Βραστήρας νερού: Μία συσκευή, πολλές χρήσεις

 

 

 

Ο προφανής λόγος για να πάρει κανείς βραστήρα είναι για να βράζει νερό. Όπως όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, με τον ηλεκτρικό βραστήρα το βράσιμο του νερού γίνεται πιο γρήγορα και πιο οικονομικά σε σχέση με την κουζίνα, ή το φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείς να προβράσεις το νερό στο βραστήρα σου και να επιταχύνεις το χρόνο μαγειρέματος για σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα όπως μεταξύ άλλων το βράσιμο των ζυμαρικών, των λαχανικών, των σαλτσών, ή να φτιάξεις το αγαπημένο σου ρόφημα (τσάι, καφές, ή ζεστή σοκολάτα). Σε αυτό το άρθρο ωστόσο, σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις όχι και τόσο συνηθισμένες χρήσεις του βραστήρα σου, που μπορούν να σου διευκολύνουν τη ζωή.

 

 

Ζεστό νερό για το μπιμπερό του μωρού

Πάντα ελέγχεις τη θερμοκρασία του γάλακτος πριν ταΐσεις το μικρό σου και το μπιμπερό του μωρού πρέπει να βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία. Ένας βαθμός πάνω ένας κάτω, μπορεί να το δυσαρεστήσει. Ο πιο εύκολος τρόπος να τ’ αποφύγεις αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις το βραστήρα σου.

Ορισμένοι ηλεκτρικοί βραστήρες έρχονται με πλήθος λειτουργιών και χαρακτηριστικών για να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του νερού. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ρυθμίσεις μόνο μία φορά την τέλεια θερμοκρασία νερού για το μικρό σου, κι έτσι δε χρειάζεται να το ελέγχεις κάθε φορά.

Ακόμα, βουτώντας το μπιμπερό με το νερό, ή το γάλα στο βραστήρα που περιέχει ζεστό νερό, μπορείς να το διατηρήσεις ζεστό για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να το χρειαστείς.

 

 

 

Για να βράσεις αυγά

Τα βραστά αυγά είναι μια γρήγορη διατροφική επιλογή για το πρωινό, ή για υγιεινά σνακ. Πολλές φορές όμως, δε θες να χρησιμοποιήσεις την εστία της κουζίνας για να βράσεις ένα-δύο αυγά. Κι εδώ τη λύση έρχεται να δώσει ο βραστήρας σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι τοποθετήσεις το αυγό μέσα στο βραστήρα, να ρίξεις λίγο νερό, ίσα που να καλύψει το αυγό και να το αφήσεις να βράσει.

Όλοι οι σύγχρονοι βραστήρες έρχονται με αυτόματη παύση λειτουργίας, οπότε δε χρειάζεται ν’ ανησυχείς μήπως το παρακάνεις. Χρειάζονται περίπου 4 λεπτά για να βράσει το αυγό και θα πρέπει να παραμείνει στο ζεστό νερό για περίπου ακόμα 6 λεπτά.

Ο βραστήρας σου μπορεί να διευκολύνει τα πράγματα στην κουζίνα σου ακόμη και με τους πιο απροσδόκητους τρόπους και το βράσιμο του αυγού είναι μόνο ένας από αυτούς. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά που θα λαχταρίσεις ένα βραστό αυγό.

 

 

Αναζωογονητικές θεραπείες Spa

Όπως θα δούμε παρακάτω, ο βραστήρας μπορεί να σου προσφέρει εύκολες λύσεις κι εκτός κουζίνας. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για θεραπείες ευεξίας στο σπίτι.

Βράσε νερό για να περιποιηθείς τα πόδια σου με φυσικό τρόπο, ή κάνε βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπο με ατμό. Το νερό σου θα έχει την ιδανική θερμοκρασία κάθε φορά, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις, ή ν’ ανησυχείς μήπως το νερό είναι υπερβολικά καυτό για τα πόδια σου.

Δε χρειάζεται πλέον να σπαταλάς ηλεκτρικό ρεύμα ενεργοποιώντας τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ούτε χρόνο περιμένοντας να ζεσταθεί το νερό.

 

 

Ζεστό νερό για την καθαριότητα του σπιτιού

Ως γνωστόν, το νερό στο σφουγγάρισμα πρέπει να είναι πολύ ζεστό γι’ ακόμα πιο απολυμαντικό αποτέλεσμα. Πολλές φορές, μάλιστα, θα χρειαστεί να το αλλάξεις πάνω από μία φορές. Εάν δεν έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα να σου παρέχει συνέχεια ζεστό νερό, μπορείς να αξιοποιήσεις το βραστήρα σου για να γλυτώσεις χρήμα και χρόνο.

Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βραστήρα σου και για άλλες δουλειές στο σπίτι, όπως π.χ. να βράσεις νερό για ν’ απολυμάνεις τα σφουγγάρια κουζίνας, ή να αφαιρέσεις δύσκολους λεκέδες από μαρμάρινες επιφάνειες, ακόμα και για πιο αποτελεσματικό πλύσιμο των πιάτων, ή των ρούχων στο χέρι.

Όπως είδες, ο βραστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα πράγματα απ’ αυτά που νόμιζες.

Επομένως εάν έχεις το δικό σου βραστήρα να «κάθεται» σε κάποιο ντουλάπι, ή δεν έχεις αποφασίσει εάν πρέπει, ή όχι ν’ αγοράσεις ένα, ίσως ήρθε η στιγμή ν’ ανακαλύψεις ξανά πόσο πραγματικά χρήσιμη μπορεί να είναι αυτή η ηλεκτρική συσκευή καθημερινής χρήσης.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη