Tips για την καλύτερη χρήσης ενός smart speaker

Τα smart speakers με βοηθό φωνής είναι πλέον πιο «έξυπνα», προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες.

Για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο ένα smart speaker, χρειάζεται να κάνεις πρώτα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις. Στη συνέχεια θα βρεις ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να αξιοποιήσεις το έξυπνο ηχείο σου ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, ως κέντρο ελέγχου για το «έξυπνο» σπίτι και πολλά άλλα.

 

Βρες την κατάλληλη εφαρμογή

Αν και η ιδέα ενός smart speaker με βοηθό φωνής είναι να «ακούει» και να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και τις απαιτήσεις σου, αντί να χρησιμοποιείς την οθόνη του smartphone σου, για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις την κατάλληλη εφαρμογή. Ευτυχώς, οι εφαρμογές συνήθως κάνουν τη διαδικασία εγκατάστασης πολύ πιο εύκολη.

Αν θέλεις να ρυθμίσεις μια συσκευή Google Home, για παράδειγμα, η αντίστοιχη εφαρμογή μπορεί να σε βοηθήσει να ανιχνεύσεις και να συνδεθείς αυτόματα στο ασύρματο ηχείο σου. Ορισμένα smart speakers μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα πληροφορίες όπως τα στοιχεία σύνδεσης για το ασύρματο δίκτυό σου, απευθείας από μια φορητή συσκευή, άλλα στα περισσότερα μοντέλα θα χρειαστεί να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πρόσβασης του οικιακού δικτύου, οπότε αξίζει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή πριν προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.

 

Εγγραφή σε newsletters

Πολλές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζεις πότε ένας ψηφιακός βοηθός αποκτάει νέα χαρακτηριστικά, και ενδέχεται να «χάσεις» πολύ ενδιαφέρονται “features” που θα εμπλουτίσουν τη λειτουργικότητα της συσκευής σου. Η Google και η Amazon διαθέτουν ενημερωτικά δελτία που μπορείς να λάβεις μέσω email σχετικά με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή είναι επίσης  ένας χρήσιμος τρόπος για να παρακολουθείς όλα τα updates για τη συσκευή σου. Για παράδειγμα, η Google Home app προσφέρει μια ενότητα με όλους του τρόπους που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει ένα Google Home Smart Speaker.

 

 

 

 

Ρυθμίσεις διαφορετικών φωνών 

Ο βοηθός φωνής της Google (Google Assistant) έχει τη μοναδική δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές φωνές, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσοι κατοικούν σε ένα σπίτι. Για παράδειγμα, με το Google Home Mini Carbon Smart Speaker, μέχρι έξι άτομα μπορούν να συνδέσουν το λογαριασμό τους με το Google Home για να λάβουν προσωπικές απαντήσεις. Έτσι, εάν εσύ και κάποιος άλλος στο σπίτι επιθυμείτε να ενημερώνετε διαφορετικά ημερολόγια, η προσθήκη δεύτερου (ή παραπάνω) λογαριασμού / φωνής θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα.

Υπηρεσίες μουσικής

Η ακρόαση μουσικής είναι η πιο συνηθισμένη χρήση για ένα smart speaker. Θα χρειαστείς μια υπηρεσία ροής μουσικής για να το κάνεις. Αν δεν έχεις ήδη εγγραφεί σε μια υπηρεσία, έλεγξε τη συμβατότητα της συσκευής σου για να επιλέξεις εκείνη που θα λειτουργήσει στο έξυπνο ηχείο σου. Για παράδειγμα, το HomePod της Apple, stream-άρει μόνο μουσική από το Apple Music. Οι συσκευές Google Home και Amazon Echo Dot είναι πιο ευέλικτες σε αυτό το κομμάτι, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εγγενείς υπηρεσίες των Google και Amazon αντίστοιχα. Το Spotify είναι μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές και συνεργάζεται με τις περισσότερες πλατφόρμες, γι’ αυτό είναι μια σίγουρη επιλογή αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια streaming υπηρεσία θα είναι συμβατή με το έξυπνο ηχείο σου.

 

Ρύθμισε ορισμένα σενάρια χρήσης

Τόσο η Alexa όσο και το Google Assistant, σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις «ρουτίνες». Αποτελούν πολλαπλές ενέργειες που μπορείς να ολοκληρώσεις με μία μόνο εντολή. Αυτές οι ενέργειες γίνονται πολύ πιο ενδιαφέρουσες όταν ξεκινά η προσθήκη έξυπνων οικιακών μικροσυσκευών στην «εξίσωση». Είναι καλό να γνωρίζεις από πριν ποιες συσκευές είναι συμβατές με το smart speaker που θέλεις να αγοράσεις,.ώστε να γνωρίζεις και ποιες επιλογές έχεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη