Tι να περιμένεις από το Xbox & Bethesda Games Showcase 2022

by Aggeliki Tsoukana

Λίγες εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι τη διεξαγωγή του Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 και οι φήμες για το τι θα δούμε κατά τη διάρκεια του φετινού σόου δίνουν και παίρνουν. Χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό καθώς αμφότερες οι ομάδες του Xbox και της Bethesda κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αυτές είναι οι δικές μας εκτιμήσεις. Και θα ξεκινήσουμε φυσικά από το Starfield.

Το Starfield είναι το νέο IP και το πρώτο μεγάλο project της Bethesda εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα διαστημικό RPG που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για Xbox Series X|S και PC. Ο τίτλος αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, όμως έχει πάρει ήδη την πρώτη του και ελπίζουμε μοναδική αναβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Για την ώρα η εταιρεία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο ένα teaser trailer (και αυτό πέρσι το καλοκαίρι) και κάποιες λίγες πληροφορίες για τη μουσική και το design, οπότε φέτος περιμένουμε να δούμε αρκετό gameplay footage και ίσως και κάτι χειροπιαστό σε ότι αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

 

Ο δεύτερος τίτλος για τον οποίο περιμένουμε ανακοινώσεις είναι το Redfall. Το Redfall είναι ένα συνεργατικό FPS ανοιχτού κόσμου, στο στυλ του Left 4 Dead, μόνο που εδώ αντί για ζόμπι κυνηγάς, ή μάλλον σε κυνηγάνε βαμπίρ. Το Redfall αναπτύσσεται για Xbox Series X|S και PC από την ομάδα που μας είχε δώσει τα Prey και Dishonored και το πρώτο trailer που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πέρσι, ανέφερε σαν παράθυρο κυκλοφορίας το καλοκαίρι του 2022. Πρόσφατα όμως η εταιρεία ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία του μεταφέρεται για το πρώτο μισό του 2023. Το καλό της υπόθεσης είναι πως το παιχνίδι χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5, οπότε η καθυστέρηση αυτή μάλλον για καλό είναι.

 

 

Ένα ακόμα παιχνίδι για το οποίο μπορεί να έχουμε ανακοινώσεις είναι το επόμενο Fable, καθώς το franchise ετοιμάζεται για reboot. Την ευθύνη του reboot έχει αναλάβει η Playground Games του Forza Horizon 5, η οποία συνηθίζει να εργάζεται σε ένα παιχνίδι κάθε φορά, ενώ δεν έχει εμπειρία στην ανάπτυξη RPG τίτλων, οπότε είναι λογικό που δεν είχαμε ανακοινώσεις νωρίτερα, παρόλο που το reboot είχε ανακοινωθεί στο Xbox Showcase του 2020. Πλέον όμως είναι ένα καλό σημείο για να δούμε ένα πρώτο teaser trailer.

Κάποιο teaser μπορεί να έχουμε και για το επερχόμενο παιχνίδι της σειράς Indiana Jones, που η Bethesda είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τη MachineGames. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες το παιχνίδι θα έχει πρωτότυπη ιστορία που δεν θα συνδέεται με καμία από τις τηλεοπτικές περιπέτειες του αγαπημένου μας αρχαιολόγου, οπότε είναι ένα καλό σημείο για να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα.

 

 

Εσύ τώρα που είσαι φίλος της σειράς Elder Scroll, καλό είναι να μην έχεις υψηλές προσδοκίες καθώς δεν περιμένουμε κάποια σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία είχε μιλήσει για πρώτη φορά για το Elder Scrolls 6 στην E3 του 2018 και μπορεί να έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε, όμως είναι σαφές πως η πρώτη προτεραιότητα του studio είναι το Starfield και οποιαδήποτε ανακοίνωση περί Elder Scrolls θα μπορούσε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, οπότε αν είναι να υπάρξει κάποια αποκάλυψη αυτή μάλλον θα γίνει ξεχωριστά και σε δεύτερο χρόνο.

Φυσικά εκτός από τα παιχνίδια περιμένουμε να έχουμε και ανακοινώσεις σε ότι αφορά τους τίτλους της  Bethesda και το Xbox Game Pass. Να θυμίσουμε ότι για άλλη μία χρονιά το Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 θα μεταδοθεί ιντερνετικά στις 20:00 (τοπική) και θα μπορείς να το παρακολουθήσεις ζωντανά μέσα από τα επίσημα κανάλια YouTube, Twitch, Facebook και TikTok του Xbox. Εσύ ποιον τίτλο περιμένεις περισσότερο;

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη