Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Στα όρια της παράνοιας θα σε οδηγήσει το The Chant

Το horror action adventure game The Chant θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam) μέσα στο φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσαν η Prime Matter και η ομάδα ανάπτυξης Brass Token. Οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 4 και Xbox One ακυρώθηκαν.

Δεν θα μπορούσες να ζητήσεις τίποτα περισσότερο από μια ήρεμη ζωή σε ένα απομακρυσμένο νησί. Όμως τα πράγματα θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη και στο The Chant θα κληθείς να επιβιώσεις, έχοντας να αντιμετωπίσεις τους χειρότερους φόβους σου. Όλα αυτά μετά από μία τελετή που δεν πήγε με βάση τον σχεδιασμό και έγινε η αιτία να ανοίξει μια πύλη σε μια εφιαλτική διάσταση, γνωστή ως The Gloom. Η διάσταση αυτή τροφοδοτεί τον κόσμο με αρνητική ενέργεια, φέρνοντας εσένα και τους υπόλοιπους κατοίκους στα όρια της παράνοιας, μετατρέποντας τους φόβους όλων σε τρομερά τέρατα.

Αρχικά, όλα μοιάζουν να βρίσκονται εκτός ελέγχου. Όμως αποκαλύπτοντας τα μυστήρια μιας οργάνωσης των ’70s το πνεύμα και το σώμα σου θα δυναμώσουν. Έτσι θα μπορέσεις να αντιστρέψεις τις συνέπειες και να αποφύγεις τον παντοτινό εγκλωβισμό σου στο The Gloom.

Ακολουθεί το teaser trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Cinematic trailer για το MultiVersus

H Warner Bros. Games και η ομάδα ανάπτυξης Player First Games, δημοσίευσαν το επίσημο cinematic trailer για το επερχόμενο free-to-play platform fighter MultiVersus. Σε αυτό πρωταγωνιστούν δημοφιλείς χαρακτήρες, όπως οι Batman, Wonder Woman, Arya Stark (Game of Thrones), Iron Giant, Bugs Bunny (Looney Tunes), Tasmanian Devil, Shaggy και Velma (Scooby-Doo), Tom & Jerry και πολλοί ακόμα.

Το MultiVersus αναμένεται να γίνει διαθέσιμο εντός του 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Sereis S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam), με υποστήριξη για cross-play ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες.

 

 

Σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα σε μεταφέρει το μεσαιωνικό The Valiant

Το The Valiant είναι ένα νέο squad-based real-time strategy game που θα σε μεταφέρει σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή τον 13ο αιώνα. Όπως ανακοίνωσαν η THQ Nordic και η ομάδα ανάπτυξης, KITE Games θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam), δίχως να κάνουν γνωστό το πότε.

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία του πρώην σταυροφόρου ιππότη, Theoderich von Akenburg. Όντας απογοητευμένος από τη φρίκη του πολέμου, αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, εξαιτίας γεγονότων που ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια. Τότε, ο πρώην συμπολεμιστής του, Ulrich von Grevel βρήκε ένα κομμάτι από το αρχαίο αντικείμενο γνωστό ως Rod of Aaron.

Ένας νεαρός καλόγερος με το όνομα Malcom εμφανίζεται στα σκαλοπάτια του Theoderich και τον ενημερώνει ότι το Rod έχει δύναμη που δεν προορίζεται για τους ανθρώπους. Όμως ο Ulrich έχει βάλει σκοπό να βρει τα υπόλοιπα κομμάτια και να επαναδημιουργήσει το Rod, κάτι που θα φέρει καταστροφή και συμφορά σε όλο τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, ο Theoderich ξεκινάει για ένα μακρινό ταξίδι με αποστολή να βρει πρώτος τα κομμάτια. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, θα συναντήσει άλλους πολεμιστές, που θα προσφέρουν τη βοήθειά τους, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Μεταξύ αυτών ο μεσόκοπος Reinhard von Kempten της Teutonic Order αλλά και η φιλόδοξη Grimhild Eidottr της Raven Company.

 

 

 

Απροσδόκητη τροπή παίρνουν τα γεγονότα στο FOBIA: St. Dinfna Hotel

To first-person horror game FOBIA: St. Dinfna Hotel θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam) στις 28 Ιουνίου 2022, όπως ανακοίνωσαν η Maximum Games και η Pulsatrix Studios.

Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο άπειρος δημοσιογράφος Roberto, που θα κληθεί να παλέψει με υπερφυσικές δυνάμεις. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι το θέμα που ερευνά κρύβει κάτι πολύ πιο σημαντικό και πιο σκοτεινό από όσο θα μπορούσε να φανταστεί. Θα πρέπει να εξερευνήσεις διαφορετικούς κόσμους, όπου ο χρόνος συγκρούεται σε σενάρια του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, γεμάτα γρίφους, μυστήρια και συνομωσίες. Έχοντας ως εργαλείο μία camera, θα ανακαλύψεις μια σειρά από στοιχεία, θα ταξιδέψεις στον χρόνο και θα αντιμετωπίσεις τα τέρατα που έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του ξενοδοχείου.

Η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε είδους έκπληξη. Μια υπόθεση που ξεκινάει ως μια απλή έρευνα σε ένα ξενοδοχείο, καταλήγει σε αγώνα για την επιβίωση και την εύρεση της αλήθειας.

Το ξενοδοχείο δεν είναι το ίδιο, ούτε και τα μυστήρια. Πιθανό το ίδιο να συμβαίνει και με τον έξω κόσμο.

Περισσότερα στο νέο gameplay video που θα βρεις στη συνέχεια.

 

 

Ανακοινώθηκε το Shatter Remastered Deluxe

Η PikPok ανακοίνωσε το Shatter Remastered Deluxe για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam). Θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Το Shatter επιστρέφει με ανάλυση 4K, στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με μοντέρνο user interface και πολλαπλές βελτιώσεις στον οπτικό τομέα. Επιπλέον, η ποιότητα του ήχου έχει αναβαθμιστεί και υποστηρίζει 5.1 surround.

Θα πρέπει να ταξιδέψει σε δέκα ξεχωριστούς κόσμους, όπου θα αντιμετωπίσεις εννέα μοναδικά bosses. Η δράση είναι γεμάτη εκπληκτικά εφέ, power-ups και ειδικές επιθέσεις. Θα πρέπει να κατορθώσεις να ελέγξεις το πεδίο δράσης με τον πρωτοποριακό μηχανισμό”Suck and Blow” και στη συνέχεια να γείρεις τη ζυγαριά προς το μέρος σου χρησιμοποιώντας το SHARDSTORM.

Σε περιμένουν 71 επίπεδα, στα οποία θα μπορέσεις να παίξεις παρέα με έναν φίλο σου. Ακόμα, η ομάδα ανάπτυξης έχει δημιουργήσει τέσσερα διαφορετικά modes, Story, Endless, Boss Rush και Time Attack, οπότε θα έχεις αρκετές διαφορετικές επιλογές διασκέδασης.

 

 

To Arma Reforger θα ανοίξει τον δρόμο για το Arma 4

Η Bohemia Interactive ανακοίνωσε το Arma Reforger, ένα open-world multiplayer first-person shooter, τα γεγονότα του οποίου διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Επιπλέον, το παιχνίδι θα λειτουργήσει ως το θεμέλιο του Arma 4, που βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς να το κάνει μέσω της έκδοσης Early Access, που είναι διαθέσιμη για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

Το Arma Reforger παρουσιάζει την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Bohemia Interactive με τη νέα Enfusion engine και θα λειτουργήσει ως μια δημιουργική πλατφόρμα, που θα παρέχει πολλαπλά εργαλεία και υπηρεσίες, σε όσους παίκτες θέλουν να διαμορφώσουν οι ίδιοι την εμπειρία. Ακόμα, μέσω αυτού θα προσφερθεί πολύτιμο feedback για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Arma 4. Η Bohemia Interactive ευελπιστεί ότι το Arma Reforger θα ενισχύσει την κοινότητα των modders του Arma, μέσα από μια σειρά ενσωματωμένων εργαλείων της Enfusion engine.

Περισσότερες πληροφορίες στα videos που θα βρεις στη συνέχεια.

 

 

 

Σε κονσόλες και PC θα κυκλοφορήσει το GreedFall II: The Dying World

Η Nacon και η ομάδα ανάπτυξης Spiders ανακοίνωσαν το GreedFall II: The Dying World, που θα κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες το 2024.

Τα γεγονότα ξεκινάνε τρία χρόνια πριν από εκείνα του πρώτου παιχνιδιού, που επικεντρώθηκε στις περιπέτειες του De Sardet. Αυτή τη φορά θα αναλάβεις τον χειρισμό ενός κατοίκου της Teer Fradee. Αυτός έχει ξεριζωθεί δια της βίας από τον τόπο κατοικίας του και έχει μεταφερθεί στην ήπειρο Gacane, από όπου προέρχονται οι αποικιοκράτες. Ο κόσμος αυτός μαστίζεται όχι μόνο από τον πόλεμο αλλά και από τη θανατηφόρα ασθένεια Malichor. Μέσα στη γενική αναταραχή που επικρατεί, υπάρχουν και οι συγκρούσεις ανάμεσα στις διάφορες πολιτικές παρατάξεις. Αποστολή του είναι να ανακτήσεις την ελευθερία σου και να πάρεις τον έλεγχο της μοίρας σου. Αυτό θα το κάνεις είτε με τα όπλα, είτε με τη διπλωματία. Εκτός από εχθρούς, στο πλευρό σου θα υπάρχουν και σύμμαχοι, που θα σε βοηθήσουν να δώσεις τέλος στις φιλοδοξίες εκείνων που θέλουν να βυθίσουν τον τόπο στο χάος.

 

 

Επιστρέφει ο θρυλικός Simon the Sorcerer

Η Leonardo Interactive και η developer Smallthing Studios ανακοίνωσαν το point-and-click adventure game, Simon the Sorcerer Origins. Είναι το επίσημο prequel της σειράς Simon the Sorcerer, που έκανε την εμφάνισή της το 1993. Θα λανσαριστεί το 2023, σε PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Η δράση ξεκινάει τρεις εβδομάδες πριν τα γεγονότα του πρώτου επεισοδίου, που είχε αφήσει το κοινό με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως το γιατί και πως ο Simon βρέθηκε σε αυτόν τον μυστηριώδη, μαγικό κόσμο.

Ο Simon ζει τη ζωή του κάνοντας τη δική του επανάσταση, όμως αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Σύντομα και εντελώς ξαφνικά θα μεταφερθεί σε έναν κόσμο που εξουσιάζεται από μαγικές δυνάμεις, ως εκπλήρωση μιας αρχαίας προφητείας που θα αποτελέσει την απαρχή για άπειρα προβλήματα. Παράλληλα, οι πράξεις του θα είναι τέτοιες που θα του προσφέρουν εξιλέωση στα μάτια των γονιών του, που ως τότε τον αντιμετώπιζαν ως μια απογοήτευση.

Άκρως σημαντική για το μέλλον του θα αποδειχτεί η συναντησή του με τον Calisto, στο πρόσωπο του οποίο ο Simon θα βρει έναν καθοδηγητή, δάσκαλο, φίλο και παππού.

Η αφήγηση και το gameplay ξεδιπλώνονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, δίχως να παρακάμπτονται τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς, η κωμωδία και ο σαρκασμός. Ο στενός δεσμός ανάμεσα σε αυτά τα δύο στοιχεία είναι διάχυτος στους διαλόγους, τις καταστάσεις και τα Simon. Επιπλέον, πολλές φορές ο Simon θα επιλέξει να απευθυνθεί απευθείας στους παίκτες.

 

 

Στις 25 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το Roller Champions

Επιτέλους, η Ubisoft ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Roller Champions. Θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με το παιχνίδι από τις 25 Μαΐου 2022, σε PlayStation 4, Xbox One και PC (Ubisoft Store). Θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη για cross-play και cross-progression κατά το λανσάρισμα. Σχετικά με τις εκδόσεις για Nintendo Switch, iOS και Android, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία.

Στο Roller Champions, οι αγώνες είναι τρεις εναντίον τριών. Οι κανονισμοί είναι πολύ απλοί. Παίρνεις την μπάλα, κάνεις έναν γύρο διατηρώντας την κατοχή και σκοράρεις. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσεις περισσότερους γύρους πριν επιχειρήσεις να βάλεις γκολ, θα έχεις την ευκαιρία να σκοράρεις περισσότερους πόντους. Μετά από κάθε παιχνίδι θα κερδίζεις οπαδούς, θα διαμορφώνεις τον χαρακτήρα σου και θα ξεκλειδώνεις νέους πανηγυρισμούς.

Ο δρόμος προς τη δόξα σου ανοίγεται διάπλατα.

 

 

 

 

WRC Generations είναι η είσοδος για την υβριδική εποχή του rally

H Nacon και η Kylotonn ανακοίνωσαν το racing game WRC Generations. Θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 13 Οκτωβρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam).

Ετοιμάσουν να μπεις στην υβριδική εποχή του WRC. Πρόκειται για μία πραγματική επανάσταση στον κόσμο του rally, με σημαντικές αλλαγές στις επιδόσεις και τη στρατηγική. Aπό πλευράς gameplay, θα υπάρξουν νέοι μηχανισμοί, λόγω και των διαφορετικών απαιτήσεων των υβριδικών μηχανών. Επιπλέον, στο νέο Leagues mode θα έχεις την ευκαιρία να ανταγωνιστείς online με παίκτες που βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο με το δικό σου. Όσο περισσότερες οι νίκες σου, τόσο πιο ψηλά θα ανεβαίνεις στην κατηγορία Legends.

 

Σε περιμένουν:

– 750 km διαδρομών σε 22 χώρες

– 49 ομάδες από τη σεζόν 2022 (Rally1/ Rally2/ Junior WRC)

– 37 θρυλικά αυτοκίνητα

– 165 ειδικές διαδρομές

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη