Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει, εσύ με ποια τηλεόραση θα το απολαύσεις;

by Aggeliki Tsoukana

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί αναμφισβήτητα την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Μπορεί οι διασυλλογικές διοργανώσεις να προσφέρουν θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τις ιστορίες που έχουν προκύψει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Κοινή συνιστώσα κάθε διοργάνωσης είναι οι τηλεοπτικές υπερπαραγωγές που φτάνουν στις τηλεοράσεις του κοινού. Για να φτάσουν όμως στο υψηλό επίπεδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, οι τηλεοπτικές παραγωγές των Παγκοσμίων Κυπέλλων έχουν αλλάξει πολύ. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η ανάπτυξη της τεχνολογίας που αποτυπώθηκε μέσα από την αλματώδη εξέλιξη που είχαν οι τηλεοπτικοί δέκτες.

Χάρη στις υπερσύγχρονες τηλεοράσεις που μπορεί κανείς να βρει με μια βόλτα στον Κωτσόβολο, έχουμε φτάσει σε σημείο να απολαμβάνουμε τους αγώνες, λες και είμαστε μέσα στο γήπεδο!

 

 

Ζήσε κάθε φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η 22η διοργάνωση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022, και δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι το μακρινό Κατάρ για να απολαύσεις τα μεγάλα αστέρια του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μένει μονάχα να επιλέξεις την κατάλληλη τηλεόραση για τον χώρο σου, και σίγουρα θα έχεις την εμπειρία που αναζητάς. Στο φετινό Παγκόσμιο κύπελλο, αλλά και σε κάθε αγαπημένη σου αθλητική διοργάνωση που καλύπτεται τηλεοπτικά.

 

Μεγάλο εύρος οθόνης για μεγαλείο εικόνας

Μια μεγάλη τηλεόραση είναι εντυπωσιακή και σε βάζει περισσότερο μέσα στη δράση, είτε αφορά στη κάθε φάση του αγώνα, είτε σε μία κινηματογραφική ταινία.

Οι υπέρ-υψηλές αναλύσεις 4Κ και 8Κ, σου δίνουν τη δυνατότητα να κάθεσαι κοντά και να απολαμβάνεις τέλεια εικόνα, ακόμα και σε μεγαλύτερου μεγέθους τηλεόραση. Όσο πιο υψηλή είναι η ανάλυση, τόσο πιο μικρά είναι και τα pixels, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται και να μην σε αποσπούν από τον αγώνα. Έτσι, για να παρακολουθείς τους αγαπημένους σου αθλητές, αθλητικές διοργανώσεις και όλα τα highlights του Παγκοσμίου Κυπέλλου με εκπληκτική λεπτομέρεια, διάλεξε μία 4K ή 8Κ TV, από 55-60 ίντσες και πάνω, με ΟLED ή QLED Panel ή άλλη αντίστοιχη τεχνολογία οθόνης.

Με μία τηλεόραση υπερυψηλής ανάλυσης 4Κ ή 8Κ, με μεγάλο πάνελ, από 55 και πάνω ίντσες, θα νιώθεις ότι είσαι στο κέντρο της δράσης!

 

 

Δες όλα τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου με εκπληκτική λεπτομέρεια

Η ανάλυση UHD 4K (3840×2160) είναι το στάνταρ στην αγορά τηλεόρασης, και θα συναντήσεις σχετικά μοντέλα από τις 43 ίντσες. Μία τηλεόραση Full HD (1920×1080) είναι ιδανική για μια μικρότερη οθόνη σε κάποιο δεύτερο δωμάτιο.

Οι τηλεοράσεις 4Κ ή 8Κ προσφέρουν ασύγκριτα καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις αντίστοιχες Full HD (1080p), με περισσότερη λεπτομέρεια. Παράλληλα διαθέτουν πανίσχυρους επεξεργαστές, που βελτιώνουν σημαντικά το περιεχόμενο ανάλυσης 1080p ή χαμηλότερης των τηλεοπτικών καναλιών ή του streaming ώστε να απολαμβάνεις πάντα εξαιρετική εικόνα.

Μπορεί η επίγεια τηλεόραση να μην έχει ακόμα ξεκινήσει τις μεταδόσεις σε 4K. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά θα βλέπεις προγράμματα με τυπική (SD) ή υψηλή (HD) ανάλυση μέσω της 4K UHD συσκευής σου. Αν όμως γινόταν απλά εμφάνιση του σήματος όπως αυτό ερχόταν σε SD ή HD, το πιο πιθανό θα ήταν να διακρίνεις τα pixels, ειδικά σε SD. Αυτό δε θα ήταν καθόλου ευχάριστο.

Οπότε κάπου εδώ «εμπλέκεται» το λεγόμενο upscaling. Δηλαδή, η αναβάθμιση εικόνας/ανάλυσης. Για να το θέσουμε απλά, το upscaling παίρνει μια κανονική μετάδοση ή καταγραφή και την κάνει να φαίνεται καλύτερη. Οπότε εάν βλέπεις οποιοδήποτε κανάλι σε μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και μετά σε μία τηλεόραση 4K UHD θα παρατηρήσεις αισθητή βελτίωση.

 

Τεχνολογίες οθόνης που σε βάζουν στη δράση

H τεχνολογία Panel είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόδοση των χρωμάτων (χρωματική παλέτα), φωτεινότητα, αντίθεση και γωνία θέσης.

Οι OLED και QLED αποτελούν την εξέλιξη των LED. Η Neo QLED είναι η νέα υλοποίηση QLED της Samsung, ενώ η LG αναπτύσσει τις τεχνολογίες NanoCell και QNED Mini LED. Η δεύτερη είναι και η πιο πρόσφατη υλοποίηση της εταιρείας, η οποία συνδυάζει τις τεχνολογίες Quantum dot, NanoCell και Mini-LED σε μια συσκευασία.

Οι υλοποιήσεις που βασίζονται στις τεχνολογίες OLED και QLED ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή απόδοση μαύρων και το εύρος χρωματικής παλέτας. Οι τηλεοράσεις LED διακρίνονται για την υψηλότερη φωτεινότητα. Έτσι, ανάλογα με τον φωτισμό του δωματίου ή του σαλονιού σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η υψηλότερη φωτεινότητα των LED οθονών αποδίδουν καλύτερη εικόνα σε δωμάτια με έντονο φωτισμό. Σε αντίθεση με τις OLED και QLED που θα τα πάνε περίφημα σε δωμάτια με πιο διακριτικό φωτισμό, ενώ είναι ιδανικές για κορυφαία απόδοση υπό γωνίες. Για να μαζεύεστε με φίλους ή οικογένεια γύρω από την τηλεόραση και να απολαμβάνεται άνετα όλα τα ματς του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

 

Ρυθμός ανανέωσης εικόνας για να ζήσεις τον παλμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο ρυθμός ανανέωσης μετριέται σε Hz (Hertz) και είναι από τα πιο απλά κι όμως τα πιο σύνθετα θέματα συζήτησης στον χώρο της τηλεόρασης. Η συγκεκριμένη τιμή δείχνει πόσες φορές το δευτερόλεπτο ανανεώνεται η εικόνα. Μεταξύ της προβολής δυο εικόνων μεσολαβεί κενό. Όσες περισσότερες φορές σαρώνεται η οθόνη κάθε δευτερόλεπτο, τόσο μικρότερα είναι τα κενά αυτά, πράγμα που έχει θετική επίδραση στην κόπωση του ματιού κατά τη θέαση.

Τα περισσότερα Hz σημαίνουν ότι η τηλεόραση μπορεί να δείξει σήματα με περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο, άρα η κίνηση φαίνεται πιο ομαλή και ρεαλιστική και έχουμε καθαρότερη εικόνα. Με μία 4K ή 8K τηλεόραση με υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας 200Hz+ είσαι σίγουρος ότι θα έχεις εικόνα που θα σε μεταφέρει μέσα στο γήπεδο.

 

Εικόνα Παγκόσμιας κλάσης με υποστήριξη HDR

Το υψηλά δυναμικό εύρος, γνωστό και ως HDR (High Dynamic Range), είναι μια τεχνολογία που εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα αντίθεσης με πιο ζωηρά και ρεαλιστικά χρώματα από ποτέ.

Υπάρχουν διάφορα είδη προτύπων HDR, με το «HDR10» να είναι το πιο συνηθισμένο. Πρόσφατα εισήχθη μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται HDR10+ και η διαφορά μεταξύ αυτού και του HDR10 είναι εάν χρησιμοποιούνται δυναμικά μεταδεδομένα ή στατικά μεταδεδομένα. Δηλαδή, πρόσθετες πληροφορίες εικόνας που βρίσκονται μέσα στο περιεχόμενο. Αυτές περιλαμβάνουν τις πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία επεξεργασίας εικόνας HDR. Η δυναμική τεχνολογία HDR σημαίνει εφαρμογή μεταδεδομένων σε κάθε σκηνή και στη συνέχεια την παροχή καλύτερης ποιότητας εικόνας σε σύγκριση με την ποιότητα της στατικής τεχνολογίας HDR. Όλοι οι κατασκευαστές συνδυάζουν το HDR με τις υπερ-υψηλές αναλύσεις 4Κ και 8Κ στις κορυφαίες προτάσεις τους.

 

 

Για ήχο που σε μεταφέρει στην εξέδρα

Μια τηλεόραση με εκπληκτική ποιότητα εικόνας απαιτεί πιστό ήχο. Θα συναντήσεις μοντέλα με premium τεχνολογίες ήχου για συναρπαστική εμπειρία θέασης. Στις κορυφαίες προτάσεις, τα ηχεία πλήρους εύρους συνοδεύονται από υπογούφερ και τουίτερ που παράγουν βαθιά μπάσα, εκπληκτικούς διαλόγους και πεντακάθαρο ήχο υψηλών συχνοτήτων.

Καλό θα ήταν να ελέγξεις πόσα ηχεία ενσωματώνει η τηλεόραση και τη διάταξή τους. Η ύπαρξη subwoofer είναι πάντοτε καλοδεχούμενη. Μάλιστα, ορισμένες 4K TV συνοδεύονται από ηχόμπαρες (Soundbars), οι οποίες συνήθως κρεμιούνται στο κάτω μέρος τους. Έλεγξε την ισχύ (σε Watt) των ηχείων και αν υποστηρίζουν κάποια πρόσθετη τεχνολογία, όπως DTS ή Dolby Digital surround. Όταν ο ήχος συμπληρώνει άψογα την εικόνα, τότε μιλάμε για μια πραγματική ποδοσφαιρική εμπειρία.

Τώρα γνωρίζεις ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις. Μπες στο www.kotsovolos.gr, ανακάλυψε τις πιο σύγχρονες τηλεοράσεις και φέρε το φετινό Μουντιάλ στο σαλόνι σου!

Μπορείς να δεις ακόμη