Tί περιμένουμε να δούμε στο MWC 2023

by Aggeliki Tsoukana

Για άλλη μία χρονιά η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας του πλανήτη ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της. Στο Mobile World Congress που θα διεξαχθεί όπως πάντα στη Βαρκελώνη, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, αναμένεται να παρουσιαστούν οι τάσεις και οι τεχνολογίες που θα επικρατήσουν στην αγορά των τηλεπικοινωνιών τα επόμενα χρόνια (5G, 6G, Reality+, OpenNet, FinTech, Digital Everything), ενώ περιμένουμε και αρκετές ανακοινώσεις νέων συσκευών, καθώς η έκθεση επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

 

Ιδού τι έχουμε να περιμένουμε:

 

 

Honor

Η Honor έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει τη δική της συνέντευξη τύπου στις 27 Φεβρουαρίου. Με σύνθημα “Unleash the Power of Magic” η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες συσκευές της σειράς Magic5 καθώς και το νέο της foldable smartphone το Magic Vs. Από τη σειρά Magic5 περιμένουμε την ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας με οθόνη OLED τεχνολογίας LTPO 6,8” με ρυθμό ανανέωσης 120Ηz, επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 και εντυπωσιακό σύστημα κάμερας. Όσο για το Honor Magic Vs αυτό κυκλοφορεί ήδη στην αγορά της Κίνας από τον Νοέμβριο και λογικά η εταιρεία θα ανακοινώσει το παγκόσμιο λανσάρισμα. Το Honor Magic Vs διαθέτει οθόνη αναδιπλούμενη οθόνη 7,9”, επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 και τριπλό σύστημα κάμερας με κύριο αισθητήρα στα 54MP.

 

Huawei

Αν και για την ώρα δεν έχουν υπάρξει διαρροές για κάποια ανακοίνωση συσκευής η κινεζική εταιρεία θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση, με το περίπτερό της να καταλαμβάνει όλο το Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου Fira Gran Via, εστιάζοντας μάλλον στις τεχνολογίες δικτύων που προσφέρει. Κάποιες φήμες πάντως λένε ότι μπορεί να δούμε και κάποια συσκευή, όπως τον διάδοχο του Mate Xs 2.

 

Motorola

Για την ώρα τα πλάνα της εταιρείας για την έκθεση είναι κρυφά, αλλά πρόσφατες φήμες λένε ότι η εταιρεία μπορεί να δείξει στο MWC 2023, τη νέα της ναυαρχίδα το Motorola Edge 40 Pro.

 

 

Nokia

Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της στην έκθεση αλλά δεν αναμένουμε ανακοινώσεις νέων συσκευών. Αντίθετα, η παρουσία της θα εστιάσει στις τεχνολογίες δικτύωσης 5G και 6G.

 

 

OnePlus

Αν και η OnePlus ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέας της προϊόντα, το OnePlus 11 5G, τα ακουστικά OnePlus Buds 2 Pro και το πρώτο της tablet, το OnePlus Pad, το τελευταίο δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, οπότε είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση ως προς αυτό. Ταυτόχρονα η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα δείξει μία συσκευή έκπληξη το OnePlus 11 Concept, το οποίο φυλάει σαν επτασφράγιστο μυστικό.

 

Realme

H realme έχει προγραμματισμένη τη δική της συνέντευξη τύπου για τις 28 Φεβρουαρίου. Εκεί θα κάνει την επίσημη αποκάλυψη του realme GT3, του πρώτου smartphone που θα διατεθεί στην παγκόσμια αγορά με ταχύτητα φόρτισης στα 240W και που καθώς φαίνεται θα αποτελεί ένα rebrand του realme GT Neo5, που έχει ανακοινωθεί ήδη για την αγορά της Κίνας.

 

 

Oppo

Και η Oppo έκανε πρόσφατα τη δική της εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση του νέου της flip phone, του Find N2 Flip. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία θα έχει παρουσία στην έκθεση και οι φήμες τη θέλουν να αποκαλύπτει τη νέα της ναυαρχίδα, το Find X6, με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 και κάμερα τύπου 1” ανάλυσης 50MP.

 

Samsung

Καθώς η Samsung λάνσαρε πρόσφατα τα νέα smartphones της σειράς Galaxy S23, καθώς και τα νέα της laptops, τα οποία όμως δεν έρχονται στη χώρα μας, δεν πρόκειται να αποκαλύψει νέες συσκευές και η παρουσία της στην έκθεση θα αφορά στα νέα της προϊόντα και στις τεχνολογίες 5G.

 

Xiaomi

Νωρίτερα από όλους, η Xiaomi έχει προγραμματίσει τη δικής της συνέντευξη τύπου για τις 26 Φεβρουαρίου, όπου ο CEO της εταιρείας Lei Jun, αναμένεται να ανακοινώσει το παγκόσμιο λανσάρισμα των smartphones της σειράς Xiaomi 13. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Xiaomi 13 Ultra, το πρώτο smartphone της εταιρείας θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας με σύστημα κάμερας με την υπογραφή της Leica και επεξεργαστη Snapdragon 8 Gen2.

 

ZTE

Τα δικά της γυαλιά VR θα παρουσιασει η ZTE. Τα nubia Neovision Glass οπως θα ονομάζονται υπόσχονται μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία, ενώ φήμες λένε ότι η εταιρεία θα δείξει και το πρώτο της 3D tablet, το Nubia 3D Pad το οποίο θα χρησιμοποιεί αυτοστερεοσκοπική οθόνη χωρίς γυαλιά.

Μπορείς να δεις ακόμη