τις καλοκαιρινές νύχτες στην πόλη ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές; Αν είσαι fan των ταινιών και των σειρών σίγουρα θα εκτιμήσεις το δικό σου προσωπικό θερινό σινεμά στην αυλή, την ταράτσα ή ακόμα και στη βεράντα σου! Δες παρακάτω μερικά tips για το πώς μπορείς να διαμορφώσεις τον χώρο και να εξασφαλίσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τη μαγεία της “μεγάλης οθόνης” στο σπίτι σου, τη στιγμή που θέλεις να δεις μια ταινία με παρέα ή ακόμα και solo!

 

Βρες τη σωστή τοποθεσία

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία των αλλαγών βεβαιώσου πως ο χώρος θέασης θα είναι προστατευμένος από τον άνεμο και τη καλοκαιρινή βροχή. Φρόντισε ο εξωτερικός φωτισμός να είναι όσο γίνεται διακριτικός κατά τη διάρκεια της προβολής. Έτσι δεν θα επηρεάζεται η εικόνα (αντανακλάσεις). Το ιδανικό θα ήταν να απενεργοποιείς τα φώτα κατά τη διάρκεια της προβολής. Προσπάθησε επίσης να αποφύγεις να τοποθετήσεις την οθόνη σε σημείο όπου τα φώτα του δρόμου ή τα εσωτερικά φώτα στο σπίτι θα αντανακλώνται στην οθόνη.

Για να κάνεις τον χώρο ακόμη πιο ιδιαίτερο για τους θεατές σου μπορείς να τον διακοσμήσεις με συνθετικούς φράχτες και καφασωτά, ή συνθετικές φυλλωσιές για εξωτερικό χώρο.

Επένδυσε σε έναν προβολέα

Με μία HDTV με μεγάλη οθόνη, η εμπειρία θέασης θα είναι εξαιρετική και οι θεατές θα ενθουσιαστούν. Αν θέλεις πραγματικά να δημιουργήσεις τη μαγεία του θερινού σινεμά καλύτερα να εξετάσεις την ιδέα για την αγορά ενός προβολέα.

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, οι ποιοτικοί προβολείς ήταν εξαιρετικά ακριβοί και μπορούσαν να αξιοποιηθούν μόνο σε χώρους όπου επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί σε ένα σαλόνι, πόσο μάλλον στη βεράντα ή σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα μοντέλα είναι αρκετά πιο φωτεινά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε συνθήκες έντονου φωτισμού, ενώ πλέον η τιμή τους είναι αρκετά πιο προσιτή. Είναι επίσης πιο compact σε μέγεθος και πιο «ήσυχοι». Οπότε δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ακούσεις από το μηχάνημά σου κάποιον ενοχλητικό θόρυβο κατά τη διάρκεια της προβολής.

Η φωτεινότητα σε κάθε μοντέλο μετριέται σε Lumens. Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένας προβολέας που παράγει αρκετό φως για να γεμίσει την οθόνη σου με καλή αντίθεση. Πρέπει να προσέξεις το φως να μην είναι περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται ώστε να μην κουράζει τα μάτια. Με περισσότερα Lumens θα είναι πιο άνετη η προβολή εικόνας σε φωτεινές συνθήκες. Για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία προτείνεται συνήθως ένα μοντέλο με φωτεινότητα τουλάχιστον 3000 lumens.

Χειροκίνητη οθόνη προβολής

Η κατασκευή και το στήσιμο μιας αυτοσχέδιας οθόνης (π.χ. κρεμώντας ένα σεντόνι) είναι σίγουρα κουραστική και χρονοβόρα. Είναι ακόμη ένα “project” που πιθανόν να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα: κακή ποιότητα εικόνας, άβολες γωνίες προβολής κ.ά.

Η ιδανική λύση θα ήταν μια χειροκίνητη οθόνη προβολής, projector, που είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και στην τοποθέτηση χωρίς απαίτηση εργαλείων. Μάλιστα, ορισμένες οθόνες είναι τόσο μεγάλες, που έρχονται με μέγιστο μέγεθος προβολής που ξεπερνάει τις 100 ίντσες, ενώ προσαρμόζονται εύκολα για να χωράνε ακόμα και σε σχετικά μικρούς χώρους.

Μια χειροκίνητη οθόνη θα προσφέρει καλύτερη εικόνα προβολής, λόγω της πιο αντανακλαστικής επιφάνειας. Επιπλέον, πολλές οθόνες υποστηρίζουν βιντεοπροβολείς με ανάλυση ακόμα και , ενώ είναι σχεδιασμένες να διατηρούν άριστο επίπεδο επιφάνειας ακόμα και μετά από συχνές επανασυναρμολογήσεις.

Αν εξετάζεις την αγορά μιας χειροκίνητης οθόνης, καλύτερα να επιλέξεις μία λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό που νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση της απόστασης, τόσο του προβολέα όσο και του επιθυμητού μεγέθους της προβαλλόμενης εικόνας.

Επίσης, οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν ένα “online εργαλείο” το οποίο σου επιτρέπει να υπολογίσεις την κατάλληλη απόσταση θέασης με βάση τις διαστάσεις της οθόνης σου. Τα εργαλεία αυτά ονομάζονται Distance Calculators και μπορείς να δοκιμάσεις τα αντίστοιχα που προσφέρουν οι Optoma, Epson και BenQ.

 

Σύνδεσε την κατάλληλη «πηγή»

Με τον όρο «πηγή», αναφερόμαστε στη συσκευή αναπαραγωγής περιεχομένου που θα συνδέσεις στον προβολέα σου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα DVD ή Blu Ray player, ένα laptop ή ένα media player όπως το Apple TV ή το Xiaomi Mi Box S 4K TV, τα οποία συνδέονται μέσω της θύρας HDMI.

 

Ήχος

Εάν θέλεις εξαιρετικό ήχο, μπορείς να συνδέσεις ένα ηχείο μέσω της υποδοχής 3.5 mm του προβολέα ή να αναζητήσεις ένα μοντέλο με συνδεσιμότητα Bluetooth. To τελευταίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνδέσεις ασύρματα ένα soundbar ή ένα ηχείο Bluetooth και να ενισχύσεις την κινηματογραφική εμπειρία, χωρίς περίπλοκες συνδέσεις και ρυθμίσεις.

 

Εξασφάλισε άνεση για τους επισκέπτες σου

Αν το καλύτερο σημείο θέασης βρίσκεται π.χ. στο γκαζόν, μπορείς να τοποθετήσεις υποστρώματα στο γρασίδι για προστασία από την υγρασία ή τυχόν πέτρες που μπορεί να υπάρχουν στο έδαφος. Στη συνέχεια μπορείς να απλώσεις μαξιλάρες ή και πουφ για μεγαλύτερη άνεση. Αν υπάρχει χώρος, θα μπορούσες να κάνεις το υπαίθριο σινεμά σου ακόμα πιο εξελιγμένο κι άνετο για τους επισκέπτες σου, απλώνοντας καλοκαιρινά ψάθινα χαλιά και τοποθετώντας καρέκλες, πάγκους ή ακόμα και αιώρες για να χαλαρώσετε. Απλά βεβαιώσου ότι ο καθένας θα έχει καλή θέα και κράτησε στην άκρη μερικές κουβέρτες σε περίπτωση που «πιάσει» κρύο αργά το βράδυ.

Για τις βραδιές που θα επικρατεί ζέστη κι άπνοια, ένας ανεμιστήρας δαπέδου θα προσφέρει ένα συνεχόμενο ρεύμα αέρα που θα μετατρέψει την αυλή, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου σε μια όαση δροσιάς. Μπορείς να το πας κι ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας σε έναν επιδαπέδιο ανεμιστήρα υδρονέφωσης.

 

Τα απαραίτητα snacks

Η διαδικασία της θέασης γίνεται πιο απολαυστική όταν υπάρχει κάτι για… μασούλημα. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να κουραστείς ή να ξοδευτείς. Το «μυστικό» είναι να σερβίρεις εύκολα σνακ που θα σου εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα και προσπάθεια.

Το ποπ-κορν είναι απόλυτα ταυτισμένο με το σινεμά. Είναι ιδανικό finger food για μικρούς και μεγάλους κι αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής απόλαυσης. Με μία συσκευή για ποπ κορν μπορείς να φτιάξεις μεγάλες ποσότητες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κι αν στη συνέχεια ανοίξει περισσότερο η όρεξη, τη λύση έρχεται να δώσει η Ariete 186 Συσκευή Hot Dog. Μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, σπιτικά και νόστιμα Hot Dog, επιλέγοντας τα υλικά που προτιμάς!

Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονται με ένα δροσιστικό ρόφημα. Βάλε το μπλέντερ στην πρίζα και φτιάξε τα πιο δημοφιλή ποτά του καλοκαιριού. Από γευστικά smoothies και χυμούς μέχρι τα αγαπημένα σου κοκτέιλ! Από τη στιγμή που έχεις το σωστό «εργαλείο» και τις απαραίτητες πρώτες ύλες, δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το τί θα δημιουργήσεις.

Φρόντισε μονάχα να έχεις ετοιμάσει από πριν όλα τα αναψυκτικά και τα σνακ, έτσι ώστε να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη