Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Η παρέα που μας κρατάς είναι τόσο ευχάριστη, που σχεδόν έφυγε και ο Μάιος δίχως να το καταλάβουμε. Για μια ακόμα εβδομάδα, επιλέξαμε για εσένα τις καλύτερες ταινίες και σειρές για τα παιδιά αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια, προκειμένου να περάσεις ευχάριστα τις ημέρες μέχρι το επόμενο ραντεβού μας.

 

FINDING OHANA

Αν σου άρεσε το “The Goonies” σίγουρα θα λατρέψεις και τo  Οhana (O Θησαυρός της Χαβάης) το οποίο θα βρεις στο Netflix. Οικογενειακή ταινία ισορροπημένη και ανάλαφρη, γεμάτη δράση και κωμικές καταστάσεις, βασισμένη στο κόμικ της Christiana Stain και σε σκηνοθεσία της Jude Weng. Δύο αδέλφια από το Μπρούκλυν η Πίλι και ο Ιοάνε φτάνουν στο Οάχου καθώς ο παππούς τους είναι άρρωστος. Το ανήσυχο πνεύμα της Πίλι ανακαλύπτει ένα ημερολόγιο πολλών αιώνων που την οδηγεί σε έναν χαμένο θησαυρό. Εκεί αρχίζει η περιπέτεια.

Υπέροχη παιδική ταινία σε κρατάει σε εγρήγορση ενώ σε ταξιδεύει στο μοναδικό περιβάλλον της Χαβάης, τον πολιτισμό της και τους θρύλους της. Ένα από τα πιο απολαυστικά κομμάτια της είναι τα flash backs με την ιστορία των πειρατών που θυμίζουν τις περιγραφές του Luis από την ταινία Ant-man.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Kea Peahu (Πίλι), Alex Aiono (Ιοάνε), Lindsay Watson (Χάνα), Owen Vaccaro (Κάσπερ), Kelly Hu (Λεϊλάνι), Branscombe Richmond (Κίμο), Chris Parnell (Brown), Marc Evan Jackson (Ρομπινσον), Ricky Garcia (Μονκ).

 

 

RIVERDANCE

Στην ανανεωμένη δημοφιλέστερη δικτυακή πλατφόρμα του ΝΕΤFLIX βρίσκεται και η παιδική ταινία Rivedance. To φιλμ υπερηφανεύεται για τη μουσική επένδυση από τον βραβευμένο με Grammy συνθέτη Bill Whelan. Η έμπνευση για το σενάριο αντλήθηκε από το θεατροχορευτικό σόου Riverdance.

Ένα αγόρι από την Ιρλανδία και ένα κορίτσι από την Ισπανία, ο Keegan και η Moya ταξιδεύουν στον μυθικό κόσμο των Megaloceros Giganteus (τα πνεύματα του ελαφιού) και μαθαίνουν να εκτιμούν τον  παραδοσιακό χορό Riverdance σαν μια γιορτή ζωής. Η θλίψη και η απόγνωση του Keegan μετά τον χαμό του παππού του ξεπερνιέται και καταφέρνει μέσα από τη συνεργασία, την ειλικρίνεια και την αποδοχή του εαυτού του και της διαφορετικότητας να επιστρέψει στη κανονικότητα.

Ακούγονται οι φωνές των: Πιρς Μπρόσναν, Σαμ Χάρντι, Χάνα Χέρμαν Κορτές, Λίλι Σινγκ, Τζερμέιν Φάουλερ, Πολίν Μακλίν, Τζον Κάβανα, Άισλινγκ Μπι, Μπένταν Γκλίσον.

 

 

ΦΕΓΓΑΡΟΚΟΡΙΤΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣΑΥΡΟΣ

Μια καινούργια σειρά κινουμένων σχεδίων του 2023 στο Disney+ είναι το “Φεγγαροκόριτσο και Διαβολόσαυρος” με 16 επεισόδια στον πρώτο κύκλο. Η σύλληψη της ιδέας ήρθε από το comic “Moon-Boy and the Devil-Dinosaur” της Marvel και το σενάριο έχουν γράψει οι Steve Loter, Jeffrey M. Howard και Kate Kondell.
Μία μοντέρνα 13χρονη ιδιοφυής έφηβη η Lunella Lafayette, καταπολεμάει το έγκλημα μαζί με τη φίλη της. Ένας τυραννόσαυρος εμφανίζεται από μια άλλη χωροδιάσταση στη ζωή της μέσα από τα πειράματά της στο εργαστήριο της στη Νέα Υόρκη και την βοηθάει σ’αυτό.

Η σειρά έχει πολλές εναλλαγές έντονων χρωμάτων και σχεδίων δίνοντάς σου την αίσθηση ότι διαβάζεις ένα κόμικ.

Ακούγονται οι φωνές των: Αγγελίνα Παπαδοπούλου (Λουνέλα- Φεγγαροκόριτσο), Σοφία Τσάκα (Μίμι-Μπρούκλυν), Πέγκυ Μανωλά (Κέισι), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Άρια), Θάνος Λέκκας (Τζέιμς Τζούνιορ), Γιάννης Στεφόπουλος (Αχμέντ), Κωνσταντίνος Κλαυδιανός (Εντουάρντο, Άντζελο, Βάριτας, Ρόκιν Ρούντυ), Τηλέμαχος Κρεβάικας (Παππούς, Γυμνασιάρχης Νέλσον).

 

 

RAYA AND THE LAST DRAGON -DISNEY+

Φαντασμαγορική και πολύχρωμη η νέα ταινία  των Walt Disney Animation Studios «Raya and the Last Dragon». Τα  στοιχεία που την συνθέτουν είναι εμπνευσμένα από τους μύθους των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας παρόλο που έχει δράκους. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων.

Πριν από πολλά χρόνια στο μυθικό βασίλειο της Κουμάντρα άνθρωποι και δράκοι ζούσαν αρμονικά μέχρι που μια μοχθηρή δύναμη εμφανίστηκε και οι δράκοι χρειάστηκε να θυσιαστούν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά το ίδιο κακό επιστρέφει και η μοναχική πολεμίστρια Raya, κόρη του αρχηγού της φυλής Heart (Benja), πρέπει να βρει τον τελευταίο δράκο (Sisu) για να ενώσει τον διχασμένο τόπο και τον λαό του και να τους σώσει μια και καλή.

Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών : Χρήστος Θάνος, Αγγελος Λιάγκος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Χαρά Ζησιμάτου, Γιάννος Κοιλάκος, Ίρις Τσίμπρη, Δανάη Δημοπούλου, Έλενα Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Βάρθης, Μαρία Μακρή, Μπρούνο Μαν, Ανδρέας Ρήγας.

 

 

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ

 Ένα από τα πιο σύγχρονα κλασσικά βιβλία για παιδιά και για νέους είναι «Ο Θησαυρός της Βαγίας» της Ζωρζ Σαρρή, που ζωντανεύει ξανά με 6 επεισόδια στο ERTFLIX. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1984 με παραγωγό τον Νίκο Πιλάβιο και σε μουσική επιμέλεια του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η σειρά περιλαμβάνει την περιπέτεια έξι παιδιών και μιας μεγαλύτερης φίλης  τους, που εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου στο Παρίσι. Αποστολή της είναι να ανακαλύψει κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής της. Όλα ξεκινούν ένα καλοκαίρι παίρνοντας το πλοίο από τον Πειραιά για το νησί της Αίγινας. Η παρέα θα εμπλακεί  στο κυνήγι του θησαυρού που είχε κλέψει ο Γερμανός  Χανς Σουλτς από μια ντόπια οικογένεια στη διάρκεια της κατοχής.

Πρωταγωνιστούν οι: Ρίκος Ζερβόπουλος, Ευγενία Μάνδραλη, Γιώργος Παππάς, Κατερίνα Σώλου, Μαρία Σκυλογιάννη, Σταμάτης Μπιρσιμίτσογλου, Άννα Γεραλή, Γιώργος Γεωγλέρης, Τέλης Ζώτος, Ειρήνη Κουμαριανού, Νίκος Κούρος, Ελένη Μαυρομάτη, Νίνα Παπαζαφειροπούλου.

 

 

Με μια Smart TV θα μπορέσεις να απολαύσεις καλύτερα τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες. Ευκαιρία να μπεις στο site του Κωτσόβολου και να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου.

Μπορείς να δεις ακόμη