ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Aggeliki Tsoukana

Δες trailers και πληροφορίες για τις ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και οικογένειες με super ήρωες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν εξάπτοντας τη φαντασία σου είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

 

Ο Woody Ο Τρυποκάρυδοs Πάει Κατασκήνωση (Netflix)

Ο Woody Woodpecker, το άτακτο πουλί επιστρέφει με περισσότερες περιπέτειες και χάος σε μια κωμωδία ζωντανής δράσης κινουμένων σχεδίων του 2024. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Jon Rosenbaum και το σενάριο έχουν γράψει οι: Cory Edwards, Jim Martin και Stephen Mazur.

Αφού έδιωξαν τον Woody από το δάσος, αυτός αποφασίζει ότι μπορεί να εξιλεωθεί μαθαίνοντας για την ομαδική εργασία στο κοντινό Camp Woo Hoo, αλλά μετά από λίγο καταφθάνει και ο δραπέτης κατάδικος Buzz Buzzard ως σεφ της αντίπαλης κατασκήνωσης για να ληστέψει έναν κρυμμένο θησαυρό.

Ο Woody γίνεται φίλος με την κόρη του διευθυντή της κατασκήνωσης, τη Μάγκι γνωρίζει τους κατασκηνωτές και τους βοηθά να εκπαιδευτούν για μια ετήσια εκδήλωση γεμάτη παιχνίδια, γνωστής ως Wilderness Games προκαλώντας χάος, αφού χαλάει τα σχέδια του Buzz ο οποίος θέλει να σπείρει την καταστροφή. Η προσέλευση του επιθεωρητή Wally Walrus γίνεται δυσάρεστη όταν ανακοινώνει ότι πρόκειται να κλείσει η κατασκήνωση. Ευτυχώς όμως ο Woody πείθει τον επιθεωρητή να δώσει άλλη μια ευκαιρία αφήνοντάς τον να συμμετάσχει στους αγώνες Wilderness. Πριν την τελική πρόκληση ο Woody ανακαλύπτει τα σχέδια του Buzz και τον εξουδετερώνει. Τα δύο «στρατόπεδα» στο τέλος συμφιλιώνονται αφού ανακαλύπτουν ότι το άγαλμα ήταν ο χρυσός. Ο Woody πετάει πίσω στο δάσος υποσχόμενος στη Maggie ότι θα ξανασυναντηθούν το επόμενο καλοκαίρι και ο Buzz επιστρέφει στη φυλακή.

 

 

Good Times (Netflix)

Οι Goods Times είναι μια νέα κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες του Netflix Original και επανεκκίνηση της ομώνυμης κλασσικής σειράς της δεκαετίας του ’70. Πρόκειται για μια συνεργασία ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών Ranada Shepard και Carl Jones, με εκτελεστικούς παραγωγούς όπως οι Norman Lear, Seth MacFarlane, Stephen Curry και την Ranada Shepard να υπηρετεί ως εκτελεστικός παραγωγός και showrunner σε μια νέα και σύγχρονη προσέγγιση των κοινωνικών ζητημάτων, με παράλληλες δόσεις χιούμορ και πνεύματος.

Η τελευταία γενιά της οικογένειας Evans επιστρέφει στο διαμέρισμα 17C, ο οδηγός ταξί Reggie με τη σύζυγό του, την πάντα φιλόδοξη Beverly, επιβιώνουν σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα στεγαστικά έργα στο Σικάγο μαζί με τον έφηβο καλλιτέχνη γιό του, Junior, την ακτιβίστρια κόρη Gray και τον γιό που εμπορεύεται ναρκωτικά, τον Dalvin. Αποδεικνύεται ότι όσο περισσότερο αλλάζουν τα πράγματα τόσο παραμένουν τα ίδια και το να κρατάς το κεφάλι σου πάνω από το νερό σε ένα σύστημα με το γόνατο στο λαιμό σου είναι τόσο δύσκολο όσο ποτέ. Το μόνο πράγμα πιο σκληρό από τη ζωή είναι η αγάπη, αλλά σε αυτή την οικογένεια, υπάρχει πολύ περισσότερη από αυτή που θεωρείται ως αρκετή.

 

 

T-P Bon (Netflix)

Το manga επιστημονικής φαντασίας του 1978 Time Patrol Bon ζωντανεύει στη σειρά κινουμένων σχεδίων, T-P Bon. Μια πρωτότυπη σειρά του δημιουργού Fujiko F. Fujio που βρίσκεται πίσω από τις σειρές Doraemon, Perman και Kiteretsu Daihyakka. Η παραγωγή υπόσχεται ένα ταξίδι σε ένα μαγικό βασίλειο που εξερευνά την παγκόσμια ιστορία.

Υπάρχει μια μυστική οργάνωση που έχει μέλη τα οποία ταξιδεύουν στον χρόνο για να σώσουν ανθρώπους από τον άδικο θάνατο. Ο Namihira Bon, ένας μέσος μαθητής γυμνασίου, μαθαίνει κατά λάθος για την Time Patrol και στρατολογείται ως μαθητευόμενο μέλος. Μαζί με τη Ream Stream, μία πράκτορα της Time Patrol που είναι υπεύθυνη για την καθοδήγηση του, Ο Bon ταξιδεύει σε διάφορες ιστορικές περιόδους, αυτή της κατασκευής των αιγυπτιακών πυραμίδων, η φεουδαρχική Ιαπωνία, οι Περσικοί πόλεμοι στην Ελλάδα και αλλά πολλά για να σώσει αθώους ανθρώπους, προσπαθώντας να μην αλλάξει τη ροή της ιστορίας.

 

 

Lego Ninjago: Η Άνοδος Των Δράκων (Netflix)

Μια επική υπερηρωική σειρά τηλεοπτικής φαντασίας κινουμένων σχεδίων, παραγωγή της Lego Group. Βασίζεται στη σειρά παιχνιδιών Lego Ninjago και είναι συνέχεια του Ninjago.

Μετά την ένωση, οι ζωές όλων των ανθρώπων του Ninjago αλλάζουν για πάντα. Μέσα σε αυτούς, ο Arin και η Sora, γίνονται ομάδα με σκοπό την επιβίωση σε αυτόν τον νέο κόσμο! Παράλληλα, το βασίλειο της Εξουσίας κυνηγάει δράκους με κακούς σκοπούς… Ο Lloyd θα αναγκαστεί να γίνει Master, να προπονήσει τον Arin και τη Sora με σκοπό να γίνουν Ninja! Μια νέα γενιά Ninja ξεκινάει!

 

 

Go! Go! Loser Ranger! (Disney+)

Το ιαπωνικό manga υπερήρωων γραμμένο και εικονογραφημένο από τον Negi Haruba του «The Quintessential Quintuplet» αποκτά τηλεοπτική προσαρμογή anime, μια παραγωγή της Yostar Pictures. Η νέα κωμωδία δράσης “anti-ranger” ξεχωρίζει για τους εξωγήινους εισβολείς. Ιδανικό για τους λάτρεις των Kaiju Νo. 8 και Power Rangers.

Τι θα γινόταν αν η 13χρονη μάχη για επιβίωση που συνεχιζόταν μεταξύ των τεράτων και της Ranger Force, ήταν στην πραγματικότητα μια φάρσα σε όλη τη διάρκειά της; Με το παλιό τους κρησφύγετο και τα αφεντικά τους να έχουν εξαφανιστεί, οι επιζώντες Dusters κάνουν μια μυστική συμφωνία με τη Ranger Force για να συμμετάσχουν στην εβδομαδιαία Κυριακάτικη Αναμέτρηση -όπου θα χάνουν πάντα. Κουρασμένος από αυτή την παρωδία, ο Fighter D επιτέλους έρχεται στο προσκήνιο για να κάνει μια αλλαγή μια για πάντα! Βοηθούμενος από τον μυστηριώδη Ranger, o D καταφέρνει να αρπάξει ένα από τα μυστηριώδη τεχνουργήματα, ικανό να σκοτώσει μόνιμα τα αθάνατα σώματα των τεράτων.

 

 

Paw Patrol: Η Σούπερ Ταινία (Cosmote Tv)

Νέες, τετράποδες περιπέτειες για τους φίλους των Paw Patrol. Καναδική ταινία περιπέτειας βασισμένη στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Keth Chapman, σε σκηνοθεσία Cal Brunker ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Bob Barlen από μια ιστορία των Brunker και Shane Morris. Η ταινία πήρε γενικά θετικές κριτικές από τους κριτικούς και γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 202 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έναντι του προϋπολογισμού παραγωγής 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Γιώργος Μαντάς, Θανάσης Μαυρογιάννης, Κωνσταντίνος Λιάσκας, Ιωάννα Αβδελοπούλου, Μιχάλης Αποσκίτης, Άγγελος Χρυσανθίδης, Φρύνη Δήμου, Άρτεμις Ματαφιά, Μυρτώ Ναούμ.

Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην πόλη της περιπέτειας, τα κουτάβια του Paw Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις και μεταμορφώνονται σε Superκουτάβια! Για τη Skye, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν ένα όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Humdinger, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με την τρελή επιστήμονα Victoria Vance για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και να τις χρησιμοποιήσουν οι δυο τους. Με τη μοίρα της πόλης της περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Superκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Skye θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

 

 

Η Μικρή Εξωγήινη (Cosmote TV)

Μια δανέζικη τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία της Amalie Naesby Fick, που βασίζεται στο ομώνυμο δημοφιλές παιδικό βιβλίο των Peter Frodin & Line Knutzon.

Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Ψαρουδάκης, Ζωή Κατσάτου, Αφροδίτη Αντώνακη, Νικολέτα Κουνενιδάκη, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ακίνδυνος Γκίκας

Σε κάποιες κατά τ’ άλλα μοναχικές καλοκαιρινές διακοπές, ο εξωστρεφής Άλαν πείθεται να λειτουργήσει ως ανθρώπινη κεραία για τον παλιό, εμμονικό με τα ΑΤΙΑ γείτονά του, που πιστεύει ότι ένας τεράστιος στόλος εισβολής βρίσκεται καθ’ οδόν. Αλλά αυτό που ανακαλύπτουν δεν είναι ακριβώς ένας τεράστιος στόλος εισβολής.

Όταν καταρρέει η ετοιμόρροπη κατασκευή για την κεραία, ο Άλαν σώζεται στο τσακ από ένα μικρό εξωγήινο κορίτσι, τη Μπρίτνεϊ, η οποία κάνει μια σχολική εργασία για την πρωτόγονη ανθρώπινη φυλή. Τώρα ο Άλαν πρέπει να τη βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι της.

 

 

Iwaju (Disney+)

Το “Iwaju” είναι μια πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων που διαδραματίζεται σε μια φουτουριστική εκδοχή του Λάγος της Νιγηρίας. Οι σκηνοθέτες του Kugali, συμπεριλαμβανομένων του σκηνοθέτη Olufikayo Ziki Adeola, του σχεδιαστή παραγωγής Hamid Ibrahim και του πολιτιστικού συμβούλου Toluwalakin Olowofoyeku, οδηγούν τους θεατές σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του “Iwaju”, γεμάτο με ειδικά οπτικά στοιχεία και τεχνολογικές εξελίξεις εμπνευσμένες από το πνεύμα του Λάγος. Παραγωγός της σειράς είναι η Christina Chen της Disney Animation με σεναριογράφους τους Adeola και Halima Hudson. Το ”Iwaju” έχει τις φωνές των Simisola Gbadamosi, Dayo Okeniyi, Femi Branch, Siji Soetan και Weruche Opia.

Η συναρπαστική αυτή ιστορία ενηλικίωσης ακολουθεί την Tola, μια νεαρή κοπέλα από πλούσιο νησί και τον καλύτερο της φίλο, τον Kole, έναν αυτοδίδακτο ειδικό στην τεχνολογία, καθώς ανακαλύπτουν τα μυστικά και τους κινδύνους που κρύβονται στους διαφορετικούς κόσμους τους.

 

 

Οι Παραλλαγές Των Grimm (Netflix)

Τα παραμύθια των Grimm ζωντανεύουν ξανά στο Netflix, με δημιουργία χαρακτήρων από την CLAMP και κινούμενα σχέδια του WIT Studio. Αυτή η ανθολογία περιλαμβάνει 6 σκοτεινά παραμύθια μεταξύ των οποίων η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, Χάνσελ και Γκρέτελ, Τα ξωτικά και ο παπουτσής, Οι μουσικοί της Βρέμης και ο Αυλητής του Χάμελιν που αποκαλύπτουν τη ζοφερή πλευρά της ανθρώπινης επιθυμίας. Απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 16 ετών.

Οι σελίδες των παραμυθιών των αδελφών Grimm, που γράφτηκαν από τους Jacob και Wilhelm, παρουσιάζονται τώρα από τη μοναδική οπτική γωνία της Charlotte, η οποία βλέπει τις ιστορίες αρκετά διαφορετικά από τα αδέρφια της.

Μια φορά κι έναν καιρό, τα αδέρφια Jacob και Wilhelm μάζευαν παραμύθια από όλη την περιοχή και τα έκαναν βιβλίο. Αλλά η ιστορία δεν σταματά εκεί. Είχαν επίσης μια πολύ μικρότερη αδερφή, την αθώα και περίεργη Charlotte, την οποία αγάπησαν πολύ. Μια μέρα, ενώ τα αδέρφια έλεγαν στη Charlotte ένα παραμύθι, ως συνήθως, είδαν ότι είχε μια κάπως μελαγχολική έκφραση στο πρόσωπο της. «Θεωρείτε ότι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα;», ρώτησε.

 

 

Θέλμα Η Μονοκερίνα (Netflix)

Μια νέα μουσική, κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στα δημοφιλή παιδικά βιβλία του βραβευμένου συγγραφέα Aaron Blabey, σε σενάριο Jared και της συζύγου του Jerusha Hess και σκηνοθεσία Jared Hess και Lynn Wang.

Στην ταινία ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Brittany Howard, Will Forte, Jemaine Clement, Edi Patterson, Fred Armisen, Zach Galifianakis, Joh Heder και Shondrella Avery. Πρόκειται για μια ιδιόμορφη, ξεκαρδιστική και τρυφερή βόλτα που σε διδάσκει να αγαπάς αυτό που είσαι… ακόμα και αν δεν λάμπεις. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 17 Μαΐου.

Η Θέλμα είναι ένα ταπεινό πόνυ που ονειρεύεται να γίνει ένα λαμπερό αστέρι της μουσικής. Για να πετύχει το όνειρό της, σε μια ροζ και γεμάτη λάμψη στιγμή της μοίρας, η Θέλμα μεταμορφώνεται σε μονόκερο και αμέσως γίνεται παγκόσμιο αστέρι. Αλλά αυτή η νέα ζωή δόξας έχει κόστος. Μετά από λίγο, η θέλμα συνειδητοποιεί ότι ήταν πιο ευτυχισμένη, όπως ο συνηθισμένος, χωρίς λάμψη εαυτός της. Έτσι παρατάει το κέρατό της, αφαιρεί τη λάμψη της και επιστρέφει σπίτι, όπου την περιμένει η καλύτερη της φίλη με μια αγκαλιά.

 

 

Απλώς Υπέροχη (Cosmote TV)

Το «Απλώς Υπέροχη» είναι μια Νορβηγική ταινία κινουμένων σχεδίων υπερήρωων σε σκηνοθεσία Rasmus A. Sivertsen και σενάριο Rasmus A. Sivertsen. Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ TIFF Junior 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Tromso της Νορβηγίας και τον Μάρτιο έλαβε το βραβείο Silver Nugget για την καλύτερη οικογενειακή ταινία. Με γρήγορο ρυθμό και χιούμορ, η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας αξιολάτρευτων, πεισματάρηδων υπερηρώων που ζουν σε μια μικρή πόλη και κληρονομούν τις υπερδυνάμεις τους από γενιά σε γενιά.

Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Σούτη, Εβελίνα Αραπίδη, Γεωργία Ιωαννίδου, Νικολέτα Κουνενιδάκη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ακίνδυνος Γκίκας, Κωνσταντίνος Κλαυδιανός.

Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Hedvig. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Hedvig, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει τελικά να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Hedvig πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα.

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις στην άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη