Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

To 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις σημαντικότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Ξεκίνησε η ανάπτυξη του επόμενου Tomb Raider video game

H Crystal Dynamics έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου τίτλου της σειράς Tomb Raider και η δημιουργία του θα βασιστεί στην Unreal Engine 5, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του State of Unreal 2022 event. To project βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και στόχος της Crystal Dynamics είναι να συνδυάσει υψηλής ποιότητας κινηματογραφική δράση με αφήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται τους επόμενους μήνες και παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης.

 

 

Ανακοινώθηκαν τα remakes των Max Payne 1 και 2

Μία από τις εκπλήξεις της εβδομάδας που προηγήθηκε προήλθε από τη Remedy Entertainment, που ανακοίνωσε ότι, κατόπιν συμφωνίας με τη Rockstar Games, θα δημιουργήσει τα remakes των Max Payne 1 και 2, τα οποία θα λανσαριστούν υπό μορφή συλλογής. Θα γίνουν διαθέσιμα για PC, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί και η ανάπτυξή τους θα βασιστεί στη Northlight game engine. Η όλη διαδικασία θα χρηματοδοτηθεί από τη Rockstar Games και ο προϋπολογισμός θα είναι αντίστοιχος με εκείνον μιας ΑΑΑ παραγωγής της Remedy. Η τελευταία απλά θα πληρωθεί με βάση ένα ποσοστό επί των πωλήσεων, καθώς η Rockstar θα αναλάβει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, την έκδοση και τη διανομή.

Το πρώτο Max Payne κυκλοφόρησε για PC το 2001. Τον επόμενο χρόνο έκανε την εμφάνισή του σε Xbox και PS2.

 

Ανακοινώθηκε το Return to Monkey Island με κυκλοφορία εντός του 2022

Η Devolver Digital, σε συνεργασία με την Terrible Toybox και τη Lucasfilm Games, ανακοίνωσαν το Return to Monkey Island, μία ακόμα προσθήκη στη δημοφιλή σειρά point-and-click adventure games. Θα κυκλοφορήσει εντός του 2022, άγνωστο σε ποιες πλατφόρμες, είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στη λίστα θα περιλαμβάνεται το PC.

Toν σχεδιασμό και το σενάριο έχουν αναλάβει ο Ron Gilbert και ο Dave Grossman, τη σύνθεση της μουσικής οι Michael Land, Peter McConnel και Clint Bajakian, ενώ για μία ακόμα φορά ο Dominic Armato θα δανείσει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή, Guybrush Threepwood.

Ακολουθεί το πρώτο teaser trailer.

 

 

Ανακοινώθηκε το turn-based dungeon crawler Dungeons of Aether

Το turn-based dungeon crawler Dungeons of Aether θα κυκλοφορήσει για PC μέσω Steam στις 25 Οκτωβρίου 2022, όπως ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης Aether Studios. Σε αντίθεση με το Rivals of Aether όπου υπάρχει έντονη δράση και μεγάλος ανταγωνισμός, στο Dungeons of Aether θα μπορέσει να απολαύσεις το gameplay με τον δικό σου ρυθμό, παρόλα αυτά δεν λείπουν οι προκλήσεις. Κάθε επιλογή που κάνεις είτε θα σε φέρνει πιο βαθιά στα dungeons, είτε σε αδιέξοδο. Χρησιμοποιώντας ένα dice draft system, εξασφαλίζεται ότι κάθε μάχη θα είναι διαφορετική. Θα πρέπει να γυρίσεις την τύχη με το μέρος σου για να νικήσεις τους αντιπάλους σου και να συγκεντρώσεις θησαυρούς.

Στο Dungeons of Aether θα συναντήσεις τέσσερεις νέους ήρωες, ο καθένας με τις δικές του ικανότητες και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Η Fleet αυτοαποκαλείται προστάτιδα της Julesvale, παρόλο που είναι περισσότερο μια αδέξια απατεώνισσα παρά ηρωίδα. Θεωρείται ιδανική για να εκπαιδευτείς στο σύστημα μάχης.

Ο Hamir κατάγεται από το Rock Wall. Έφτασε στην Julesvale όντας εξόριστος, αφότου έχασε τον έμπιστο συνεργάτη του. Αναζητά σκοπό στη ζωή του και το κουράγιο για να συνεχίσει. Είναι δυνατός και μπορεί να υπομένει τα χτυπήματα των αντιπάλων του, μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή να αντεπιτεθεί.

Ο Slade είναι ένας πειρατής που έρχεται από τα μακρινά Polekai Islands. Βρέθηκε στη Julesvale αναζητώντας ένα μυστηριώδες, σπάνιο μέταλλο. Φήμες λένε ότι αυτό αποτελεί το κλειδί για τη σωτηρία της πατρίδας του. Το στυλ του, του επιτρέπει να αποφεύγει τις επιθέσεις των αντιπάλων, εφόσον η ταχύτητά του είναι επαρκής.

Η Artemis είναι μία περίφημη στρατηγός της Fire Mora και έχει πολεμήσει αρκετές φορές στο πλευρό του Zetterburn. Στάλθηκε στη Julesvale από τον Αυτοκράτορα Loxodont σε μία μυστική αποστολή. Η Artemis μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές της κατά τη διάρκεια της μάχης, έχοντας τη δύναμη της αναγέννησης.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Στις 14 Απριλίου θα λανσαριστεί το Nobody Saves the World για κονσόλες PlayStation και Nintendo Switch

To action RPG Nobody Saves the World θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου 2022, για PlayStation 5, PlayStation 4 και Nintendo Switch, όπως ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης DrinkBox Studios. Θα συνοδεύεται από την προσθήκη local cooperative play σε όλες τις πλατφόρμες που είναι διαθέσιμο.

H DrinkBox Studios έχει στο βιογραφικό της επιτυχημένα παιχνίδια όπως τα Guacamelee! 1 και 2. Τώρα, με το Nobody Saves The World φιλοδοξεί να προσφέρει μία νέα διάσταση στον χώρο των action RPGs και θα υποδυθείς διαφορετικές μορφές των ίδιων χαρακτήρων, με την κάθε μία να έχει τους δικούς της μηχανισμούς gameplay.

Ο κόσμος που ζείτε απειλείται από μία τεράστια συμφορά. Κανένας δεν μπορεί να τον σώσει. Για καλή τύχη όλων, είσαι ο Κανένας. Ολοκληρώνοντας αποστολές θα ξεκλειδώσεις νέες μορφές που θα μπορείς όχι απλά να τις χρησιμοποιείς αλλά να συνδυάζεις και τις ικανότητές τους. Εξερεύνησε τον κόσμο, πάλεψε με τη συμφορά και σώσε την πατρίδα σου.

 

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Rogue Legacy 2

Το Rogue Legacy 2 θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου 2022, για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC (Steam, Epic Games Store), όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Cellar Door Games.

Το Rogue Legacy 2 πατάει πάνω στην επιτυχία του προκατόχου του και βελτιώνει κάθε πτυχή του gameplay. Πέρα από τους τρισδιάστατους αυτή τη φορά χαρακτήρες, υπάρχουν νέα όπλα, ικανότητες και classes, όπως επίσης και νέα στοιχεία του περιβάλλοντος που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τη στρατηγική σας.

Επιπλέον, στο sequel θα υπάρχουν Heirlooms που θα προσφέρουν μόνιμες ικανότητες στους πρωταγωνιστές.

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέο trailer για το Citizen Sleeper

To narrative RPG Citizen Sleeper θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου 2022, για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store, GOG και Humble Store), όπως ανακοίνωσαν η Fellow Traveller και η ομάδα ανάπτυξης Jump Over the Age. Την ίδια ημέρα θα προστεθεί στον κατάλογο της υπηρεσίας Xbox Game Pass.

Τα γεγονότα του Citizen Sleeper διαδραματίζονται στο Erlin’s Eye, έναν ερειπωμένο διαστημικό σταθμό, που όμως αποτελεί τόπο κατοικίας χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία διαστρική καπιταλιστική κοινωνία.

Βρίσκεσαι σε ύπνωση, είσαι μία ψηφιοποιημένη ανθρώπινη συνείδηση σε τεχνητό σώμα, ιδιοκτησία μιας εταιρείας που σε θέλει ξανά στις τάξεις της. Περιπλανώμενος ανάμεσα στους ξένους και πολύχρωμους κατοίκους του Eye, πρέπει να δημιουργήσεις φιλίες, να κερδίσεις την παραμονή σου και να γνωρίσεις τις φατρίες της μητρόπολης, αν θέλεις να επιβιώσεις και να δεις τον επόμενο κύκλο.

 

 

Στον κατάλογο του Nintendo Switch Online θα προστεθεί το Mario Golf

Το Mario Golf θα προστεθεί στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Nintendo Switch Online στις 15 Απριλίου και πρόσβαση θα έχεις σε περίπτωση που έχεις αποκτήσει το Expansion Pack. Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1999 αποκλειστικά για το Nintendo 64.

Θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις επιλέγοντας ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά modes, όπως Tournament, Speed Golf, Ring Shot και Mini-Golf, με 14 χαρακτήρες, όπως οι Mario, Luigi, Peach, Yoshi και Wario, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό στυλ και δυνατότητες. Το Mario Golf είναι τόσο εύκολο να το μάθεις που προσφέρεται για διασκέδαση από όλα τα μέλη της οικογένειας.

 

 

Σε κονσόλες και PC θα κυκλοφορήσει το Swordship

Η Thunderful Games και η ομάδα ανάπτυξης Digital Kingdom ανακοίνωσαν το Swordship, που θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam) τον Σεπτέμβριο.

Το Swordship διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου έχουν αναγκάσει την πλειονότητα της ανθρωπότητας να βρει καταφύγιο σε τρεις γιγαντιαίες πόλεις που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Όσοι έχουν εξοριστεί από τις πόλεις ίσα, ίσα που επιβιώνουν στην καμένη γη. Την ίδια στιγμή οι μεγαλουπόλεις ανταλλάζουν εκατομμύρια containers φορτωμένα με αγαθά, σε καθημερινή βάση. Εσύ θα αναλάβεις τον έλεγχο μιας μικρή ομάδας εξόριστων που βάζει στόχο να κλέψει αυτά τα πολύτιμα containers και να προσφέρει τις προμήθειες σε όλους τους “ανεπιθύμητους”.

Έχοντας ως μεταφορικό μέσο ένα ταχύπλοο με βαρύ εξοπλισμό, θα μπορέσεις να μεταφέρεις γρήγορα τα κλεμμένα αγαθά από το ένα σημείο στο άλλο, όμως θα είσαι εκτεθειμένος σε επιθέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο ένας ικανότατος πιλότος μπορεί να επιβιώσει. Χρησιμοποιώντας την ταχύτητά σου για να μπορέσεις να στρέψεις τις επιθέσεις των εχθρών εναντίον τους και τιθασεύοντας τις καιρικές συνθήκες θα έχεις τη δυνατότητα να βγεις ζωντανός.

Θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής διαφόρων παραλλαγών του Swordship, η κάθε μια με ξεχωριστά όπλα, οπότε θα δοκιμάσεις διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης κάθε αποστολής. Θα είναι δυνατή ακόμα και η αναβάθμισης των δυνατοτήτων του Swordship, οπότε θα μπορέσεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να βγεις αλώβητος.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Σε έναν παράξενο κόσμο θα σε μεταφέρει το Source of Madness

Το side-scrolling roguelite action RPG, Source of Madness θα λανσαριστεί στις 11 Μαΐου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam), όπως ανακοίνωσαν η Thunderful Games και η ομάδα ανάπτυξης Carry Castle.

Στο Source of Madness θα υποδυθείς τον βοηθό ενός ιερέα, που βρίσκεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία ελέγχεται από κοσμικές οντότητες. Καθημερινά, οι κόσμοι διαστρεβλώνονται, δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις και οι μόνοι κάτοικοι είναι αλλόκοτα πλάσματα ουράνιας προέλευσης. Για να φτάσεις στην πηγή του κακού θα πρέπει να περάσεις μέσα από εννέα διαφορετικές περιοχές. Από τα βάθη του Dungeon of Forgotten Knowledge, έως το ειδυλλιακό Forest of Lies και την ακρόπολη του R’Lyeh, μέχρι να καταλήξεις στα ουράνια σώματα στις άκρες του σύμπαντος.

Σε PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S, to Source of Madness θα τρέχει σε ανάλυση έως 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει πως η ροή της δράσης θα είναι απόλυτα ομαλή και θα υπάρχει πλήρης απόκριση στις εντολές χειρισμού. Σε PlayStation 4 και Xbox One, θα απολαύσεις gaming σε ανάλυση 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Όσο για την έκδοση του Nintendo Switch, το Source of Madness θα τρέχει στα 1080p όταν η κονσόλα είναι τοποθετημένη στο dock και στα 720p όταν βρίσκεται εκτός, ενώ και στις δύο περιπτώσεις ο ρυθμός ανανέωσης θα είναι 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη