Worlds League of Legends 2021. Play Ins 5 Οκτωβρίου.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η αναμονή έφτασε στο τέλος. Το πιο θεαματικό πρωτάθλημα gaming άρχισε με την play in φάση και έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Ομάδες έτοιμες να κάνουν τα πάντα για το πολυπόθητο εισιτήριο, αναμετρώνται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας προσφέροντας αμφίρροπες και συναρπαστικές μάχες που έχουν ήδη αρχίσει να κόβουν την ανάσα σε εκατομμύρια θεατές και φαν του παιχνιδιού.

Προτού αναφερθούμε στους αγώνες της προκριματικής φάσης που πραγματοποιήθηκαν ας θυμηθούμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος:

Πριν την τελική φάση, οι 10 πιο αδύναμες ομάδες, αφού χωριστούν σε δύο ισοδύναμα γκρουπ, θα παλέψουν για την είσοδό τους σε αυτήν, στην προκριματική φάση.

Η κλήρωση των γκρουπ πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου και ο διαχωρισμός των ομάδων είναι ο παρακάτω:

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Hanwha Life Esports (HLE), Infinity Esports (INF), LNG Esports (LNG), PEACE (PCE), RED Canids (RED)

2ο ΓΚΡΟΥΠ: Beyond Gaming (BYG), Cloud 9 (C9), DetonatioN FocusMe (DFM), Galatasaray Esports (GS), Unicorns Of Love (UoL)

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων μεταξύ των ομάδων του ίδιου γκρουπ, η πρώτη ομάδα του κάθε γκρουπ προκρίνεται απ’ ευθείας στην τελική φάση, ενώ η δεύτερη ομάδα θα περιμένει τον νικητή του αγώνα μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης ομάδας του άλλου γκρουπ, για τις δύο τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις αυτές ομάδες θα ενσωματωθούν στους τέσσερις ήδη διαμορφωμένους ομίλους.

Πιο αναλυτικά, η φάση των προκριματικών αγώνων και η σκληρή κόντρα των ομάδων για τις τέσσερις πολυπόθητες θέσεις θα διεξαχθεί 5-9 Οκτωβρίου.

Ο όμιλος, στον οποίο θα καταλήξουν τελικά, καθορίζεται από συνδυασμό κλήρωσης και του απλού κανόνα, που ορίζει ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια από την ίδια περιοχή στη φάση των ομίλων.

Στη συνέχεια, 11-13 και 15-18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η φάση των ομίλων, από την οποία μόνο οι δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου θα συνεχίσουν στη νοκ – άουτ φάση του τουρνουά.

Η φάση αυτή αποτελείται από τους προημιτελικούς (22-25 Οκτωβρίου) τους ημιτελικούς (30-31 Οκτωβρίου), καθώς και από τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου. Σε κάθε ζευγάρι της νοκ – άουτ φάσης ο νικητής καθορίζεται στις τρεις νίκες .

Αρκετά όμως με την εισαγωγή, ας περάσουμε στη δράση των ημερών.

PLAY IN ΦΑΣΗ :

1η ΗΜΕΡΑ (5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

1ος ΟΜΙΛΟΣ:

HLE-LNG

Το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά έκρυβε πολλές συγκινήσεις, γεγονός που μας προϊδεάζει για αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Ενώ η HLE ξεκίνησε δυναμικά και πήρε ένα μικρό προβάδισμα. Στη συνέχεια, η LNG ισορρόπησε το παιχνίδι και σε ένα teamfight στο 32ο λεπτό βρήκε ευκαιρία να αντεπιτεθεί, πέρασε μπροστά και νικώντας το επόμενο και καθοριστικό fight στο 37ο λεπτό πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 17–5.

INF-RED

Σε έναν αγώνα που οι INF φάνηκε ότι θα κερδίσουν εύκολα αφού προηγήθηκαν σε gold και objectives, οι RED κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα απανωτά λάθη των αντιπάλων τους μετά το 20ο λεπτό και με μια εξαιρετική κίνηση στρατηγικής (Barron trap) κέρδισαν το παιχνίδι.

LNG – PCE

Εδώ για πρώτη φορά στο τουρνουά αξιοποιήθηκαν τα assassin picks στο jungle (ZED -Qiyanna). Οι LNG έδωσαν βάση στο top lane κι έβγαλαν από την αρχή πολύ μπροστά τον Ale(Fiora) γεγονός που ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη στα teamfight που ακολούθησαν. Στο τέλος οι LNG νίκησαν με σκορ 15–5

HLE – INF

Οι δυο ομάδες βρισκόντουσαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού είχαν χάσει το πρώτο τους παιχνίδι στο τουρνουά, και έψαχναν την πρώτη τους νίκη. Το παιχνίδι προσεγγίστηκε αμυντικά και από τις δυο πλευρές, με την HLE να αξιοποιεί πολύ σωστά το gold advantage που έχτισε στα αρχικά level του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μαζεύει 3 δράκους και να ανοίγει τη βάση των αντιπάλων. Στο 31ο λεπτό έγινε το highlight του ματς με ένα πολύ ωραίο snipe shot του HLE Deft (Ezreal). Η νίκη ήρθε με το κοντινό σκορ 12–8.

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

UοL – DFM

Η DFM αξιοποίησε τη δυναμική αρχή του jungler της Still(Talon), ο οποίος βοήθησε τους solo laners να πάρουν εύκολα kills, δίνοντάς τους το προβάδισμα. Βασισμένη σε αυτό το γεγονός, η ομάδα από την Ιαπωνία εδραίωσε την κυριαρχία της στον χάρτη πιέζοντας σε όλα τα lanes και κερδίζοντας το dragonsoul στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Η νίκη ήρθε για την DFM με τελικό σκορ 7–19, έχοντας τον Aria(midlane) σε πολύ καλή μέρα.

 

GS – BYG

Το παιχνίδι αυτό σημαδεύτηκε από το Barron steal του Mojito(Jungler GS) στο 20ο λεπτό. Με έναυσμα τη νίκη σε αυτό το teamfight, η GS κινήθηκε επιθετικά στον χάρτη, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει κάτι ουσιαστικό μέχρι και το 34ο λεπτό, όπου η πολύ ωραία συνεργασία των μελών της τουρκικής ομάδας τους έδωσε ένα εύκολο ACE και τη νίκη με τελικό σκορ 17–9.

 

DFM – C9

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από την εκπληκτική εμφάνιση του Perkz (midlaner C9) ο οποίος από τα πρώτα κι όλας στάδια του παιχνιδιού κινήθηκε πολύ σωστά στον χάρτη και πήρε εύκολα kills. Η πιο ωραία στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 23ο λεπτό με τον Sylas του Perkz να παίρνει triple kill στο teamfight του top lane. Η νίκη ήρθε εύκολα για την C9 με σκορ 4–13.

 

UοL – GS

Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι το bot lane της GS πήρε ισχυρό προβάδισμα, γεγονός που επέτρεψε στη Γαλατάσαραϊ να τραβήξει τη σκανδάλη και να παίξει επιθετικά σε κάθε ευκαιρία που της δινόταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της διαφοράς σε 10k gold και την επικράτησή της με σκορ 9–22

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη