Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτει το πρώτο developer diary του Stellar Blade

Η Sony Interactive Entertainment και η SHIFT UP δημοσίευσαν το πρώτο επεισόδιο από μια σειρά developer diaries για το action adventure game Stellar Blade. Το πρώτο κεφάλαιο έχει τίτλο “The Journey”.

Στα πλάνα που θα παρακολουθήσεις στη συνέχεια, ο CEO της SHIFT UP, director, art director και σεναριογράφος Kim Hyung Tae, ο system design lead Hyung Min Lee, ο level designer Jiyeon Lee, ο concept art lead Chang Min Lee και ο monster designer Jang Hee-Cheol, μιλάνε για την προσπάθειά τους να δώσουν ζωή στο παιχνίδι.

Σου θυμίζουμε ότι το Stellar Blade αναμένεται για το PlayStation 5 στις 26 Απριλίου. Ως τότε έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με το demo του.

 

 

Το One Piece Odyssey: Deluxe Edition σαλπάρει για το Nintendo Switch

To One Piece Odyssey: Deluxe Edition έρχεται και στο Nintendo Switch. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου 2024, όπως ανακοίνωσαν η Bandai Namco και η ILCA. Μην ξεχνάς ότι είναι ήδη διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4 κα PC (Steam).

Στο One Piece Odyssey, αναλαμβάνεις τον έλεγχο κάθε μέλους του Straw Hat Crew σε εξερεύνηση ή σε μάχες τύπου turn- based, καθώς διασταυρώνονται με μια απίστευτη καταιγίδα που τους αφήνει ναυαγισμένους στο παράξενο, μυστηριώδες νησί Waford, ενώ το Thousand Sunny σχεδόν βυθίστηκε, είναι διαλυμένο. Ενώ εξερευνούν το νησί και τα αρχαία ερείπιά του, συναντούν τον Adio και τον Lim, δύο κατοίκους του Waford. Έχοντας χάσει τις δυνάμεις τους από τη μυστηριώδη ικανότητα του Lim, ένα νέο τολμηρό ταξίδι ξεκινά για το πλήρωμα με νέους χαρακτήρες και τέρατα που σχεδίασε ο Eiichiro Oda καθώς και μια πρωτότυπη ιστορία συνυφασμένη με τις αναμνήσεις των προηγούμενων περιπέτειών τους.

Η έκδοση για το Nintendo Switch περιλαμβάνει το επιπλέον σενάριο “Reunion of Memories” που μπορεί να παιχτεί μετά το τέλος της κύριας ιστορίας. Επίσης θα βρεις στολές για το Straw Hat Crew που είναι τα Traveling outfits και το Sniper King’s Traveling Outfit. Κάτι που δεν υπήρχε στις εκδόσεις για τα υπόλοιπα συστήματα είναι τα City of Water outfits.

Στη συνέχεια, το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

To Hammerwatch II φέρνει τη μαγεία των κλασσικών action RPGs σε PS4 και Xbox Series X|S

To  open-world hack-and-slash action RPG Hammerwatch II θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, Xbox Series X και Xbox Series S στις 23 Απριλίου. Η σχετική ανακοίνωση των Modus Games και Crackshell περιλαμβάνει και μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς η έκδοση για το Xbox One δεν είναι πλέον στα πλάνα τους. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι κυκλοφορεί ήδη για PC, Nintendo Switch και PlayStation 5.

Συγκέντρωσε τους ήρωές σου και ταξίδεψε πέρα από τα dungeons του Castle Hammerwatch για να εξερευνήσεις έναν κόσμο γεμάτο pixels, όπως ποτέ πριν.

Ο Blight the Horrible και ο στρατός των δράκων του υλοποίησαν τη φρικτή συνωμοσία να ανατρέψουν τον βασιλιά Roland και να φέρουν την καταστροφή σε όλο το Βασίλειο του Herian. Αλλά δεν χάνονται όλα καθώς η ελπίδα κρύβεται βαθιά μέσα στο αποχετευτικό σύστημα, όπου το κίνημα αντίστασης του Βασιλιά είναι ισχυρό. Κατόπιν εντολής του Βασιλιά, σε μερικούς εκλεκτούς ισχυρούς και ικανούς ήρωες έχουν ανατεθεί να νικήσουν τους δράκους του Blight και να αποκαταστήσουν την τάξη στο Βασίλειο.

Βίωσε την περιπέτεια μόνος ή συγκέντρωσε την ομάδα σου, έχοντας πάντοτε ως στόχο να βοηθήσεις την αντίσταση του Βασιλιά Roland, βοηθώντας ταυτόχρονα τους χωρικούς στην πορεία. Θα πολεμήσεις με θηρία, θα τα βάλεις με τις ορδές των απέθαντων και θα αντιμετωπίσεις τις δυνάμεις του κακού σε αυτό τον επικό φόρο τιμής στα κλασσικά action RPGs.

 

 

Capes: Νέα περιπέτεια με πανίσχυρους υπερήρωες έρχεται σε υπολογιστές και κονσόλες

To Capes είναι ένα νέο turn-based strategy game με υπερ- ήρωες και είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί στις 29 Μαΐου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store), όπως ανακοίνωσαν η Daedalic Entertainment και η Spitfire Interactive. Εκτός από τη Standard θα έχεις την επιλογή να αποκτήσεις την “King City Edition”, που θα περιλαμβάνει οκτώ εναλλακτικά  skins για τους ήρωες και ένα ψηφιακό art book.

Πριν από είκοσι χρόνια, οι υπερ- κακοί κέρδισαν.

Από τότε, δημιούργησαν μια δυστοπική πόλη όπου η ανάπτυξη υπερδυνάμεων είναι έγκλημα. Κανείς δεν έχει καταφέρει να τους εμποδίσει, μέχρι τώρα. Το Capes είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου δημιουργείς μια ομάδα ηρώων και παλεύεις για να ανακτήσεις τον έλεγχο της πόλης. Θα λάβεις μέρος σε μια μεγάλη γκάμα αποστολών που περιλαμβάνει περιπολίες και θα μπορείς είτε απλά να προχωρήσεις την ιστορία είτε να αφιερώσεις χρόνο στις δευτερεύουσες αποστολές την εξερεύνηση. Με τον τρόπο αυτό θα ξεκλειδώσεις περισσότερους ήρωες, θα κερδίσεις skill points, θα ολοκληρώσεις δοκιμασίες και θα μάθεις περισσότερα για τις ζωές των πρωταγωνιστών.

Σε κάθε αποστολή είναι δυνατό να μετέχουν έως τέσσερις ήρωες και όπως είναι πολύ φυσικό, συνδυάζοντας τις δυνάμεις τους, η νίκη είναι πιο κοντά από ποτέ.

 

To Telebbit θα σε τηλεμεταφέρει στο μακρινό 3023

Τα φουτουριστικά παιχνίδια βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινότητας των games. Ένα από αυτά είναι και το Telebbit, ένα action platformer με καταιγιστική δράση, που αναμένεται για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC (Steam) και Nintendo Switch εντός του 2024, όπως ανακοίνωσαν η HYPER REAL και η IKINAGAMES. Βασικός του μηχανισμός είναι η τηλεμεταφορά.

Το Telebbit θα σε ταξιδέψει στο έτος 3023. Οι συνεχείς πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος και οι θανατηφόρες πανδημίες έχουν αναγκάσει την ανθρωπότητα να ζει κάτω από τη Γη, όπου εργάζεται σκληρά για να αναπτύξει έναν νέο τρόπο μεταφοράς, γνωστό ως “Teleporter” για να παρέχει ένα ασφαλέστερο και φθηνότερο μέσο που ελαχιστοποιεί την επαφή με το μολυσμένο έδαφος και την ατμόσφαιρα.

Όμως, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του τηλεμεταφορέα, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε ζώα. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δοκιμής, ένα σφάλμα στη συσκευή τηλεμεταφοράς είχε ως αποτέλεσμα στο κεφάλι ενός κουνελιού να τοποθετηθεί ένας επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων. Με τη νέα ευφυΐα του, το κουνέλι ορκίστηκε να εκδικηθεί τους ανθρώπους που το υπέβαλαν σε επώδυνους πειραματισμούς.

Στη συνέχεια μπορείς να παρακολουθήσεις το πρώτο teaser trailer.

 

 

Στις 8 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το SteamWorld Heist II

Η Thunderful Games και η Image & Form Games ανακοίνωσαν το turn-based RPG SteamWorld Heist II. Είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί στις 8 Αυγούστου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Στο SteamWorld Heist II, θα λάβεις μέρος σε μια χιουμοριστική και συναρπαστική περιπέτεια στην ανοιχτή θάλασσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως Captain Leeway μαζί με ένα πλήρωμα αποτελούμενο από Steambots. Θα εξερευνήσεις ό,τι υπάρχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του ορίζοντα, για να λύσεις το μυστήριο που περικλείει μια θανατηφόρα κρίση η οποία προκαλείται από το νερό και προκαλεί τη διάβρωση των μεταλλικών άκρων και των μηχανικών καρδιών. Το SteamWorld Heist II θα σε βυθίσει σε έναν πανέμορφο κόσμο ζωγραφισμένο στο χέρι, με έντονες μάχες βασισμένες σε μηχανισμούς turn-based, όπου οι σφαίρες εκτοξεύονται με θανατηφόρα ακρίβεια, θα συναντήσεις ένα ξεκαρδιστικό καστ και θα βιώσεις μια μοναδική ιστορία σε ένα απίστευτα συναρπαστικό σύμπαν.

 

 

Yars Rising: Η Atari υπόσχεται μια περιπέτεια γεμάτη δράση και ίντριγκα

Η Atari και το studio ανάπτυξης video games, WayForward ανακοίνωσαν το Yars Rising. Θα κυκλοφορήσει εντός του 2024, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC (Steam, Epic Games Store) και Atari VCS.

Πρωταγωνιστεί η νεαρή χάκερ Emi Kimura, η οποία προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη τύπο για να διεισδύσει στη σκιώδη εταιρεία QoTech. Παράλληλα με τα άλματα, το τρέξιμο και την αποφυγή εμποδίων, θα χαράξεις έναν δρόμο που θα σε οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός περίπλοκου μυστικού γεμάτο ίντριγκα.

 

 

Το Καλοκαίρι ανοίγει πανιά το Cat Quest III

Το open-world action RPG Cat Quest III θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 8 Αυγούστου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam), σύμφωνα με την ανακοίνωση της Kepler Interactive και της The Gentlebros.

Πρόκειται για περιπέτεια σε σκηνικό 2.5D με φόντο έναν φανταστικό κόσμο που τοποθετείται στο αρχιπέλαγος Purribean. Εκεί δρουν οι πειρατές- αρουραίοι και αναζητούν το North Star, έναν από καιρό χαμένο μυθικό θησαυρό. Μαζί με τον έμπιστο πνευματικό σύντροφό σου, θα ανοίξεις πανιά για το Purribean με το δικό σου πλοίο! Αλλά πρόσεξε, οι θάλασσες είναι επικίνδυνες και ένα νιαούρισμα είναι αρκετό για να προσελκύσεις τις ορδές των αρουραίων που σε κυνηγούν κατόπιν των εντολών του Βασιλιά των Πειρατών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς, η δράση μεταφέρεται στη θάλασσα. Ο τόπος είναι γεμάτος μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψεις, θησαυρούς και πολλά όπλα για να αντιμετωπίσεις όσους βάλουν σκοπό να διακόψουν την πορεία σου προς τη δόξα.

 

 

Part 2 – Free Games

Xbox Game Pass, PC Game Pass, Game Pass Core

Αυτή την εβδομάδα, η σημαντικότερη είδηση σχετικά με τις συνδρομητικές υπηρεσίες της Microsoft έχει να κάνει με την ανανέωση του καταλόγου του Game Pass Core.

Πιο συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου, εφόσον έχεις ενεργή συνδρομή στο Game Pass Core, θα αποκτήσεις πρόσβαση σε τρία επιπλέον παιχνίδια. Ο λόγος για τα: Deep Rock Galactic, Superhot: Mind Control Delete και Wreckfest.

Από εκεί και πέρα το χρονοδιάγραμμα της ανανέωσης σε Xbox Game Pass και PC Game Pass έχει ως εξής:

  • Harold Halibut (Cloud, PC, Xbox Series X|S) – Διαθέσιμο
  • Orcs Must Die! 3 (Cloud, Console, PC) – 17 Απριλίου
  • EA Sports NHL 24 (Console) EA Play – 18 Απριλίου
  • Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (Cloud, Console, PC) – 23 Απριλίου
  • Another Crab’s Treasure (Cloud, Console, PC) – 25 Απριλίου
  • Manor Lords (Game Preview) (PC) – 26 Απριλίου
  • Have A Nice Death (Cloud, Console, PC) – 30 Απριλίου

Xbox Game Pass Ultimate Perks

  • Fallout 76 Vault 33 Survivor Kit – Διαθέσιμο
  • The Elder Scrolls Online 10th Anniversary Pack #1 – Διαθέσιμο

DLC/ Game Updates

  • Ark: Survival Ascended – Scorched Earth – Διαθέσιμο
  • Conan Exiles: Age of War Chapter 4 – Διαθέσιμο
  • Grounded: Fully Yoked Edition – Διαθέσιμο

 

Στο τέλος του Απριλίου θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Οπότε έχεις περιθώριο ως τις 30 του μήνα να ασχοληθείς με τα:

  • 7 Days to Die (Cloud, Console, PC)
  • Besiege (Cloud, Console, PC)
  • EA Sports NHL 22 (Console)
  • Loot River (Cloud, Console, PC)
  • Pikuniku (Cloud, Console, PC)
  • Ravenlok (Cloud, Console, PC)

 

Epic Games Store

Με δύο ακόμα δωρεάν παιχνίδια για PC σου φτιάχνει τη διάθεση το Epic Games Store. Ως την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το The Big Con της Mighty Yell και το Town of Salem 2 της BlankMediaGames. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft δίνουν δυναμικά το “παρών” για μια ακόμα εβδομάδα, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τρία εκπληκτικά παιχνίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ώρα 09:59 πμ, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το Dungeons 3, το Eiyuden Chronicle: Rising και το I am Fish.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Steam

Αν είσαι PC gamer και χρησιμοποιείς το Steam για τη διασκέδασή σου, μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες μπορείς να δοκιμάσεις το Grounded, ενώ το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το Golf with Your Friends τις επόμενες 11 ημέρες.

 

Προτάσεις

Harold Halibut: Πρόκειται για ένα παιχνίδι με γραφικά δημιουργημένα με το χέρι, το οποίο βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αφήγηση και η θεματολογία του περιστρέφεται γύρω από τη φιλία και τη ζωή σε ένα διαστημόπλοιο σε μέγεθος πόλης, βυθισμένο σε εξωγήινο ωκεανό. Αναλαμβάνεις τον ρόλο του Harold που πρέπει να εξερευνήσει έναν ρετρό- φουτουριστικό κόσμο, αναζητώντας τη σημασία της λέξης σπίτι.

Eiyuden Chronicle: Rising: Ετοιμάσου για το συναρπαστικό πρελούδιο του πολυαναμενόμενου Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Το Eiyuden Chronicle: Rising είναι ένα πλούσιο, action RPG γεμάτο ζωντανούς χαρακτήρες και συναρπαστική αφήγηση. Ζήσε τις αλληλένδετες μοίρες των CJ, Isha και Garoo και πάρε μια γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο Hundred Heroes, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου. Ζήσε μια ιστορία φιλίας, ανακάλυψης και περιπέτειας που θέτει το σκηνικό για τη μεγάλη ιστορία που θα ακολουθήσει.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη