E3 2018: Τι θα δούμε;

by k-Admin 3

 

Σε λίγες ώρες η E3 (συντομογραφία για το Electronic Entertainment Expo), η μεγαλύτερη έκθεση για video games, θα ξεκινήσει έστω και ανεπίσημα. Για μία περίπου εβδομάδα, η καρδιά του gaming παγκοσμίως θα χτυπά στο Λος Άντζελες, εκεί όπου θα συγκεντρωθούν οι μεγαλύτερες εταιρείες από τη βιομηχανία των video games για να παρουσιάσουν τους τίτλους που ετοιμάζονται να λανσάρουν τους προσεχείς μήνες.

Η διάρκεια της E3 2018 είναι 12-14 Ιουνίου, ωστόσο όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, της έκθεσης προηγούνται οι συνεντεύξεις Τύπου ή ενημερώσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται και οι περισσότερες ανακοινώσεις, αποκαλύπτονται νέοι τίτλοι και παρουσιάζονται demos ορισμένων εξ αυτών, ή για να ακριβολογούμε, εκείνων που οι εταιρείες είναι σε θέση να παρουσιάσουν.

Τι περιμένουμε να δούμε όμως στη φετινή E3; Ποιές είναι οι διαρροές που ξεχωρίζουμε και ποιές οι φήμες που παρακαλάμε να βγουν αληθινές; Με το ρολόι να μετρά αντίστροφα, πάμε να δούμε… τι μας περιμένει!

 

Οι αποκλειστικότητες της Sony

Η παρουσία της Sony στις τελευταίες E3 ήταν, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή με πλήθος αποκλειστικοτήτων και ανακοινώσεων που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον. Μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς, οι κάτοχοι PS4 απόλαυσαν τρεις εξ αυτών (God of War, Detroit: Become Human και Shadow of the Colossus) όμως υπάρχουν αρκετές ακόμα που περιμένουμε να δούμε φέτος. Το The Last of Us: Part II θα κλέψει δικαίως την παράσταση ενώ το Death Stranding του Hideo Kojima θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον καθώς άπαντες θα προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι, αν και κάτι μας λέει ότι δεν πρόκειται να μάθουμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Στα παραπάνω πρόσθεσε τα Spider-Man και Ghosts of Tsushima και έχεις ένα εξαιρετικό σύνολο, αντάξιο των προσδοκιών των φίλων του PlayStation.

 

Τι ετοιμάζει η Microsoft;

Στον πλανήτη Xbox τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα μέχρι στιγμής. Το Sea of Thieves και το State of Decay 2 κυκλοφόρησαν, οπότε δεν πρόκειται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα με εξαίρεση τυχόν έξτρα περιεχόμενο για το πρώτο. Το Crackdown 3 μπορεί να το δούμε όμως οι φήμες λένε ότι πάει για το 2019, οπότε; Τι καλό μπορεί να ετοιμάζει η Microsoft για τους φαν της; Αν πιστέψουμε τα όσα ακούγονται, ολοένα και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες, θα πρέπει να δούμε ένα νέο Halo, ένα νέο Gears of War και ένα νέο Forza Horizon. Επίσημα βέβαια δεν γνωρίζουμε το παραμικρό, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο η Microsoft να στηριχθεί για ακόμα μια χρονιά σε third-party κυκλοφορίες. Ως πότε θα το κάνει όμως;

 

Πόσα Pokémon αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός;

Στην παραπάνω ερώτηση θα κληθεί να απαντήσει η Nintendo μέσω του Direct της, η ιαπωνική εταιρεία εδώ και χρόνια επιλέγει αντί συνέντευξης Τύπου στην E3 να προβάλλει ένα βίντεο με τις ανακοινώσεις της. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα Pokémon Quest και Pokémon: Let’s Go ενώ υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα πρότζεκτ σχετικό με Pokémon για το οποίο δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την περσινή E3. Κατά τα άλλα η Nintendo έχει κάτι για όλους: Metroid Prime 4, Bayonetta 3, Fortnite ενώ οι φήμες λένε κάτι για Star Fox Grand Prix και ένα νέο Fire Emblem. Το αν θα γίνουμε σοφότεροι σε ό,τι αφορά τα παραπάνω, θα το ξέρουμε σε μερικά 24ωρα…

 

PES εναντίον FIFA

Το αμερικανικό κοινό μπορεί να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με το ποδόσφαιρο (το… soccer), όμως η παγκόσμια απήχηση της E3 έχει βάλει για τα καλά το άθλημα στην ατζέντα των εταιρειών. EA και Konami είθισται να μας προσφέρουν στο Λος Άντζελες μια πρώτη γεύση των εξομοιωτών ποδοσφαίρου τους, με το “ντέρμπι” ανάμεσα σε PES και FIFA να έχει ξεκινήσει νωρίς-νωρίς φέτος. Οι δρόμοι UEFA και Konami μπορεί να χώρισαν, ωστόσο η τελευταία ανακοίνωσε αριθμό-ρεκόρ επίσημων πρωταθλημάτων για το PES 2019. Το εν λόγω “διαζύγιο” ωστόσο, ίσως να μετουσιωθεί σε μία καθ’ όλα εντυπωσιακή “μεταγραφή” για την EA, οπότε υπομονή. Στη μάχη του εξωφύλλου, έχουμε δύο αστέρες που φόρεσαν την ίδια φανέλα στη Manchester United: David Beckham (PES) και Cristiano Ronaldo (FIFA) θα “μπουν” σε εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο. Ποιός θα σκοράρει όμως στο τέλος;

 

 

Από παιχνίδια; Χαμός!

Τι φέρνουν μαζί τους οι μεγαλύτερες εταιρείες που συμμετέχουν στην E3 2018 όμως; Έλα να δούμε εν τάχει τα παιχνίδια που, δικαιωματικά, ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.

Η EA δεν θα χάσει χρόνο, παρουσιάζοντας εκτενώς το Battlefield V και ταξιδεύοντάς μας στον μαγικό κόσμο του Anthem της BioWare. Το μενού θα έχει FIFA, πιθανότατα και NBA Live, ενώ ίσως να μάθουμε κάτι για το racing που ετοιμάζει η Criterion. Bonus, κάποιο ενδιαφέρον, μικρότερης βαρύτητας παιχνίδι όπως τα Unravel και A Way Out.

Η Activision από την πλευρά της μπορεί να μην έχει συνέντευξη Τύπου η ίδια, σίγουρα θα βρει χρόνο όμως σε αυτές των δύο “μεγάλων” για να μιλήσει για το Call of Duty: Black Ops 4 και το μελλοντικό περιεχόμενο του Destiny 2, οτιδήποτε άλλο θα είναι καλοδεχούμενο. Θυμηθείτε ότι το πρώτο θα διαθέτει το δικό του battle royale mode ενώ οι φήμες λένε πως θα έρχεται για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια δίχως season pass.

Λίγα 24ωρα πριν την E3 ανακοινώθηκε το Hitman 2, η δεύτερη κυκλοφορία της σειράς μετά το reboot της το 2016. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τη Warner Bros. οπότε θα έχει λογικά παρουσία και στην έκθεση. Παραμένοντας στην ίδια εταιρεία, με μεγάλη ανυπομονησία αναμένουμε και το, ανοιχτού κόσμου, Superman. Αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν να πάρουν μια ιδέα από το επερχόμενο Metro: Exodus, μετά την αναβολή του για το 2019, ενώ τεράστια είναι και η προσμονή για το Cyberpunk 2077 της CD Projekt.

 

 

Η Ubisoft πέρυσι έκλεψε τις εντυπώσεις στην E3 αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τα Beyond Good & Evil 2 και Skull and Bones, δύο τίτλους για τους οποίους αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα φέτος. Φυσικά το ενδιαφέρον μας θα είναι στραμμένο και στο “ελληνικό” Assassin’s Creed: Odyssey από το οποίο θα δούμε και δράση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η παρουσία της Bethesda με Fallout 76, Rage 2 και επιπρόσθετο περιεχόμενο για το The Elder Scrolls Online. Λες να έχει και κάποιο κρυφό χαρτί ακόμα; Θα μπορούσε να πρόκειται για το Starfield (το Skyrim στο πιο… sci-fi του) αλλά οι ως τώρα πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Πλήρης “κατεβαίνει” στο Convention Center της πόλης και η Square Enix καθώς πέραν του Just Cause 4 που διέρρευσε ότι θα βρίσκεται κάπου εκεί, διαθέτει Life is Strange 2, Kingdom Hearts 3, Dragon Quest 11, Avengers και το remake του Final Fantasy VII.

 

Ουφ!

Χαμός, έτσι; Ανακοινώσεις σχετικά με hardware δύσκολα θα έχουμε φέτος, οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι, οι εταιρείες έχουν ρίξει το βάρος τους στους νέους τίτλους, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι. Μείνε συντονισμένος διότι οι ανακοινώσεις και τα τρέιλερ θα ρέουν ασταμάτητα απ’ ευθείας από Λος Άντζελες!

Καλή E3 να έχουμε!

Μπορείς να δεις ακόμη