Vivo X90 Pro: περισσότερο “Pro” από ποτέ

by Zikou Stella

H νέα ναυαρχίδα της Vivo, το X90 Pro είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά. Σχεδιασμένο για σένα που θέλεις να έχεις ένα φωτογραφικό / κινηματογραφικό εργαλείο διαρκώς στην τσέπη σου, το Vivo X90 Pro διαθέτει τριπλό σύστημα κάμερας που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Zeiss. O κύριος αισθητήρας είναι τύπου 1.0”, έχει ανάλυση 50MP και ένα πολύ φωτεινό, wide φακό της Zeiss με επίστρωση T* που μειώνει τις ενοχλητικές αντανακλάσεις. Ανάλυση 50MP έχει και ο δεύτερος αισθητήρας με φακό των 50mm της Zeiss και επίστρωση T*, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να τραβάς πορτραίτα, ενώ το σύστημα ολοκληρώνεται από ένα αισθητήρα των 12MP με ultra-wide φακό Zeiss.

 

H Zeiss έχει βάλει την τεχνογνωσία της όχι μόνο στα οπτικά μέρη, αλλά και στην εφαρμογή της κάμερας όπου θα βρεις διάφορα modes με την υπογραφή της εταιρείας, που θα σε βοηθήσουν να δώσεις ένα επαγγελματικό χαρακτήρα στις λήψεις σου. Για παράδειγμα, η επιλογή Zeiss Natural Colour θα σου επιτρέψει να βγάλεις φωτογραφίες με πιο φυσικά, πιο ουδέτερα χρώματα. Η επιλογή Zeiss Landscape & Architecture, δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες με εφέ σμίκρυνσης (Tilt-Shift) και αρχιτεκτονικές φωτογραφίες χωρίς παραμόρφωση, ενώ τα στυλ Biotar, Sonnar, Distagon, Planar και Cinematic να μιμηθείς το bokeh εφέ πραγματικών φακών της Zeiss.

 

 

Ταυτόχρονα, οι μεγάλοι αισθητήρες και οι φωτεινοί φακοί επιτρέπουν στο X90 Pro να τραβάει εξαιρετικές νυχτερινές φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν ειδικά modes αφιερωμένα στη φωτογράφηση του φεγγαριού και στην αστροφωτογράφηση. Εξελιγμένες είναι και οι δυνατότητες βίντεο της συσκευής, καθώς το X90 Pro μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 8Κ στα 24 καρέ, να τραβήξει νυχτερινό βίντεο σε ανάλυση 4K με HDR καθώς και βίντεο με κινηματογραφικού επιπέδου bokeh.

 

Εκτός από το κορυφαίο σύστημα κάμερας, το Vivo X90 Pro σου προσφέρει και κορυφαίο hardware. Η συσκευή έρχεται με 12GB μνήμη RAM, 256GB ταχύτατου αποθηκευτικού χώρου τύπου UFS 4.0 και τον πιο γρήγορο επεξεργαστή της MediaTek, τον Dimensity 9200. Ο επεξεργαστής ψύχεται από ένα εξελιγμένο σύστημα υδρόψυξης, τεχνολογίας Vapor Chamber, προκειμένου να έχεις τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

 

Για να μπορείς να τα απολαμβάνεις όλα αυτά, το Vivo X90 Pro διαθέτει και μία εντυπωσιακή οθόνη, με πάνελ τεχνολογίας AMOLED, διαγωνίου 6,78 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, υποστήριξη βάθους χρώματος 10-bit, μέγιστη φωτεινότητα 1300 nits και πιστοποίηση HDR10+. Διαθέτει μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 4870 mAh και υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 120W, ώστε να μπορείς να έχεις 50% της στάθμης σε μόλις 8 λεπτά και πλήρη φόρτιση σε 24 λεπτά, όταν η μπαταρία τελειώσει.

Αντίστοιχου επιπέδου είναι και η ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου, πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνες και νερό και πλάτη με επένδυση vegan leather. Όσο για το λειτουργικό, το Vivo X90 Pro έρχεται με το funTouch OS 13 που στηρίζεται σε Android 13, το οποίο προσφέρει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, με την εταιρεία να προσφέρει τρία χρόνια αναβαθμίσεων τόσο για το λειτουργικό, όσο και για ενημερώσεις ασφαλείας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη