Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

 

To 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τα σημαντικότερα νέα από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που πέρασε.

 

Πρώτα πλάνα και ημερομηνία κυκλοφορίας για το Far Cry 6

Μετά από ένα ατμοσφαιρικό video διάρκειας 30 λεπτών, μέσω του οποίου, όσοι το παρακολούθησαν, πήραν μια γεύση από σκηνικό απόλυτης καταστροφής, η Ubisoft αποκάλυψε πλάνα από το Far Cry 6 αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η νέα προσθήκη στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών θα γίνει διαθέσιμη στις 7 Οκτωβριου 2021, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στο φανταστικό, παραδεισένιο νησί Yara, που βρίσκεται κάπου στην Καραϊβική. Η περιοχή βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια υπό τη διοίκηση του στυγνού δικτάτορα Anton Castillos, με την πρωτεύουσα, Esperanza, να βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο. Ελπίδα του λαού είναι ο/ η Dani Rojas και εσύ θα είσαι αυτός που θα επιλέξει το φύλο του πρωταγωνιστή. Στο πλευρό του, άξιοι συμπαραστάτες, ο κατάσκοπος Juan Cortez και η Clara Garcia, αρχηγός του κινήματος αντίστασης Libertad. Οι δυό τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

 

 

Θα έχεις στη διάθεσή σου σχεδόν 50 διαφορετικά όπλα, με τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις τους. Δυστυχώς η προμήθεια των απαραίτητων υλικών είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί και της απομονωσης από τον υπόλοιπο κόσμο που εχει επιβάλλει το Castillos. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να φτάσεις τη φαντασία σου στα όριά της χρησιμοποιώντας ότι βρεθεί μπροστά σου, όπως εξαρτήματα από ένα CD Player για να αναβαθμίσεις έναν εκτοξευτήρα ρουκετών. Ακόμα και κοσνερβοκούτια θα πρέπει να μετατρέψεις σε όπλα.

Επιπλέον σύμμαχοι στον αγώνα για την απελευθέρωση της Yara, ο Chorizo, ένα συμπαθέστατο σκυλάκι που αντί για πίσω πόδια έχει ρόδες και ο κροκόδειλος Guapo, που θα σπείρει τον πανικό, όποτε του ζητηθεί. Οι μάχες θα είναι σκληρές και θα μπορείς είτε να παλέψεις σώμα με σωμα, είτε να τακτοποιείς τις καταστάσεις αθόρυβα. Ό,τι όχημα βρεθεί στον δρόμο σου θα μπορείς να το μετατρέπεις σε φονική μηχανή και όταν αρχίσουν οι μεγάλες δυσκολίες, τα Supremos του Rojas, δηλαδή backpacks γεμάτα εξοπλισμό βαρέως τύπου, όπως εκτοξευτήρες ρουκετών, θα κληθούν να σώσουν τη ζωή τη δική σου και των συντρόφων σου.

 

 

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου State of Play, η Sony πραγματικά εντυπωσίασε το κοινό με τα πλάνα που παρουσίασε από το πολυαναμενόμενο Horizon: Forbidden West. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4 και PlayStation 5, πιθανότατα μέσα στο 2021, μιας και σε νεότερες δηλώσεις του, ο επικεφαλής των PlayStation Studios είπε χαρακτηριστικά ότι, ναι μεν προσπαθούμε το παιχνίδι να είναι έτοιμο, αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο για την ώρα.

Τα όσα προβλήθηκαν ήταν ένας δυνατός συνδυασμός gameplay με cinematics. Πρωταγωνίστρια είναι για μια ακόμα φορά η Aloy και οι περιπέτειές της μεταφέρονται στα δυτικά του κόσμου που κατοικεί. Θα διασταυρωθεί με πλάσματα που, όχι άδικα, χαρακτηρίζονται ως φονικές μηχανές. Σύντομα θα καταλάβει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να το βάλεις στα πόδια, παρά να τα πολεμήσεις. Αυτή τη φορά, θα μπορεί να κολυμπάει και κάτω από το νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οπότε θα μπορεί να αποφεύγει με μεγαλύτερη ευκολία τις δύσκολες καταστάσεις. Ακόμα, μέσω μιας ειδικής λειτουργίας του όπλου της, θα μπορεί να κάνει τα πλάσματα να συνεργάζονται μαζί της. Αυτά θα της επιτρέπουν ακόμα και να τα καβαλάει, προσφέροντάς της ξεκούραστες μετακινήσεις.

Όσες φορές αποφασίσει η Aloy να ριχτεί στη μάχη, θα βιώσει έντονα συναισθήματα. Τα γραφικά είναι τόσο αληθοφανή που θα νομίζεις ότι σε συνδυασμό με τους ήχους του περιβάλλοντος, βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος στο σώμα της πρωταγωνίστριας. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η εύρεση των αδύνατων σημείων των εχθρών, θα είναι ζωτικής σημασίας. Τέλος, θα υπάρχει μια γκάμα αμυντικών όπλων, όπως οι βόμβες καπνού, ενώ το Shield Wing είναι ένας νέος μηχανισμός που θα σε βοηθάει να ίπτασαι με ασφάλεια.

 

 

Για το 2022 μετατίθεται η κυκλοφορία του God of War Ragnarok

Αν είχες την ελπίδα ότι μέσα στο 2021 θα έπαιζες God of War Ragnarok, δυστυχώς θα πρέπει να αλλάξεις τα σχέδιά σου, κάνοντας λίγη ακόμα υπομονή. Όπως ανακοίνωσε η Sony Santa Monica Studio, που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, το λανσάρισμα των νέων περιπετειών του Kratos και του γιού του, Atreus, μεταφέρονται για το 2022. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού της αλλά και των οικογενειών της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία ανάπτυξης, με τους επικεφαλής της Sony να απολογούνται και να ευχαριστούν τους gamers για τη συνεχόμενη υποστήριξή τους. Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως το God of War Ragnarok θα γίνει διαθέσιμο όχι μόνο για PlayStation 5, αλλά και για PlayStation 4.

 

Το Gran Turismo 7 θα έρθει και στο PlayStation 4

Παρά την αρχική ανακοίνωση ότι το Gran Turismo 7 θα ήταν αποκλειστικότητα του PlayStation 5, η PlayStation Studios αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της. Έτσι λοιπόν, ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και για PlayStation 4, σε μια κίνηση που δείχνει πως η ιαπωνική εταιρεία, αν μη τι άλλο σέβεται τα πάνω από 100 εκ. καταναλωτών που έχουν στην κατοχή τους την προηγούμενης γενιάς κονσόλα της.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη