Worlds League of Legends 2021. Semi Finals 30-31 Οκτωβρίου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Μια ανάσα πριν από τον τελικό, το 11ο πρωτάθλημα του LoL έχει πάρει φωτιά. Και οι τέσσερις ομάδες θα έπρεπε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Βέβαια για πολλούς ο πραγματικός τελικός θα διεξαγόταν εδώ, αφού τόσο η T1 όσο και η Damwon Kia, ήταν με διαφορά οι δύο πιο κυρίαρχες ομάδες του τουρνουά, και η σύγκρουσή τους σε αυτή τη φάση έφερε στο μυαλό αναμνήσεις από τον αντίστοιχο ημιτελικό του 2016, ανάμεσα στις ROX και STK, που ήταν μία από τις καλύτερες αναμετρήσεις στην ιστορία του θεσμού. Πάμε να δούμε όμως πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

 

DAMWON KIA VS T1

Μία πραγματική σύγκρουση γιγάντων από την Κορέα, μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να είναι για το κύπελλο και όχι για την πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ομάδες θα ήθελαν να είναι από τη μεριά του νικητή και όχι του ηττημένου.
Το πρώτο από τα πέντε παιχνίδια ήταν πολύ καθοριστικό και στο early game οι δύο ομάδες έμοιαζαν ισάξιες. Μετά όμως από τη μάχη για τον Herald η DΚ άρχισε να παίρνει κεφάλι, με δύο καίρια kills, το bonus από τον Frist Tower και ένα προβάδισμα 3K σε χρυσό, κυριάρχησαν στον χάρτη παίρνοντας μάλιστα τον πρώτο δράκο και τον δεύτερο Herald. Αυτά μέχρι το 23ο λεπτό όπου η DK πέρασε στην αντεπίθεση. Δύο μέλη της T1 έπεσαν στη μάχη, και η DK όρμηξε για τον Baron, κερδίζοντας δύο ακόμα kills. Με το bonus εξασφαλισμένο το φινάλε ήταν ισοπεδωτικό και η DK κέρδισε το πρώτο παιχνίδι μαζί με το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Μετά το πρώτο εντυπωσιακό παιχνίδι και οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς. Στον δεύτερο αγώνα και μετά το First Blood στο τρίτο λεπτό, τα επόμενα δέκα λεπτά ήταν άνευρα, με μόνο μία ισόπαλη σύγκρουση. Η πρώτη καθοριστική στιγμή ήρθε μετά το 24ο λεπτό που οι δύο ομάδες πήγαν για ένα δράκο, με την T1 να παίρνει το bonus και το πάνω χέρι στα kills. Στα επόμενα 10 λεπτά οι δύο ομάδες «φλερτάρανε» γύρω από τον Baron, χωρίς καμία να κάνει πραγματική κίνηση. Τελικά στο 35ο λεπτό η DK έκανε κίνηση, που όμως της γύρισε μπούμερανγκ με την T1 να παίρνει τον πολυπόθητο γύρο, επιτυγχάνοντας μάλιστα την πρώτη ήττα της DΚ σε όλο το τουρνουά.

Στον τρίτο αγώνα και η DK είχε εξασφαλίσει ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το midgame, όμως σε εκείνο το σημείο ορισμένα λάθη την έφεραν σε δύσκολη θέση. Η πρώτη μάχη κοντά στον Baron την βρήκε με τέσσερα kill κατά. Αν και προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση κατεβάζοντας ρυθμούς και η δεύτερη μάχη είχε αντίστοιχη έκβαση, μαζί με την απώλεια του πρώτου Baron. Από αυτό το σημείο η T1 πήρε το πάνω χέρι, και παρά τις προσπάθειες της DK να μη χάσει το δεύτερο Baron, η ήττα και το 1-2 δεν άργησαν να έρθουν.

Έχοντας χάσει δύο αγώνες πλάτη, πλάτη η DK δεν είχε άλλα περιθώρια για στραβοπατήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως είναι που ξεχωρίζουν οι πραγματικά μεγάλες ομάδες και η DK βρήκε ξανά τον ρυθμό της και μέχρι και το 19ο λεπτό ο αγώνας ήταν σχεδόν μονόπλευρος. H T1 έκανε ορισμένες προσπάθειες να κλείσει την ψαλίδα, όμως δεν κατάφερε να σταματήσει την DK από το να κερδίσει τον Baron, και μετά από αυτό δεν είχε ελπίδες να αποτρέψει την επίθεση στο Nexus και την ισοφάριση.

Όπως όλοι περιμέναμε από την αρχή, τα πάντα θα κρίνονταν στο πέμπτο παιχνίδι. Εδώ η T1 ξεκίνησε με περισσότερο τσαμπουκά, παίρνοντας το First Blood και τον πρώτο Rift Herald. Η DK πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση παίρνοντας δυο kills και τον πρώτο dragon. Μέχρι και το 28ο λεπτό ο αγώνας κύλησε έτσι, χωρίς καμία ομάδα να αποκτήσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Η καθοριστική στιγμή ήρθε όταν έκανε spawn ο Elder Dragon. Η DK έκανε μια δυνατή επίθεση και εξασφαλίζοντας το Buff, πήρε τα πέντε kills, το Nexus και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

 

 

EDWARD GAMING VS GEN.G

Κίνα εναντίον Κορέας σε μια αναμέτρηση που η Gen.G μπορεί να θεωρείτε το outsider, όμως αν η EDG έκανε το λάθος να την υποτιμήσει, θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί εκείνη εκτός τελικού. Ο πρώτος αγώνας κύλησε αργά, και μέχρι και το midgame οι δύο ομάδες ήταν λίγο πολύ ισόπαλες με την EDG να έχει ολοκληρώσει περισσότερα από τα ουδέτερα objectives και την Gen.G να έχει πάρει περισσότερα kills και το buff του πρώτου Baron, το οποίο όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί όπως θα έπρεπε. Το πρώτο game τελικά κρίθηκε στη μάχη για τον Elder Dragon όπου με μια κίνηση ματ η EDG πήρε το Nexus και την πρώτη νίκη.

Παρά την ήττα της τελευταίας στιγμής, η Gen.G ξεκίνησε τον δεύτερο αγώνα με τσαμπουκά και παρόλο που είχε ορισμένες απώλειες, κυριάρχησε στα objectives και μέχρι το 20ο λεπτό είχε εξασφαλίσει ένα σεβαστό πλεονέκτημα. Η μεγάλη μάχη ήρθε στο 27ο λεπτό με την Gen.G να παίρνει τέσσερα κρίσιμα kills, που οδήγησαν την EDG να πιέσει για τον Baron. Τελικά η Gen.G ήταν εκείνη που πήρε το buff, και μαζί πέντε εύκολα kills και φυσικά το Nexus.

Όταν ισόπαλες το τρίτο παιχνίδι βρήκε τις δύο ομάδες διψασμένες για το πλεονέκτημα που θα έδινε η νίκη. Η GEN πήρε το πρώτο kill, όμως η πρώτη σοβαρή μάχη ήρθε μετά το 8ο λεπτό κοντά στο Rift Herald, με την GΕΝ να παίρνει το objective και λίγο μετά και το bonus του First Tower. Έχοντας όχι μόνο ψυχολογικό αλλά και πραγματικό πλεονέκτημα η GEN διατήρησε τη φόρα της και στο midgame και στο 26ο λεπτό προσπάθησε να πάρει τον Baron, χωρίς επιτυχία. Η επόμενη προσπάθεια ήρθε στο 31ο λεπτό και αν και στέφθηκε με επιτυχία, το πλεονέκτημα χάθηκε. Σε εκείνο το σημείο η EDG έκανε δυο δυνατές αντεπιθέσεις, αλλά τελικά η GEN ανέκτησε το πάνω χέρι και εξασφάλισε το πολυπόθητο 1-2.

Έχοντα την πλάτη στον τοίχο, η EDG μπήκε στον αγώνα δυνατά κερδίζοντας απανωτά kills και objectives. Μέχρι το 16ο λεπτό η GEN πάλευε να ανακάμψει και παρόλο που κέρδισε τους περισσότερους δράκους το πλεονέκτημα σε χρυσό και kills δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια της EDG. Μετά το 27ο λεπτό η EDG πήρε τον Baron και το buff, και έκανε την κίνησή της για το Nexus, κερδίζοντας την ισοπαλία και την παραμονή της στο τουρνουά.

Με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν το πλεονέκτημα από την αρχή και άρχισαν οι μάχες για objectives και kills. Στο 14ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη σοβαρή σύγκρουση με την EDG να κερδίζει τρία kills έναντι ενός, με την GEΝ να κερδίζει στη συνέχεια τον Herald αλλά να δέχεται ένα ακόμα kill. Έχοντας πάρει φόρα, η EDG όρμησε για τον Baron σκοτώνοντας και τους πέντε champions της GEN, κερδίζονταν και ένα dragon κα το buff. Η πίεση συνεχίστηκε και η EDG πήρε και τον δεύτερο Baron, το Nexus και την πρόκριση.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη