Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

Part 1 – News

Ανακοινώσεις από τη Microsoft για το μέλλον του Xbox

Παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων δυο εβδομάδων, το Xbox ζει και βασιλεύει και σκοπός εκείνων που το διοικούν είναι η επέκτασή του και σε άλλες πλατφόρμες. Στο πλαίσιο ενός ειδικού podcast με τη συμμετοχή της προέδρου του Xbox, Sarah Bond και του CEO Phil Spencer, έγινε γνωστό ότι τέσσερα παιχνίδια που ως τώρα υπήρχαν μόνο στις κονσόλες της Microsoft και σε PC θα μεταφερθούν στο PlayStation 5 και στο Nintendo Switch, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί το ποια. Για την επόμενη γενιά, ετοιμάζεται μια πολύ δυνατή κονσόλα, που θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο τεχνικό άλμα, όπως αποκάλυψε η Bond, με τον Spencer να κάνει αναφορά και σε ένα “ιδιαίτερο” hardware, που πολύ πιθανό να είναι ένα φορητό σύστημα.

Κατά τα άλλα, το Diablo IV θα έρθει στο Xbox Game Pass στις 28 Μαρτίου 2024, με τους συνδρομητές της υπηρεσίας να έχουν πλέον ξεπεράσει τα 34 εκατομμύρια.

 

Νέες πληροφορίες για το “Expansion Pass – Side Order” DLC του Splatoon 3

H Nintendo μας προετοιμάζει για την προσθήκη του “Expansion Pass – Side Order” DLC στο Splatoon 3, που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2024, μέσω ενός νέου overview trailer.

Στο Side Order αναλαμβάνεις τον ρόλο του Agent 8, κατοίκου της Inkopolis που ξυπνά σε έναν νέο “αλλαγμένο κόσμο”, όπου το χρωματικό φάσμα πηγαίνει από λευκό σε … λίγο λιγότερο λευκό σε… κάπως γκρι έως… εντάξει, γενικά αυτή είναι η κατάσταση. Τι πρέπει να κάνει ένα Octoling; Να μάθει πώς να επαναφέρει λίγο χρώμα στο τοπίο, αυτό είναι! Μαζί με ένα drone που ισχυρίζεται ότι είναι το μέλος των Off the Hook, Pearl, ο Agent 8 πρέπει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Spire of Order, παλεύοντας ενάντια σε ορδές από ατρόμητους εχθρούς και θανατηφόρα εμπόδια.

Σε κάθε όροφο του Spire υπάρχουν στόχοι που αλλάζουν κάθε φορά που κάνετε μια προσπάθεια και γίνονται πιο δύσκολοι όσο ανεβαίνετε. Οι στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν την εξόντωση των εχθρών, την κατάληψη συγκεκριμένων περιοχών για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και τις δοκιμασίες που περιλαμβάνουν επίδειξη δεξιοτήτων. Θα χρησιμοποιήσεις τα χρωματικά chips για να προσαρμόσεις την παλέτα του πρωταγωνιστή με βάση τις προτιμήσεις σου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αναβαθμίσεις όπως η αυξημένη ταχύτητα εκτόξευσης των “πυρών”, αυξημένη πρόκληση ζημιάς και άλλα. Η αποτυχία να φτάσεις στην κορυφή σημαίνει πολύ απλά πως θα πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν. Το καλό είναι ότι τα χρωματικά chips που συλλέγεις μετατρέπονται σε χρήματα, που θα έχεις την ευκαιρία να τα ξοδέψεις με σκοπό την αγορά μόνιμων και χρήσιμων αναβαθμίσεων. Με αυτές, θα έχεις έναν ακόμα σύμμαχο στην επόμενη προσπάθειά σου να φτάσεις στην κορυφή.

Σχεδιασμένο για να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά καθώς αναβαθμίζεται διαρκώς ο Agent 8 με ισχυρές (και πολύχρωμες) ικανότητες, το Side Order είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στο Splatoon, είτε ασχολείσαι για πρώτη φορά με το παιχνίδι, είτε είσαι βετεράνος.

Επιπλέον, ετοιμάσου για τη νέα “Fresh Season” του παιχνιδιού, που ξεκινάει την 1η Μαρτίου. Με αυτή θα προστεθούν νέα επίπεδα για τα multiplayer modes, όπως το “Marlin Airport” και το “Bonerattle Arena”- το δεύτερο για το Salmon Run- νέα όπλα και αντικείμενα όπως το Fizzbang, που θα σου χρησιμεύσουν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Splatfests.

 

Σου θυμίζουμε ότι, το Splatoon 3 κυκλοφορεί για το Nintendo Switch.

 

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Sons of the Forest

To Sons of the Forest θα κυκλοφορήσει για PC, μέσω Steam, στις 22 Φεβρουαρίου 2024, όπως ανακοίνωσε η Endnight Games.

Θα βρεθείς σε ένα απομακρυσμένο νησί, έχοντας ως αποστολή να εντοπίσεις έναν δισεκατομμυριούχο που αγνοείται. Όμως θα αντιμετωπίσεις τρομακτικές καταστάσεις, καθώς κυριαρχεί ο κανιβαλισμός.

Θα ζήσεις στιγμές απόλυτης ελευθερίας και θα αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση όπως θέλεις. Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις, πού θα πας και πώς θα επιβιώσεις. Δεν υπάρχουν διαταγές από NPCs, κανείς δεν θα σε στείλει σε αποστολές. Εσύ δίνεις τις εντολές και παίρνεις στα χέρια σου το μέλλον.

Σε αυτό το νησί κανείς δεν είναι ασφαλής και θα κληθείς να αντιμετωπίσεις μεταλλαγμένα τέρατα, ορισμένα από τα οποία έχουν σχεδόν ανθρώπινη μορφή και άλλα που δεν έχεις δει ποτέ ξανά στο παρελθόν, ούτε σε φανταστικές ιστορίες. Αρματωμένος με πιστόλια, τσεκούρια και πολλά άλλα, θα προστατεύσεις τον εαυτό σου και εκείνους που αγαπάς.

Θα μπορέσεις ακόμα και να κατασκευάσεις βήμα προς βήμα μια καλύβα για να ζεις, βιώνοντας την εμπειρία να κόβεις ένα ένα τα δέντρα που θα χρειαστούν και κατασκευάζοντας κάθε κομμάτι της, όπως τα παράθυρα. Θα ψαρεύεις σολομούς στο ποτάμι και θα συγκεντρώνεις κρέας για να περάσεις τον χειμώνα. Δεν είσαι μόνος στο νησί και σίγουρα όχι ο μοναδικός που αναζητά προμήθειες.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να παίξεις είτε μόνος, είτε παρέα με φίλους. Στη δεύτερη περίπτωση μα μοιραστείς μαζί τους αντικείμενα και θα χτίζετε παρέα οχυρωματικές εγκαταστάσεις για την αποτροπή των επιθέσεων από τα τέρατα.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

Ένα ακόμα trailer με μεταμορφώσεις για το Princess Peach: Showtime!

H Nintendo “στρώνει” σιγά σιγά το χαλί για το λανσάρισμα του Princess Peach: Showtime! που αναμένεται για το Nintendo Switch στις 22 Μαρτίου 2024. Αυτήν τη φορά έκανε διαθέσιμο ένα νέο trailer, που παρουσιάζει τέσσερις από τις μεταμορφώσεις της πανέμορφης πριγκίπισσας του Mushroom Kingdom. Σε Figure Skater Peach, Dashing Thief Peach, Mermaid Peach και Mighty Peach. Κάθε μια προσφέρει ξεχωριστές δυνάμεις και ικανότητες, που αναλύονται στη συνέχεια.

  • Figure Skater Peach: Χρησιμοποίησε τις ικανότητες της Peach στην ισορροπία και ξεκίνα για το παγοδρόμιο όπου θα πρέπει να εγκλωβίσεις τους εχθρούς σε λεπτό πάγο. Θα λάβεις μέρος σε μια εκθαμβωτική παράσταση γεμάτη με γρήγορες περιστροφές και άλματα και θα διαγωνιστείς στο πατινάζ για να βοηθήσεις τους συναδέλφους σου χορευτές και χορεύτριες.
  • Dashing Thief Peach: Ετοιμάσου να δείξεις τις ικανότητες της πριγκίπισσας στο να ξεπερνάει αθόρυβα εμπόδια και να διεισδύει χωρίς να γίνει αντιληπτή, σε μια μοναδική παράσταση όπου θα χρησιμοποιήσει μια σειρά από gadgets και σα να μην έφταναν όλα, θα πρέπει να “σπάσει” τις άμυνες των κλεφτών του Sour Bunch. Οι συγκινήσεις συνδυάζονται με τη γοητεία της κατασκοπείας και έχουν ως αποτέλεσμα μια δραματική απόδραση.
  • Mermaid Peach: Το να βρεθεί κάτω από τη θάλασσα δεν θα εμποδίσει την Peach να μας χαρίσει μια μελωδία. Χρησιμοποιήστε τη μαγική φωνή της για να ελέγξεις τα κοπάδια ψαριών και να εναρμονιστείς με μια υδρόβια ορχήστρα. Θα κατευθύνεις αυτά τα φιλικά ψάρια για να αποκαλύψουν μονοπάτια και να σε βοηθήσουν στην επίλυση γρίφων.
  • Mighty Peach: Αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό, ίσως δει τη Mighty Peach. Από ηρωίδα θα γίνει σούπερ ηρωίδα και θα υπερασπιστεί τους ντόπιους με πανίσχυρες γροθιές και υπεράνθρωπη δύναμη. Θα πετάει πάνω σε αντικείμενα και θα συγκρουστεί με εχθρούς, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.

 

Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού, η Peach συνεργάζεται με τη Stella, τη φύλακα του Sparkle Theater, για να σώσουν το θέατρο από το διαβολικό Grape και το Sour Bunch. Με τις δυνάμεις της και τις μεταμορφώσεις της, η πριγκίπισσα θα πρέπει να τα βάλει με τους υποτακτικούς του Grape. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά για να φτάσει σε σημείο να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

 

 

Το Outbound θα σου προσφέρει ένα ταξίδι με van, προς την απόλυτη ελευθερία

Η ολλανδική Square Glade Games ανακοίνωσε το open-world camper van exploration game Outbound για PC (Steam), δίχως να κάνει γνωστή την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Το Outbound τοποθετείται σε ένα ουτοπικό, μελλοντικό σκηνικό. Ξεκινάς με ένα “άδειο” van, που σταδιακά μπορείς να μετατρέψεις στο σπίτι των ονείρων σου. Δημιουργείς και εξερευνάς με τον δικό σου ρυθμό. Ψάχνεις για υλικά, κατασκευάζεις, αυτοματοποιείς τη διαδικασία παραγωγής των αντικειμένων και τα τοποθετείς είτε εντός, είτε πάνω από το van. Η πρόοδος στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία είναι ο δρόμος για την πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας. Τέλος, καθώς θα βρίσκεσαι διαρκώς σε νέους τόπους, θα πρέπει να βρίσκεις μεθόδους να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες του περιβάλλοντος.

 

Περισσότερα στο trailer που ακολουθεί.

 

Μια τρελή περιπέτεια σε περιμένει στο Girl Genius: Adventures in Castle Heterodyne

Η έκδοση του Girl Genius: Adventures in Castle Heterodyne για το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου 2024.

Ετοιμάσου να ανακαλύψεις τον εκπληκτικό, φανταστικό κόσμο του Girl Genius. Θα ζήσεις την εμπειρία της Agatha Heterodyne, καθώς περιηγείται στους γεμάτους κινδύνους διαδρόμους, τα υπόγεια και τις κουζίνες του προγονικού της σπιτιού, του Castle Heterodyne.

Ως η Lost Heir μιας τρελής οικογένειας, πρέπει να επιστρέψει το αρχαίο κάστρο στην παλιά του δόξα και να ανέβει στον θρόνο ως “True Eterodyne”. Μόνο τότε θα μπορεί να αντισταθεί στην ισχύ της αυτοκρατορίας του Wulfenbach και όλων των άλλων σφετεριστών της εξουσίας. Αλλά πρώτα, πρέπει να παλέψει με μια διεφθαρμένη και παλαβή τεχνητή νοημοσύνη που ελέγχει το κάστρο, τις θανατηφόρες παγίδες και τους απύθμενους λάκκους. Για να μην αναφέρουμε το οδυνηρό κερασάκι στην τούρτα, τη Zola Heterodyne. Άλλη μια χαμένη κληρονόμος; Ή απλώς άλλη μια αντίζηλος που θα θελήσει να κλέψει το σκήπτρο της Agatha;

 

 

Part 2 – Free Games

PlayStation Plus

Για έναν ακόμα μήνα, η Sony ανανεώνει με συναρπαστικά παιχνίδια το Game Catalogue και το Classics Catalogue του PlayStation Plus. Στο πρώτο έχουν πρόσβαση οι συνδρομητές των PlayStation Plus Extra και PlayStation Plus Premium, ενώ στο δεύτερο μόνο εκείνοι που έχουν επιλέξει το PlayStation Plus Premium. Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 Φεβρουαρίου θα έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με τα:

 

Game Catalogue

  • Assassin’s Creed Valhalla (PS5, PS4)
  • LEGO Jurassic World (PS4)
  • LEGO Worlds (PS4)
  • Need for Speed Unbound (PS5)
  • The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition (PS5)
  • Roguebook (PS5, PS4)
  • Rogue Lords (PS4)
  • Tales of Arise (PS5, PS4)
  • Tales of Zestiria (PS4)

 

Classics Catalogue

PlayStation
  • Jet Moto 2 (PS5, PS4)
PlayStation Portable
  • Resistance: Retribution (PS5, PS4)
PlayStation 4
  • Tales of Symphonia Remastered (PS4)
  • Tales of Vesperia: Definitive Edition (PS4)

Σου θυμίζουμε ότι αν είσαι συνδρομητής σε οποιοδήποτε πακέτο του PlayStation Plus, μέχρι τις 4 Μαρτίου 2024 έχεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις τη βιβλιοθήκη σου με τα:

  • FOAMSTARS (PS4, PS5)
  • Rollerdrome (PS5, PS4)
  • Steelrising (PS5)

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft συνεχίζουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τέσσερα συναρπαστικά παιχνίδια.

Τα Dead Island 2, Code Vein, Warstride Challenges και Nickelodeon All Star Brawl 2 είναι διαθέσιμα ως τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, ώρα 09:59 π.μ. για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Ένα νέο δωρεάν παιχνίδι για υπολογιστές προσφέρει το Epic Games Store. Μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Dakar Desert Rally της Saber Interactive, για να νιώσεις τη μαγεία του πιο θρυλικού αγώνα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σίγουρα δεν θέλεις να το χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να το κάνεις δικό σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Steam

Αν είσαι χρήστης του Steam, έχεις περιθώριο τριών ημερών για να κάνεις δικά σου το RPG Maker XP και το Dying Light – Shu Warrior Bundle. Επίσης, μέσα στις επόμενες τρεις μέρες μπορείς να δοκιμάσεις το Nickelodeon All-Star Brawl 2 και το West Hunt.

 

EA Sports FC 24

Αν είσαι κάτοχος Nintendo Switch και είσαι συνδρομητής της υπηρεσίας Nintendo Switch Online, μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 μπορείς να δοκιμάσεις το ΕΑ Sports FC 24.

 

No Man’s Sky

Το No Man’s Sky κυκλοφορεί για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC και Nintendo Switch. Με αφορμή την κυκλοφορία του Omega Update, ακόμα και αν δεν έχεις αγοράσεις το παιχνίδι, ως τις 19 Φεβρουαρίου έχεις την ευκαιρία να δώσει το “παρών” στο Omega Expedition, το 12ο του τίτλου, μετά από τα: Pioneers, Beachhead, Cartographers, Emergence, Exobiology, The Blighted, Leviathan, Polestar, Utopia, Singualrity και Voyagers.

 

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Need for Speed Unbound: Με ξεχωριστά single και multiplayer campaigns, η τελευταία αυτή προσθήκη στη σειρά Need for Speed, μια δημιουργία της Criterion Games, προσφέρει δεκάδες ώρες ηλεκτρισμένης, δράσης που ξεχειλίζει από αδρεναλίνη. Ετοιμάσου να ξεχυθείς στους δρόμους όπου θα προσπαθήσεις να τα βάλεις με τον χρόνο, να ξεφύγεις από τα μπλόκα της αστυνομίας και να ανέβεις ψηλά στην κατάταξη, ώστε να κερδίσεις το εισιτήριο για την απόλυτη κόντρα με αυτοκίνητα το The Grand στο Lakeshore. Θα γεμίσεις το γκαράζ σου με αυτοκίνητα που είναι συνώνυμα της ταχύτητας και θα χρησιμοποιήσεις μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά ανταλλακτικά για να τα κάνεις ανίκητα. Οι προσπάθειές σου θα συνοδεύονται από ένα εκπληκτικό soundtrack.

 

Assasssins Creed Valhalla: Ήρθε η ώρα να γίνεις ένας θρυλικός πολεμιστής των Βίκινγκς, μεγαλωμένος με ιστορίες μάχης και δόξας. Θα οργανώσεις επιθέσεις εναντίον όσων απειλούν τον λαό σου, θα αναπτύξεις τον οικισμό σου και θα χτίσεις την πολιτική σου δύναμη στην προσπάθεια να κερδίσεις μια θέση ανάμεσα στους θεούς της Valhalla. Οι προηγμένοι μηχανισμοί RPG σου επιτρέπουν να διαμορφώσεις όπως θέλεις τον χαρακτήρα σου, για να επηρεάσεις την εξέλιξη του κόσμου. Με κάθε επιλογή που κάνεις, από πολιτικές συμμαχίες και στρατηγική μάχης έως τον διάλογο και την εξέλιξη του εξοπλισμού, θα χαράξεις το δικό σου μονοπάτι προς τη δόξα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη