Βελτιώσεις σε Xbox App και επέκταση του Xbox xCloud

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Συνεχίζοντας να βελτιώνει την εμπειρία των κατόχων Xbox Series S|X η Microsoft προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική αναβάθμιση. Αρχής γενομένης από τις 14 Σεπτεμβρίου, αν έχεις κάποια από τις νέες κονσόλες και είσαι συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate, θα μπορείς να κάνεις stream όλα τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο Xbox Game Pass για τις κονσόλες στο PC σου, μέσω του Xbox App των Windows 10. Να θυμήσουμε εδώ ότι η δυνατότητα του stream ήταν εφικτή εδώ και καιρό μέσω του browser προς mobile συσκευές, και πως αυτή η αναβάθμιση φέρνει αυτή τη δυνατότητα και στα PC.

Ταυτόχρονα η Microsoft έχει βελτιώσει τον σχετικό κώδικα και η ποιότητα του stream θα μπορεί να φτάσει μέχρι και ανάλυση FHD στα 60fps, ενώ στην λίστα των υποστηριζόμενων τίτλων υπάρχουν και ορισμένα παιχνίδια από το πρώτο Xbox και το Xbox 360. Όσο για τις ελάχιστες απαιτήσεις από πλευράς hardware του υπολογιστή, αυτές περιλαμβάνουν επεξεργαστές Intel Core i5 ή AMD Ryzen 5 (ή νεότερους), κάρτες γραφικών Nvidia GTX1050 και AMD Radeon RX560 (ή νεότερες) με 3GB VRAM. Για την ώρα η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη σε συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Από εδώ και και πέρα η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει και τη συμβατότητα της υπηρεσίας Xbox Cloud Gaming (το γνωστό και ως xCloud) στα Xbox One και Xbox X|S την περίοδο των εορτών. H ενσωμάτωση της λειτουργίας του xCloud στις κονσόλες θα επιτρέψει στους κατόχους τους να μπορούν να παίξουν οποιοδήποτε από τους 100+ συμβατούς με την streaming υπηρεσία τίτλους Xbox Game Pass με ένα απλό click, χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσουν τα δεδομένα τοπικά στην κονσόλα τους. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές για την ώρα, αλλά ελπίζουμε μαζί με την επίσημη ανακοίνωση να έρθει και η λειτουργία του xCloud και στην χώρα μας.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη