Την Ημέρα της Γυναίκας, κάνε τα πιο χρήσιμα δώρα στον εαυτό σου

by Despoina Sachini

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι μία σημαντική μέρα, όπου ουσιαστικά γιορτάζεται η χειραφέτηση και η αναγνώριση των γυναικών ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. 

Μία τέτοια μέρα, λοιπόν, είναι ιδανική για να κάνεις εσύ η ίδια τα πιο χρήσιμα δώρα στον εαυτό σου (ή γιατί όχι να τα ζητήσεις από τον αγαπημένο σου!), προκειμένου να κάνεις τη δουλειά στο σπίτι πιο εύκολη. Καθώς η τηλεργασία έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να την κάνεις ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. 

 

 

Υψηλή ποιότητα στις βιντεοκλήσεις σου 

 Στην εποχή της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, σίγουρα οι βιντεοκλήσεις πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά σου. Και σίγουρα κάπως ανταπεξέρχεσαι μέχρι τώρα. Μπορείς όμως με την επιλογή των σωστών περιφερειακών, να έχεις υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου.  

Ξεκίνα με μία καλή web camera. Αν έχεις laptop, θα έχει ενσωματωμένη κάμερα, ωστόσο η ανάλυση και η ποιότητά της δε συγκρίνεται με μία καλή εξωτερική, σαν την Logitech C270 HD. Η τεχνολογία Logitech Fluid Crystal είναι αυτό που κάνει μια κάμερα web της Logitech να ξεχωρίζει. Εξασφαλίζει πιο ομαλό βίντεο, πιο ευδιάκριτες εικόνες, πιο πλούσια χρώματα και πιο καθαρό ήχο σε πραγματικές συνθήκες. Επιλέγοντας μία καλή κάμερα, μπορείς να απολαμβάνεις υψηλής ανάλυσης εικόνα και ήχο, χωρίς ενοχλητικούς θορύβους από το περιβάλλον. Ακόμα και αν κάνεις κλήσεις βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η κάμερα θα προσαρμόσει έξυπνα τις ρυθμίσεις της για την καλύτερη δυνατή εικόνα. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο μειώνει τους θορύβους του περιβάλλοντος ώστε να ακούγεσαι πάντα δυνατά και καθαρά. 

 

 

Τα ακουστικά είναι εξίσου σημαντικά, ώστε να μπορείς να κάνεις βιντεοκλήσεις, να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική ενώ δουλεύεις ή να παρακολουθήσεις webinars και χρήσιμα βίντεο. Τα handsfree του κινητού σου δεν είναι η καλύτερη επιλογή για πολύωρη χρήση, καθώς ταλαιπωρούν τα αυτιά σου και μπορούν να προκαλέσουν από λίγο πόνο στα αυτιά μέχρι έντονους πονοκεφάλους. Προκειμένου, λοιπόν, να προστατεύσεις την υγεία σου και να έχεις και την καλύτερη ποιότητα ήχου, καλύτερα να επιλέξεις ένα σετ ακουστικών όπως τα Microsoft LX-3000 USB και να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία ακουστικών. Με τα LifeChat LX-3000 μπορείς να απολαύσεις ψηφιακό ήχο υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό με την απόλυτη άνεση που προσφέρουν οι κάψες από δερματίνη. Με τη σύνδεση USB, δεν χρειάζεται να περιμένεις. Όταν μιλάς, το μικρόφωνο με εξουδετέρωση εξωτερικού θορύβου εγγυάται ότι θα ακούς πάντα καθαρά. 

 

 

Ενίσχυσε το σήμα του WiFi και την ασφάλεια του υπολογιστή σου 

Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση είναι απολύτως συνυφασμένες και συνδεδεμένες με την ποιότητα και το σήμα του Ίντερνετ. Πόσες φορές χρειάστηκε να κλείσεις μία βιντεοκλήση και να ξανασυνδεθείς, γιατί το σήμα δεν ήταν καλό? Σίγουρα το έχεις ζήσει και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Άσε που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάποιον χώρο στο σπίτι όπου το σήμα του WiFi δεν είναι αρκετά δυνατό. Δε χρειάζεται να ταλαιπωρείσαι καθόλου. Πάρε μία συσκευή ενίσχυσης σήματος (WiFi extender) και απόλαυσε καλύτερο και πιο δυνατό σήμα Ίντερνετ. Το TP-Link RE305 WiFi AC1200 Dual Band Wireless Extender, για παράδειγμα, συνδέεται στο router σου ασύρματα, ενισχύει και επεκτείνει το σήμα σε περιοχές που δεν μπορεί να φτάσει από μόνο του. Σου επιτρέπει να διατηρείς ταυτόχρονα περισσότερες συσκευές με dual band σε υψηλές ταχύτητες, ακόμα και για παιχνίδια και HD streaming. Μια έξυπνη λυχνία σήματος σε βοηθά να βρεις γρήγορα την καλύτερη θέση για να το εγκαταστήσεις. 

Αναμφίβολα, δε θέλεις ούτε να σκέφτεσαι ότι μία ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος ή και μία απλή αυξομείωση της τάσης μπορεί να οδηγήσει στο να χάσεις μέρος της πολύτιμης δουλειάς σου! Κι όμως, αν δεν προστατεύσεις τον υπολογιστή σου με μία συσκευή UPS, τον αφήνεις εκτεθειμένο στον κίνδυνο να σβήσει ξαφνικά και να χάσεις τη δουλειά που έκανες. Μπορεί ακόμα και να καταστραφεί ο υπολογιστής σου από κάτι τέτοιο! 

Η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι μία συσκευή UPS ή, στα Ελληνικά, συσκευή Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας. Το UPS 600VA 1 IEC & 1 Schuko της Legrand είναι μία τέτοια συσκευή. Η ενσωματωμένη λειτουργία AVR εγγυάται την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας στον εξοπλισμό. Προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από υπερτάσεις, βραχυκυκλώματα και θερμική προστασία. Ο ενσωματωμένος σταθεροποιητής τάσης (AVR) του UPS, ενισχύει την προστασία των συνδεδεμένων φορτίων από τις παρεμβολές και διακυμάνσεις του δικτύου. 

Έτσι δε θα χρειάζεται να ανησυχείς με την παραμικρή εναλλαγή στην τάση του ρεύματος – φαινόμενο πολύ συνηθισμένο κατά τη διάρκεια καταιγίδων ή υπερβολικού καύσωνα. 

 

 

Απαραίτητα αξεσουάρ για το «γραφείο» σου στο σπίτι 

Αν θέλεις να κάνεις ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά στο σπίτι, τότε ένα πολυμηχάνημα σου είναι απαραίτητο. Μία συσκευή μικρή και πρακτική, για να εκτυπώνεις, να σκανάρεις και να βγάζεις φωτοτυπίες. Μία πολύ καλή λύση, για ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου, είναι το HP Officejet 6950 e-All-in-One, που είναι εξαιρετικό για επαγγελματικές έγχρωμες εκτυπώσεις μικρού γραφείου. Εκτύπωσε έως και δυόμιση φορές περισσότερες σελίδες, δημιούργησε έγχρωμο και μαύρο κείμενο επαγγελματικής ποιότητας, ιδανικό για αναφορές και διαγράμματα και εκτύπωσε οικονομικά με ξεχωριστά δοχεία μελάνης, ώστε να μπορείς να αντικαταστήσεις κάθε δοχείο ανεξάρτητα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Χάρη στην ασύρματη λειτουργία του, μπορείς να εκτυπώσεις εύκολα και από το κινητό ή το τάμπλετ σου.  

Και για να μπορείς να έχεις άμεσα και εύκολα πρόσβαση σε πολλές συσκευές μέσω usb, ένα USB Port Hub θα σε σώσει! Δε χρειάζεται να παιδεύεσαι να συνδέσεις ταυτόχρονα διαφορετικές συσκευές, ειδικά αν ο υπολογιστής σου έχει μόνο μία ή δύο θύρες USB και αναγκάζεσαι να εναλλάσσεις τις συσκευέςΡίξε μια ματιά στο Tp-Link UH700 USB 3.0 7-Port Hub που διαθέτει πολλαπλές προστασίες για τις συσκευές σου όπως υπερθέρμανση, υπέρταση και βραχυκυκλώματα. Ένα ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από υπερτάσεις διατηρεί τόσο τις συσκευές σου όσο και τα δεδομένα σου ασφαλή στη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων. 

  

 

Γιόρτασε φέτος τη χειραφέτηση και την ανεξαρτησία της γυναίκας, επιβραβεύοντας τη δουλειά και την καριέρα σου, με συσκευές και αξεσουάρ που θα κάνουν τη δουλειά στο σπίτι πιο εύκολη, πιο άνετη και πιο διασκεδαστική! 

Μπορείς να δεις ακόμη