Σολομός με κρέμα αβοκάντο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τον σολομό

  • 800 γρ. φιλέτο σολομού, σε 4 φέτες
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για τα ντοματίνια

  • 250 γρ. (χρωματιστά προαιρετικά) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 50 γρ. baby ρόκα
  • 60 ml λαδολέμονο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Για την κρέμα αβοκάντο

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. Asian sauce

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για την κρέμα αβοκάντο:

Καθαρίζω τα αβοκάντο και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζω μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνω το μείγμα στην άκρη.

 

Για τον σολομό:

Ζεσταίνω σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε μέτρια φωτιά τον σολομό από την μεριά με το δέρμα μέχρι να γίνει η κρούστα τραγανή. Γυρνάω το ψάρι και από την άλλη πλευρά και το ψήνω για 1 λεπτό ακόμα, ώστε να κρατάει λίγο.

 

Για τα ντοματίνια:

Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμυδάκι, αλατίζοντας. Μόλις μαραθεί προσθέτω τα μανιτάρια κι αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Μετά από 1 λεπτό προσθέτω τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνω. Προσέχω να μην μαγειρευτούν πολύ για να μην μαλακώσουν. Σοτάρω για ακόμη 1 λεπτό, σβήνω με το λαδολέμονο και κλείνω το μάτι. Τέλος, σοτάρω λίγο τη ρόκα και αποσύρω από τη φωτιά.

 

Για το στήσιμο:

Τοποθετώ στο πιάτο μερικές κουταλιές από την κρέμα αβοκάντο. Συνεχίζω με τα λαχανικά και τέλος τοποθετώ από πάνω το ψάρι πασπαλισμένο με λίγο ξύσμα λάιμ.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη