Τηλεόραση TCL: Εισιτήριο διαρκούς απόλαυσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο

by Aggeliki Tsoukana

Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα – με πρώτο και κυρίαρχο το Παγκόσμιο Κύπελλο – έρχονται απανωτά, οι ταινίες και οι σειρές στις συνδρομητικές υπηρεσίες πέφτουν βροχή και τα καλύτερα games έχουν ήδη «προσγειωθεί» στην κονσόλα σου. Δε νομίζεις πως ήρθε η ώρα να τα απολαύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό θα βρεις στον Κωτσόβολο τις νέες τηλεοράσεις της TCL που υπόσχονται να απογειώσουν τις αισθήσεις σου στην παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, στις ταινίες, αλλά και στο gaming. Βασισμένες στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τους πρωτοπόρους στην καινοτομία, οι τηλεόρασης της TCL διαθέτουν όλα αυτά που ζητάς: εντυπωσιακή εικόνα, εξαιρετικό ήχο, κομψή σχεδίαση, πλούσιες έξυπνες λειτουργίες και άριστη υποστήριξη για gaming.

 

 

 

Με την υπεροχή του QLED

Στον «πόλεμο» των πάνελ, η TCL έχει επιλέξει την πλευρά του QLED ώστε να προσφέρει ρεαλιστική εικόνα με λεπτομέρεια και βάθος που συναρπάζουν. Χάρη στην τεχνολογία Quantum Dot επιτυγχάνεται απόδοση κινηματογραφικής ποιότητας με πάνω από 1 δις χρώματα και αποχρώσεις για περισσότερη ζωντάνια στην εικόνα.

Ως καινοτόμος εταιρεία, η TCL ήταν η πρώτη που παρουσίασε τον φωτισμό Mini LED, με χιλιάδες μικροσκοπικά LED να προσφέρουν ακριβέστατο φωτισμό στις φωτεινές περιοχές και καλύτερα επίπεδα μαύρου στις σκοτεινές περιοχές της εικόνας αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Ο συγκεκριμένος φωτισμός, που ενισχύει σημαντικά την αντίθεση, συναντάται στην ανώτερη σειρά μοντέλων της εταιρείας, ενώ στην πλέον ανώτερη σειρά θα τον βρεις ως Mini LED OD5, με την οπτική απόσταση μεταξύ πίσω φωτισμού και οθόνης να είναι μόλις 5 χιλιοστά.

Φυσικά, οι τηλεοράσεις της TCL διαθέτουν HDR για περισσότερη ζωντάνια στα χρώματα και καλύτερη διαβάθμισή τους, του οποίου η «έκδοση» ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο. Για παράδειγμα, το Dolby Vision αυξάνει την αντίθεση και ενισχύει περαιτέρω τα επίπεδα φωτεινότητας χρησιμοποιώντας μάλιστα και metadata που προσαρμόζουν τις παραμέτρους του κάθε καρέ στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Από την άλλη, χάρη στο χαρακτηριστικό Dolby Vision IQ, οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης προσαρμόζονται αυτόματα στον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου χαρίζοντάς σου την καλύτερη δυνατή εικόνα, με φωτεινότερο χρώμα και βαθύτερο μαύρο.

 

 

Συναρπαστικός ήχος

Ανάλογα με το μοντέλο, οι τηλεοράσεις της TCL διαθέτουν Dolby Audio ή Dolby Atmos για να προσφέρουν μια ανώτερη ηχητική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, με την τεχνολογία Dolby Atmos ο θεατής μεταφέρεται μέσα στη σκηνή έχοντας την αίσθηση ότι ο ήχος έρχεται από παντού. Με τον τρόπο αυτό, καταλαβαίνεις ακριβώς που και πως συμβαίνουν τα γεγονότα επί σκηνής βιώνοντας μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία που συναρπάζει.

Επιπλέον, η TCL έχει προικίσει τα μοντέλα της με ηχεία της ONKYO ώστε κάθε ήχος να φτάνει στα αυτιά σου όπως ακριβώς είναι στην πραγματικότητα αν πρόκειται για ζωντανό πρόγραμμα ή όπως βγήκε από τα κινηματογραφικά στούντιο.

 

Απαράμιλλη σχεδίαση

Η TCL είναι μια εταιρία που έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τη σχεδίαση όλης της γκάμας προϊόντων της, με τις τηλεοράσεις φυσικά να αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις την εξαιρετικά λεπτή, χωρίς πλαίσιο, σχεδίαση των τηλεοράσεων και το προσεγμένο φινίρισμά τους, ενώ είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσεις τη διαχείριση καλωδίων που προσφέρουν. Με λίγες λέξεις, οι τηλεοράσεις της TCL είναι έτοιμες να βρουν τη θέση τους σε κάθε χώρο, ακόμα και στους υψηλής αισθητικής.

 

 

Φυσικά και είναι έξυπνες!

Δεν έχεις παρά να πατήσεις το κουμπί έξυπνων λειτουργιών και ένας υπέροχος κόσμος εφαρμογών και περιεχομένου ξετυλίγεται μπροστά σου. Οι τηλεοράσεις της TCL διαθέτουν Google TV για να μη βαρεθείς ποτέ, αφού θα έχεις πάντα κάτι να δεις. Ατέλειωτο streaming περιεχομένου, πλήθος εφαρμογών, games, είναι όλα εδώ και σε περιμένουν.

 

Η καλύτερη συντροφιά για την κονσόλα σου

Δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων της TCL και αμέσως θα καταλάβεις ότι, αν είσαι gamer, έχεις βρει το ιδανικό «συστατικό» που θα απογειώσει την gaming εμπειρία σου. Χάρη στον μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR, Variable Refresh Rate) που συγχρονίζεται με την κονσόλα ή το PC σου για ομαλή κίνηση και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 144Hz, καθώς και τη λειτουργία ALLM (Auto Low Latency Mode) για εξάλειψη των ενοχλητικών lags, θα έχεις το πλεονέκτημα που πάντα ήθελες στο ανταγωνιστικό online gaming.

Μπορείς να δεις ακόμη