Βόλτα με την κολλητή σου τη Μέρα της Γυναίκας

by K-Admin 1

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ από το 1977 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, με σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι, λοιπόν, η τέλεια ευκαιρία να αφήσεις για λίγο πίσω τις υποχρεώσεις και να διαθέσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και στις αγαπημένες σου φίλες. Μια βόλτα με την κολλητή σου μπορεί να σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να νιώσετε και πάλι παιδιά. Άλλωστε, αυτές οι μικρές στιγμές δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις. Και μην ανησυχείς για όλες τις υποχρεώσεις που θα μείνουν πίσω, γιατί υπάρχουν πολλά gadgets που δουλεύουν για σένα.. χωρίς εσένα! Η τεχνολογία είναι η δύναμή σου!

 

 

Τα gadgets σε κάνουν και πάλι παιδί

Η καλύτερη μέρα για να αφιερώσεις στον εαυτό σου μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς! Πάρε “αγκαζέ” (όχι κυριολεκτικά, λόγω της κατάστασης…) την κολλητή σου και μια βόλτα στις ομορφιές της πόλης θα σας ανανεώσει. Και τι πιο ωραίο απ’ το να θυμηθείτε λίγο την παιδική σας ηλικία, τότε που φορούσαμε τα πατίνια μας και τρέχαμε στο πάρκο γεμάτοι χαρά. Φυσικά τώρα δεν θα βάλεις τα παιδικά σου πατίνια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το διασκεδάσεις.

Μπορείς να επιλέξεις ένα Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας, ένα σύγχρονο, επαναφορτιζόμενο «μαγικό χαλί», που σε κάνει να νιώθεις ότι πλανιέσαι στον αέρα και σε μετακινεί πιο γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Hoverboard FIAT F500, που ο έλεγχός του είναι πανεύκολος ακόμα κι αν δεν έχεις καθόλου σχετική εμπειρία. Η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλλεις για να ισορροπήσεις είναι ελάχιστη αφού αυτή τη δουλειά την κάνει το ίδιο το πατίνι σου για εσένα. Χάρη στο συνδυασμό του γυροσκοπίου και του συστήματος αισθητήρα επιτάχυνσης, το πατίνι ανιχνεύει τις αλλαγές στη στάση του σώματος και το βάρος του οδηγού και μπορεί να καθοδηγήσει τον κινητήρα για να ρυθμίσει την αυτόματη εξισορρόπηση, ενώ τα χέρια σου παραμένουν ελεύθερα, δίνοντάς σου δυνατότητα  κινήσεων και άνεση.

Αν πάλι η ισορροπία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πατίνι, είτε στη βόλτα είτε στην καθημερινότητά σου. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου, όπως ένα Ηλεκτρικό Scooter, που αποτελεί μία κομψή, φορητή λύση που σε πάει παντού. Για παράδειγμα, το Xiaomi Mi Essential έχει βάρος μόλις 12 κιλά και αναδιπλώνεται σε 3 δευτερόλεπτα. Ξεχωρίζει για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, με σώμα από κράμα αλουμινίου αεροναυπηγικών προδιαγραφών, ενώ οι μπαταρίες λιθίου μεγάλης χωρητικότητας προσφέρουν αυτονομία οδήγησης έως 20 χιλιόμετρα χάρη και στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (BMS).

 

 

Βόλτα και άθληση

Αν είστε αθλητικοί τύποι, τότε σαφώς και η βόλτα σας θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα δυναμικό βάδισμα ή ακόμα και ελαφρύ jogging.. τόσο, όσο να μπορείτε να μοιραστείτε ταυτόχρονα τα νέα σας. Ο ευκολότερος τρόπος να πετύχεις την ιδανική ισορροπία είναι με ένα SmartWatch, με ενσωματωμένο αισθητήριο για παλμούς από τον καρπό και GPS για να καταγράφει απόσταση, ρυθμό, διαστήματα και καύση θερμίδων.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να επιλέξεις το ιδανικό για σένα, με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του είναι το Apple Watch SE Sportband SmartWatch. Εντυπωσιάζει με το εμβληματικό design αλλά και με τον πανίσχυρο επεξεργαστή που εγγυάται υψηλές επιδόσεις, αλλά και με τις λειτουργίες ανίχνευσης πτώσης και επείγουσας ανάγκης SOS που σε κρατούν ασφαλή. Επίσης σε εμπνέει να θέσεις στόχους στην εκγύμνασή σου, σε προπονεί, σε επιβραβεύει και σου δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεσαι με τους φίλους σου τα αποτελέσματα της προπόνησής σου. Φτιαγμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και εξοπλισμένο με αρκετές εφαρμογές μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου βοηθός, όχι μόνο στην προπόνηση και στη βόλτα, αλλά και στην καθημερινότητά σου.

Αλλά και το Huawei Watch GT 2 SmartWatch δεν υπολείπεται σε δυνατότητες, καθώς διαθέτει έναν εξαιρετικά κομψό σχεδιασμό, διάρκεια ζωής μπαταρίας 7 ημέρες, λειτουργία παρακολούθησης ύπνου και καρδιακού παλμού σε πραγματικό χρόνο, ακριβή εντοπισμό θέσης GPS και προσωπικό οδηγό προπόνησης. Η τεχνολογία του εξασφαλίζει υψηλή απόδοση λειτουργίας και απίστευτα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ βελτιστοποιεί αυτόματα την κατανάλωση ισχύος. Διαθέτει λειτουργία ελέγχου για να ελέγχεις την καρδιοαναπνευστική ικανότητα και την ικανότητα αντοχής κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Από την άλλη, το Garmin Forerunner 45S Iris SmartWatch είναι η ιδανική value for money επιλογή. Εξοπλισμένο με όλες τις βασικές λειτουργίες ενός smartwatch, φέρνει ταυτόχρονα στον καρπό σου το smartphone σου, και γίνεται έτσι το πιο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Διαθέτει αδιάβροχο σχεδιασμό μέχρι και τα 50m, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ενσωματωμένο αισθητήριο για παλμούς από τον καρπό, GPS, καταγραφή ημερήσιων δραστηριοτήτων, ενώ χάρη στη λειτουργία Body Battery σου υπολογίζει το απόθεμα ενέργειας για να προσαρμόσεις την προπόνηση και την ανάπαυσή σου. Επιπλέον, το Forerunner 45 ενημερώνει τις επαφές εκτάκτου ανάγκης που έχει ορίσει σε περίπτωση κάποιου συμβάντος.

 

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις

Είτε επιλέξεις να μοιραστείς με τη φίλη σου μια αθλητική δραστηριότητα είτε ανέμελες στιγμές γεμάτες παιδικότητα, θα θες να μοιραστείς στιγμιότυπα και με τους υπόλοιπους φίλους σου στα Social Media. Σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό το κινητό σου, αλλά μία Action Camera έχει σχεδιαστεί για να σου προσφέρει εξαιρετικές λήψεις στις εξορμήσεις σου με πολύ πιο ευκρινείς εικόνες.

Η κορυφαία επιλογή είναι η GoPro HERO 7 Black Action Camera, με απίστευτα ομαλό βίντεο 4K και φωτογραφίες 12 MP, φωνητικές εντολές και είναι αδιάβροχη χωρίς περίβλημα. Διαθέτει χρονοδιακόπτη για να τραβήξεις μία selfie ή και πολλές λήψεις με όλη την παρέα σου στο κάδρο. Με τη σταθεροποίηση του HyperSmooth, θα καταγράψεις απίστευτα βίντεο, ενώ μέσω του GoPro app, μπορείς να κάνεις αυτόματη μεταφορά δεδομένων στο κινητό, ή να προσθέσεις απευθείας τις φωτογραφίες στα Instagram stories σου. Μπορείς ακόμη και να μοιραστείς την ιστορία σου καθώς τη ζεις, με τη ροή βίντεο στο Facebook Live. Επιπλέον, φιλτράρει ενεργά τον άνεμο, τον κραδασμό και το θόρυβο χειρισμού, για μία πιο καθαρή ποιότητα ήχου.

Μπορείς βέβαια να επιλέξεις και την GoXtreme Enduro Black Action Camera, με 4K βίντεο, στερεοφωνικό ήχο, ευρυγώνιο φακό για εξαιρετικές πανοραμικές λήψεις χωρίς παραμορφώσεις, ενσωματωμένο WiFi, ώστε να μπορείς να κατεβάσεις τα αρχεία σου απευθείας στο κινητό σου για να τα μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα. Με τη λειτουργία Burst, καταγράφονται αρκετές φωτογραφίες με ένα μόνο πάτημα του κλείστρου. Η Λειτουργία Time Lapse σου δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες αυτόματα οι οποίες στη συνέχεια συνδυάζονται και προβάλλονται σαν βίντεο προσφέροντας την απεικόνιση των δραστηριοτήτων σου.

Αν όμως τα βίντεο που σου προσφέρουν οι action cams δεν είναι αρκετά για να εντυπωσιάσεις τους διαδικτυακούς σου φίλους, με ένα Drone, σαν το Dji Ryze Tech Tello Drone, σίγουρα θα το καταφέρεις. Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα της αγοράς, ενώ μπορείς να το πετάξεις χρησιμοποιώντας το smartphone σου πολύ εύκολα, ακόμα κι αν είσαι αρχάριος. Έχει δύο κεραίες, για σταθερή μετάδοση βίντεο, ενώ χάρη στην υψηλή χωρητικότητα της μπαταρίας μπορείς να το λειτουργείς για αρκετή ώρα. Εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή  Intel υψηλής ποιότητας , σου επιτρέπει, να καταγράψεις καταπληκτικά βίντεο σαν επαγγελματίας και να τα μοιραστείς στα social media με το smartphone σου. Επίσης, διαθέτει λειτουργία αυτόματης απογείωσης/προσγείωσης και σύστημα Vision Positioning για να αιωρείται ακριβώς στον χώρο.

 

 

Εσύ βολτάρεις, και η σκούπα σου καθαρίζει

Σίγουρα όση ώρα διαβάζεις κι ονειρεύεσαι την τέλεια μέρα με την κολλητή σου, μία φωνούλα στο κεφάλι σου, σου δημιουργεί τύψεις που αντί να ασχοληθείς με τις χιλιάδες υποχρεώσεις, θέλεις να πάρεις τους δρόμους! Δεν χρειάζεται, όμως να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο, αφού μία έξυπνη σκούπα-ρομπότ, μπορεί να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, όσο εσύ απολαμβάνεις την ιδιαίτερη μέρα σου. Απλώς προγραμμάτισέ την για την ώρα που θέλεις να σκουπίσει!

Για παράδειγμα, η Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential  Ρομποτική Σκούπα, διαθέτει μεγάλη ισχύ αναρρόφησης και αποτελεσματικό φιλτράρισμα για να σκουπίσεις, καθώς και δεξαμενή νερού για να σφουγγαρίσεις το σπίτι χωρίς κόπο. Με μειωμένες διαστάσεις, χωράει κάτω από τα έπιπλα για να μην μένει καμία γωνία ακαθάριστη. Η μπαταρία της προσφέρει αυτονομία για περίπου 1,5 ώρα για κάλυψη περιοχής 90m². Όταν απομείνει λίγη ενέργεια, η σκούπα θα επιστρέψει στη βάση της, έως ότου φορτιστεί και συνεχίσει τον καθαρισμό. Επιπλέον, μπορεί να ξεπερνάει τα εμπόδια με ύψος έως 17 mm, έτσι ώστε να προσπερνάει τυχόν καλώδια που συναντάει στον δρόμο της. Και το καλύτερο είναι πως μπορείς να ελέγξεις τη λειτουργία και να προγραμματίσεις το καθάρισμα εύκολα και γρήγορα μέσω της εφαρμογής Mi Home, ενώ μέσω της εφαρμογής Mi Robot App, μπορείς να παρακολουθείς τη λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας, τη διαδρομή καθαρισμού και την ακριβή της θέση.

 

Δεν έχεις, λοιπόν, καμία δικαιολογία για να μην γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας όπως σου αξίζει. Οργάνωσε την ξεχωριστή αυτή μέρα όπως σου ταιριάζει καλύτερα, και απόλαυσέ την στο έπακρο, χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις. Άλλωστε έχεις έναν μεγάλο σύμμαχο στο δύσκολο ρόλο σου.. την τεχνολογία που είναι η δύναμή σου!

 

Μπορείς να δεις ακόμη