Βρες τον φούρνο που θα αναβαθμίσει την κουζίνα σου

by Zikou Stella

Όλοι οι σύγχρονοι φούρνοι και ηλεκτρικές κουζίνες είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογίες αιχμής, για να σου προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα και να «απογειώσουν» τη δημιουργικότητά σου σε κάθε συνταγή που ετοιμάζεις.

Παρακάτω θα βρεις τουλάχιστον 5 λόγους για να αλλάξεις τον παλιό σου φούρνο, επιλέγοντας μια πιο σύγχρονη πρόταση που θα αναβαθμίσει την κουζίνα σου, αλλά και τη ζωή σου!

 

 

Κάνε την αρχή με έναν έξυπνο φούρνο

Η συνδεσιμότητα Wi-Fi στις οικιακές συσκευές είναι πλέον ο κανόνας. Σε ό,τι αφορά στους φούρνους με συνδεσιμότητα, αυτές οι προηγμένες συσκευές κουζίνας συνοδεύονται κι από μια εύχρηστη εφαρμογή για το smartphone ή το tablet. Σου επιτρέπει να ενεργοποιείς το φούρνο εξ’ αποστάσεως, να παρακολουθείς το μαγείρεμα από όπου κι αν βρίσκεσαι, αλλά και να μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάζεις πρόγραμμα ή και να παρέμβεις στη θερμοκρασία μαγειρέματος.

Οι αρχάριοι στη μαγειρική (κι όχι μόνο) θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα μοντέλα που ενσωματώνουν έτοιμα προγράμματα μαγειρέματος, ανάλογα το είδος φαγητού. Επιπλέον, οι έξυπνοι φούρνοι παρέχουν εκατοντάδες έτοιμες συνταγές, με αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή τους.

 

 

Με προγράμματα ατμού για τέλεια αποτελέσματα

Ένα ισχυρό πλεονέκτημα των φούρνων με προγράμματα ατμού είναι ότι μπορείς να πετύχεις τέλεια αποτελέσματα με την προσθήκη επιπλέον υγρασίας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αυτό εξασφαλίζει ότι το κρέας διατηρείται τρυφερό και χυμώδες στο εσωτερικό με μια εύγευστη κρούστα στο εξωτερικό κι ότι το ψωμί και τα ρολά είναι μαλακά με τέλειο χρώμα. Σε ορισμένα μοντέλα, μάλιστα, ο ατμός λειτουργεί συνδυαστικά με θερμό αέρα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, όχι μόνο παίρνεις το τραγανό και χρυσό στο εξωτερικό, αλλά χάρη στην απαλή γεύση που διατηρείται φυσικά με τον ατμό, το φαγητό είναι ζουμερό και νόστιμο και εσωτερικά.

 

 

Μάθε τα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας με τεχνική Sous Vide

Οι φούρνοι με τεχνολογία ατμού, συνήθως, μπορούν να μαγειρέψουν και με την τεχνική Sous Vide, δηλαδή με το φαγητό συσκευασμένο σε πλαστική σακούλα, υπό κενό αέρος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η μέγιστη γεύση, διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπτικά συστατικά. Η τεχνική Sous Vide μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία λαχανικών, κρέατος και ψαριών.

 

 

Άψογο μαγείρεμα με ενσωματωμένο θερμόμετρο ψητού

Πολλά μοντέλα έρχονται με ενσωματωμένο θερμόμετρο ψητού για να μετράς τη θερμοκρασία στο κέντρο του ψαριού ή του κρέατος. Η ένδειξη υπολειπόμενου χρόνου δείχνει πόσος ακόμα χρόνος θα χρειαστεί για να ψηθεί το ψητό σου. Αυτό σού εξασφαλίζει ότι το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά μαγειρεύονται όπως ακριβώς τα θέλεις και χωρίς να βρίσκεσαι συνεχώς μπροστά από το φούρνο. Το ενσωματωμένο θερμόμετρο ψητού είναι εύκολο στη χρήση και το φαγητό γίνεται ζουμερό και πεντανόστιμο.

 

 

Φούρνοι με λειτουργία μικροκυμάτων

Οι φούρνοι με λειτουργία μικροκυμάτων προσφέρουν όλες τις δυνατότητες της αυτόνομης συσκευής. Επιπρόσθετα, τα μικροκύματα μπορούν να συνδυαστούν με αρκετούς τρόπους ψησίματος. Έτσι, όχι μόνο μειώνεται ο χρόνος προετοιμασίας του φαγητού, αλλά και η καταναλισκόμενη ενέργεια. Μάλιστα, σε ορισμένους φούρνους ατμού με μικροκύματα, οι γρήγοροι χρόνοι προθέρμανσης και μαγειρέματος συνδυάζονται με την ομοιόμορφη κατανομή ατμού, εξασφαλίζοντας τέλεια αποτελέσματα μαγειρέματος.

 

 

Το καθάρισμα του φούρνου πιο εύκολο από ποτέ με λειτουργία αυτοκαθαρισμού

Διάλεξε ένα φούρνο με λειτουργία αυτοκαθαρισμού, η οποία κάνει πολύ πιο εύκολο και ξεκούραστο το καθάρισμα του φούρνου. Στα μοντέλα με λειτουργία πυρόλυσης, ο φούρνος θερμαίνεται σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία και κάθε καμένο υπόλειμμα στα τοιχώματα μετατρέπεται σε στάχτη, που καταλήγει στο κάτω μέρος του θαλάμου. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απομακρύνεις τη στάχτη χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί. Σε άλλα μοντέλα, ο αυτοκαθαρισμός γίνεται με τη χρήση ατμού, ο οποίος μαλακώνει τα καμένα λίπη ή τα κατάλοιπα του φαγητού, ώστε να αφαιρούνται με μεγαλύτερη ευκολία.

 

 

Καλύτερη ζωή με ένα σύγχρονο φούρνο στην κουζίνα σου

Οι σύγχρονοι φούρνοι έρχονται με χαρακτηριστικά και λειτουργίες που σου δίνουν την ευελιξία να μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα άλλες δουλειές, χωρίς να βρίσκεσαι διαρκώς μέσα στην κουζίνα. Άλλες προτάσεις παρέχουν θερμόμετρο πυρήνα, για τη μέτρηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κρέατος ή του ψαριού, εξασφαλίζοντας ακριβή παρακολούθηση του μαγειρέματος, για τέλεια αποτελέσματα σε κάθε συνταγή. Έτσι, κερδίζεις περισσότερο χρόνο για σένα, αλλά και περισσότερη έμπνευση στην κουζίνα!

Μπορείς να δεις ακόμη