Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

 

O Kuma είναι ένας ακόμα μαχητής για το roster του Tekken 8

O αγαπημένος του κοινού, Kuma είναι ο νέος μαχητής που ανακοίνωσε η Bandai Namco για το roster του επερχόμενου Tekken 8. Μάλιστα δημοσίευσε και ένα νέο trailer, που τον παρουσιάζει σε στιγμές έντονης δράσης.

Σου θυμίζουμε ότι το Tekken 8 θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 26 Ιανουαρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC μέσω Steam. Σε περίπτωση που θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς να κατεβάσεις στην κονσόλα ή τον υπολογιστή σου το σχετικό demo, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο.

 

 

Το νέο trailer του Persona 3 Reload επικεντρώνεται στην καθημερινότητα

Η ATLUS δημοσίευσε ένα νέο trailer για το Persona 3 Reload, μέσω του οποίου παρουσιάζει τις καθημερινές δραστηριότητες του παιχνιδιού, όπως η ζωή στο σχολείο και μετά από αυτό, η διαμονή στους κοιτώνες και οι αργίες.

Το Persona 3 Reload είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Microsoft Store). Την ίδια ημέρα θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Λουκέτο στη Versus Evil, publisher δημοφιλών indie games

Η Versus Evil, θυγατρική της tinyBuild ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο. Η εταιρεία που εδρεύσει στη Βαλτιμόρη ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και από τότε έχει εκδώσει πολλά παιχνίδια από ανεξάρτητους developers.

“Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα. Μετά από 10 υπέροχα χρόνια, η Versus Evil κλείνει τις πόρτες της. Μας άρεσε πολύ να σας μεταφέρουμε τα καλύτερα indie games που μπορούσαμε να βρούμε και να μοιραστούμε τόσες πολλές ευχάριστες αναμνήσεις με όλους σας, την καταπληκτική κοινότητά μας! Μέσα από την καρδιά μας, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα!”, αναφέρει η ανάρτηση της εταιρείας στο X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με τον Lance James, επικεφαλής του τμήματος παραγωγών, δεν ήταν μια απόφαση ή επιλογή της Versus Evil. Σημειώνεται ότι η Versus Evil επρόκειτο να διαχειριστεί τις διαδικασίες έκδοσης των Monolith: Requiem of the Ancients και Lil’ Guardsman, τα οποία αναλαμβάνει η tinyBuild.

 

 

Τέλος εποχής για το The Day Before

Πολύ σύντομη ήταν η ζωή του The Day Before, οι servers του οποίου θα σταματήσουν να λειτουργούν στις 22 Ιανουαρίου 2024. Το παιχνίδι λανσαρίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου, μετά από πολλές καθυστερήσεις. Όμως η ποιότητά του ήταν πολύ κάτω του αναμενομένου και το αποτέλεσμα ήταν η αρνητική κριτική από πλευράς των παικτών. Μόλις στις 11 Δεκεμβρίου, η Fntastic, το studio που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του, ανακοίνωσε το κλείσιμό της, λέγοντας ότι είχε αποτύχει οικονομικά και δεν είχε τους πόρους για να συνεχίσει.

Με ανάρτησή της στο X, η Mytona, εκδότης του The Day Before ενημέρωσε ότι οι servers του τίτλου θα βγούνε από την πρίζα στις 22 Ιανουαρίου 2024.

“Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Mytona, ως επενδυτής, δουλεύει σε συνεργασία με το Steam για να διευκολύνει τις επιστροφές χρημάτων για όλους όσους αγόρασαν το παιχνίδι. Σε όσους παίκτες δεν έχουν ήδη επιστραφεί τα χρήματα για την αγορά τους, αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία του Steam”.

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη της κοινότητας σε όλη τη διάρκεια ζωής του project. Δυστυχώς, χωρίς ομάδα ανάπτυξης, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τερματίσουμε επίσημα το project”.

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλους τους υποστηρικτές μας σε αυτό το ταξίδι και ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές”.

 

Για το 2024 μεταφέρθηκε η κυκλοφορία του Stellar Blade

Η Sony Interactive Entertainment και η SHIFT UP ανακοίνωσαν ότι το action adventure game Stellar Blade δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 το 2023 και το λανσάρισμά του μεταφέρεται για το επόμενο έτος.

Το Stellar Blade είναι ο πρώτος τίτλος της SHIFT UP για κονσόλες και δείχνει πολλά υποσχόμενος. Πρόκειται για ένα hack-and-slash game με πρωταγωνίστρια την Eve, η οποία έχει ως αποστολή την αντιμετώπιση του Naytibas, μιας δύναμης που καταστρέφει τη Γη ενώ οι επιζώντες άνθρωποι διαφεύγουν σε μια διαστημική αποικία.

Το Stellar Blade συνδυάζει έντονη δράση με εντυπωσιακά γραφικά και αφήγηση, για τη δημιουργία κάτι εντελώς νέου. Αν θέλεις να κατατροπώσεις τις ορδές των εχθρών θα πρέπει να βρεις την ιδανική ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

 

 

Part 2 – Free Games

Όπως συνηθίζουν, μέσα στις εορταστικές περιόδους, επειδή τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι γεμάτα προσφορές, τα παιχνίδια που προσφέρουν δωρεάν είτε για να τα κάνεις μόνιμα δικά σου, είτε για να ασχοληθείς δωρεάν για λίγες ημέρες, είναι λιγότερα σε σχέση με συνήθως. Πάντως όλο και κάτι θα βρίσκεις σε καθημερινή βάση, αρκεί να διαβάσεις όσα γράφουμε στη συνέχεια.

 

PlayStation Plus

Όπως κάθε μήνα, η Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφέρει χωρίς επιπλέον χρέωση στους κατόχους PlayStation 4 και PlayStation 5, που έχουν ενεργή συνδρομή σε οποιοδήποτε από τα τρία πακέτα του PlayStation Plus. Από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, θα έχεις τη δυνατότητα να εμπλουτίσεις τη βιβλιοθήκη σου με τα:

– A Plague Tale: Requiem (PS5)

– Evil West (PS5, PS4)

– Nobody Saves the World (PS5, PS4)

 

Επιπλέον, από τις 2 Ιανουαρίου θα μπορέσεις να κάνεις δικό σου το Syrinx Collection του Warframe. Στο πακέτο θα βρεις τα εξής:

– Syrinx Chest Plate

– Syrinx Shoulder Plates

– Syrinx Leg Plates

– Baza Rifle

– Cassowar Polearm

– Storm Color Palette

– Essential Base Damage Mod Bundle

– Essential Critical Damage Mod Bundle

– Orokin Catalysts (x2)

– 170 Platinum

– Seven-Day Affinity Booster

– Seven-Day Credit Booster

 

Amazon Prime

Αν είσαι συνδρομητής του Amazon Prime, ως τις 10 Ιανουαρίου 2024 μπορείς να κάνεις δικό σου το Deathloop της Arkane Lyon για PC. H μοναδική απαίτηση είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store (μπορείς να αποκτήσεις πολύ εύκολα) και να τον συνδέσεις με αυτόν στο Amazon Prime. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσα από τη σελίδα που θα κάνεις download το παιχνίδι.

 

Epic Games Store

Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το Epic Games Store έχει ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Αν είσαι κάτοχος PC, τότε θα έχεις πολλαπλό κέρδος, μιας και το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει ένα δωρεάν παιχνίδι κάθε μέρα. Ως το απόγευμα της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, μπορείς να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου το Cat Quest. Το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια δεν έχει αποκαλυφθεί, οπότε θα πρέπει καθημερινά να κάνεις  μια επίσκεψη στο Epic Games Store για να ενημερώνεσαι. Το σίγουρο είναι πως ορισμένα από τα δώρα θα είναι “πολύ δυνατά”.

 

Προτάσεις

A Plague Tale: Requiem – Πρόκειται για τη συνέχεια του βραβευμένου A Plague Tale: Innocence. Αυτή τη φορά, η Amicia και ο Hugo ταξιδεύουν νότια, προς νέες περιοχές και πόλεις γεμάτες ζωή, αφότου κατάφεραν να ξεφύγουν από την πατρίδα τους που καταστράφηκε. Εκεί, προσπαθούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή και να παλέψουν με την κατάρα που βασανίζει τον Hugo.  Όμως, όταν οι δυνάμεις του Hugo “ξαναξυπνούν”, ο θάνατος και η καταστροφή επιστρέφουν υπό τη μορφή μιας πλημμύρας από αρουραίους που καταβροχθίζουν τα πάντα. Αναγκασμένα να φύγουν για άλλη μια φορά, τα αδέρφια εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε νησί όπου μπορεί υπάρχει το κλειδί για τη σωτηρία του Hugo.

 

Deathloop – Στο νέο first person shooter της Arkane Lyon δύο αντίπαλοι δολοφόνοι παγιδεύονται σε ένα μυστηριώδες timeloop στο νησί Blackreef, καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν την ίδια μέρα ως την αιωνιότητα. Ως Colt, η μόνη ευκαιρία σου για διαφυγή είναι να τελειώσει ο κύκλος δολοφονώντας οκτώ βασικούς στόχους πριν ολοκληρωθεί η ημέρα και όλα αρχίσουν εκ νέου στο ίδιο μοτίβο. Σε κάθε κύκλο θα δοκιμάζεις νέες διαδρομές, θα συγκεντρώνεις πληροφορίες και θα αποκτάς νέα όπλα και ικανότητες. Απλά, κάνε ό,τι χρειάζεται για να σπάσεις το timeloop.

Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη