Xbox Games Showcase 2024: Όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις της σπουδαίας παρουσίασης

by Manos Kavvalos

Το να μιλήσει κάποιος με ενθουσιασμό για το περιεχόμενο του Xbox Games Showcase 2024 είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει, αν αναλογιστεί τα όσα παρουσιάστηκαν. Έχοντας ως «όπλα» του την Activision Blizzard και τη Bethesda, το Xbox μας έδειξε κορυφαία video games που αναμένονται σε κονσόλες και PC το επόμενο διάστημα, αλλά και νέα μοντέλα κονσολών για την ανανέωση του υπάρχοντος στόλου και την καλύτερη εξυπηρέτηση όσον αφορά κυρίως θέματα αποθηκευτικού χώρου. Κάθισε αναπαυτικά και ξεκίνησε το ταξίδι της ανάγνωσης.

 

Gears of War: E-Day

Η Xbox Game Studios και η The Coalition ανακοίνωσαν το Gears of War: E-Day για Xbox Series X, Xbox Series S και PC. Δεν έγινε γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει.

Το Gears of War: E-Day είναι το επόμενο κύριο παιχνίδι στο σύμπαν του Gears of War και διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της κομβικής Emergence Day. Δεκατέσσερα χρόνια πριν από το Gears of War, οι ήρωες του πολέμου Marcus Fenix και Dom Santiago επιστρέφουν για να αντιμετωπίσουν έναν νέο εφιάλτη: τη Locust Horde. Αυτά τα τέρατα έχουν βάλει σκοπό να πολιορκήσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης μάθαμε ότι η The Coalition συνεργάστηκε με τη Blur Studio για να δημιουργήσουν το εντυπωσιακό trailer που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας στοιχεία του παιχνιδιού στην Unreal Engine 5. Περιλαμβάνει μια ορχηστρική έκδοση του ‘Mad World’, που εκτελέστηκε αρχικά από τον Gary Jules στο εμβληματικό πρώτο trailer της σειράς το 2006 και τώρα επανέρχεται ανανεωμένο χάρη στον συνθέτη Adam Lastiwka. Το trailer έχει ανάλυση 4K και τρέχει στα 30 FPS με ήχο 5.1. Σημειώνεται ότι αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αντιπροσωπεύουν τις επιδόσεις τις τελικής έκδοσης του παιχνιδιού.

 

 

Call of Duty: Black Ops 6

Το Call of Duty: Black Ops 6 θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2024 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Microsoft Store), όπως ανακοίνωσε η Activision. Την ίδια ημέρα θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

Το Black Ops επιστρέφει με μια επική, συναρπαστική ιστορία και καταιγιστική δράση και την πλέον ενδιαφέρουσα πλοκή, με το Call of Duty: Black Ops 6. Με φόντο τη δεκαετία του 1990, αυτή η νέα εμπειρία θα διδάξει στους παίκτες ότι πρέπει να αμφισβητούν τα πάντα και να μην εμπιστεύονται κανέναν. Η αλήθεια είναι θαμμένη.

Το campaign του Black Ops 6 βασίζεται σε δυναμικό gameplay που αλλάζει από στιγμή σε στιγμή και περιλαμβάνει μια ποικιλία αποστολών με σκηνικά blockbuster και στιγμές γεμάτες δράση, ληστείες υψηλού ρίσκου και κατασκοπευτική δραστηριότητα με απόλυτο καμουφλάζ και κινήσεις που δεν πρέπει να γίνονται αντιληπτές από το αντίπαλο στρατόπεδο. Στην αναβαθμισμένη εμπειρία Multiplayer, θα δοκιμάσεις τις ικανότητές σου σε 16 νέους χάρτες που θα είναι διαθέσιμοι κατά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων 12 βασικών χαρτών 6v6 και τεσσάρων χαρτών Strike που μπορούν να παιχτούν σε 2v2 ή 6v6.

Το Black Ops 6 σηματοδοτεί επίσης την επική επιστροφή του Round-Based Zombies, του αγαπημένου mode των fans, όπου θα πρέπει να αποδεκατίσεις ορδές απέθαντων σε δύο ολοκαίνουριους χάρτες που θα υπάρχουν κατά το λανσάρισμα. Μετά την κυκλοφορία, θα πρέπει να αναμένεις ακόμα πιο συναρπαστικούς χάρτες και νέες εμπειρίες που θα ενσωματωθούν στο Multiplayer και στο Zombies mode.

 

 

DOOM: The Dark Ages

Η Bethesda Softworks και η id Software ανακοίνωσαν το DOOM: The Dark Ages για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Microsoft Store). Θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass. Αποτελεί το prequel των βραβευμένων DOOM (2016) και DOOM Eternal και αφηγείται την ιστορία για το πως ξεκίνησε τη δράση του ο DOOM Slayer εναντίον των μοχθηρών δυνάμεων της Hell.

Το DOOM: The Dark Ages είναι μια εμπειρία για έναν παίκτη που προσφέρει την έντονη μάχη και τα κορυφαία γραφικά του ασύγκριτου franchise DOOM, βασισμένο στην νεότερη έκδοση της idTech game engine.

Ως το απόλυτο σούπερ όπλο των Θεών και των Βασιλιάδων, θα διαμελίζεις τους εχθρούς με καταστροφικά αγαπημένα όπλα όπως το Super Shotgun, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε μια ποικιλία νέων που σπάνε κόκαλα, συμπεριλαμβανομένου του ευέλικτου Shield Saw.

 

Θα διασχίσεις τα γεμάτα εχθρούς πεδία της μάχης, θα πετάξεις πάνω στον άγριο Mecha Dragon και θα ορθώσεις το ανάστημά σου στον τεράστιο μηχανισμό Atlan καθώς πολτοποιείς τους τιτάνιους δαίμονες.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση

 

State of Decay 3

Η Xbox Game Studios και η Undead Labs παρουσίασαν ένα νέο trailer για το State of Decay 3 στο πλαίσιο του Xbox Games Showcase 2024.

Στο State of Decay 3, ο κόσμος του παιχνιδιού έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια σε σκηνικό αποκάλυψης, με την εξελισσόμενη απειλή των zombies να καθορίζει τη ροή των γεγονότων. Πρέπει να αντεπιτεθείς και να διεκδικήσεις το χαμένο έδαφος, χαράσσοντας μια ζωή για την κοινότητα όλων όσων έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Στο νέο trailer οι fans της σειράς θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά σε ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς, όπως οι βίαιες μάχες, η συνεργατική καταπολέμηση των απειλών από την ομάδα των επιζώντων, το permadeath, το άνοιγμα της πόρτας ενός αυτοκινήτου για τη αναχαίτιση ενός zombie την ώρα που τρέχει στον δρόμο και πολλά άλλα. Όσο περισσότερο παρακολουθείς, τόσο περισσότερες οι ενδείξεις που θα βρίσκεις ότι το State of Decay 3 θα είναι το πιο φιλόδοξο παιχνίδι που έχει οραματιστεί ποτέ η Undead Labs.

 

 

Fable

Το Fable θα κυκλοφορήσει εντός του 2025 για Xbox Series X, Xbox Series S και PC, όπως ανακοίνωσε η Xbox Game Studios σε συνεργασία με την Playground Games και την Eidos Montreal.

Τι σημαίνει να είσαι ήρωας; Στο trailer του περασμένου έτους, αυτή η ερώτηση απαντήθηκε από τον Dave, έναν κηπουρό που έγινε γίγαντας με ένα τσιπάκι στον ώμο του. Φέτος θα έχεις τη δυνατότητα να ρίξεις μια ματιά στη σκοτεινή πλευρά του Humphry, τον οποίο υποδύεται ο Βρετανός κωμικός ηθοποιός Matt King. Ο Humphry ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος ήρωας της Albion, αλλά αυτές οι μέρες δόξας έχουν περάσει προ πολλού. Στο Fable, ο Humphry θα αναγκαστεί να αποσυρθεί όταν μια μυστηριώδης φιγούρα από το παρελθόν του απειλήσει την ίδια την ύπαρξη της Albion.

 

 

Perfect Dark

H Xbox Game Studios σε συνεργασία με την The Initiative και την Crystal Dynamics δημοσίευσαν το πρώτο gameplay trailer για το first-person shooter Perfect Dark.

Σε αυτό το reboot, η Joanna (με τη φωνή της Alix Regan και το παρουσιαστικό της Elissa Bibaud) είναι μια πράκτορας της dataDyne, με μια βαθιά προσωπική σύνδεση με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση, ο τίτλος δηλώνει περισσότερο μια αισιοδοξία- η Joanna δεν θα είναι τέλεια, όμως προσπαθεί να γίνει. Θα κάνει λάθη σε αυτό το ταξίδι της και θα μάθει από αυτές τις εμπειρίες. Το να μάθεις ποια είναι η Joanna αποδεικνύεται εξίσου συναρπαστικό με την ίδια την ιστορία.

Ο κόσμος του Perfect Dark τοποθετείται στο εγγύς μέλλον  και έχει επηρεαστεί από αυτό που είναι γνωστό ως «The Cascade», με τον πλανήτη να υποφέρει από μια σειρά περιβαλλοντικών καταστροφών, καθιστώντας ολόκληρες περιοχές αφιλόξενες για την ανθρώπινη ζωή. Στον απόηχο της καταστροφής, μια υπερεταιρία γνωστή ως Core Mantis μπαίνει στη δημιουργία μιας λύσης γνωστής ως The GEN Network και την αναπτύσσει στο Cairo- αποκαθιστώντας την οικολογική ισορροπία και δημιουργώντας μια πρόσφατα περιφραγμένη πόλη, απομονωμένη από το εχθρικό περιβάλλον για να γίνει κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Στον απόηχο αυτού, επιπλέον υπερεταιρίες μπαίνουν στον αγώνα για να συνεχίσουν αυτή την αναγέννηση – αλλά, όπως θα περίμενε κανείς, δεν είναι όλα όπως φαίνονται και τα κίνητρά τους μπορεί να είναι λιγότερο αλτρουιστικά από ό,τι θέλουν να παρουσιάζουν. Είναι πολύ βασικό ότι το σκηνικό συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με ένα ελπιδοφόρο μέλλον, βλέποντας έναν κόσμο από τη μια σε φάση καταστροφής από την άλλη σε τροχιά αποκατάστασης, με το ζοφερό παρελθόν να συγκρούεται με μια αίσθηση υπόσχεσης. Στο Cairo είναι που θα μπει στη δράση και η Joanna, με την επιλογή της Αιγύπτου να μην είναι τυχαία, καθώς η χώρα έχει φιλοξενήσεις κατά καιρούς πολλές ιστορίες με πράκτορες και μυστήρια.

 

 

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

Η Konami κυκλοφόρησε ένα νέο trailer για το tactical espionage action game remake Metal Gear Solid Δ: Snake Eater.

Ο πυρήνας της εμπειρίας του πρωτότυπου έχει εξελιχθεί και το gameplay είναι πιο καθηλωτικό από ποτέ. Ουσιαστικά πρόκειται για το remake του θρυλικού Metal Gear Solid 3: Snake Eater, το οποίο λανσαρίστηκε το 2004. Η ίδια συναρπαστική ιστορία και συναρπαστικός κόσμος, αλλά με νέα γραφικά και τρισδιάστατο ήχο που ενισχύουν την ατμόσφαιρα της ζούγκλας. Ετοιμάσου για την απόλυτη εμπειρία survival stealth action.

Το Metal Gear Solid Δ: Snake Eater βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam). Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το πότε θα κυκλοφορήσει.

 

 

Indiana Jones and the Great Circle

Η Bethesda Softworks και η MachineGames κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το Indiana Jones and the Great Circle κατά τη διάρκεια του Xbox Games Showcase 2024.

Θα κληθείς να αποκαλύψεις ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας στο Indiana Jones and the Great Circle, ένα first- person single player adventure game που διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων των Raiders of the Lost Ark και The Last Crusade. Το έτος είναι 1937, σκοτεινές δυνάμεις σαρώνουν τον κόσμο για το μυστικό μιας αρχαίας δύναμης που συνδέεται με τον Μεγάλο Κύκλο και μόνο ένα άτομο μπορεί να τις σταματήσει – ο Indiana Jones. Θα υποδυθείς τον θρυλικό καθηγητή αρχαιολογίας σε αυτό το κινηματογραφικό παιχνίδι δράσης και περιπέτειας που δημιουργεί η MachineGames, το βραβευμένο studio πίσω από τη σειρά Wolfenstein και τον εκτελεστικό παραγωγό/ σχεδιαστή παιχνιδιών, μέλος του Hall of Fame, Todd Howard.

To Indiana Jones and the Great Circle αναμένεται για Xbox Series Χ, Xbox Series S και PC (Steam, Microsoft Store) εντός του 2024. Θα γίνει διαθέσιμο και μέσω του Xbox Game Pass.

 

 

Diablo IV: Vessel of Hatred

Η Blizzard Entertainment ανακοίνωσε ότι το expansion του Diablo IV με τίτλο “Vessel of Hatred” θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου 2024, για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

Τοποθετείται αμέσως μετά τα γεγονότα του Diablo IV και το Vessel of Hatred συνεχίζει τη σκοτεινή ιστορία καθώς παλεύεις να σώσεις τη Neyrelle από την επιρροή του Mephisto στην ψυχή της, που ακόμα συγκλονίζεται από την επιλογή που έκανε να τον ασπαστεί. Η αναζήτηση για τη Neyrelle θα σε μεταφέρει βαθιά στην αρχαία ζούγκλα καθώς παλεύει με τον φυλακισμένο Prime Evil. Θα προσπαθήσεις να ξετυλίξεις τη σκοτεινή πλοκή του Mephisto, ενώ νέοι εχθροί περικυκλώνουν κάθε σου κίνηση, σχεδιάζοντας τον αφανισμό σου. Η μοίρα της ψυχής της Neyrelle – και η ικανότητά της να σταματήσει αυτό το Prime Evil από το να καταστρέψει το Sanctuary – βρίσκεται στα χέρια σου.

Το Vessel of Hatred θα προσθέσει το class Spriritborn και τη νέα περιοχή, Nahantu.

Πέρα από τα παραπάνω, το expansion θα φέρει και μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως νέα class skills, paragon boards, legendary glyphs, dungeon types, Tree of Whispers activities και πολλά άλλα. Μην ξεχνάς και το νέο cooperative player-versus-environment mode, όπου σε συνεργασία με φίλους θα ολοκληρώνεις αποστολές και θα σκοτώσεις το boss σε ένα dungeon με πολλαπλά επίπεδα, ενώ παράλληλα κερδίζεις λάφυρα και άλλων ειδών ανταμοιβές.

Το Diablo IV θα το βρεις και στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Νέα μοντέλα Xbox Series X|S

Η παρουσίαση της Microsoft δεν είχε μόνο video games, αλλά και hardware. Πιο συγκεκριμένα, τρία νέα μοντέλα για τις δημοφιλείς κονσόλες της, Xbox Series X και Xbox Series S, που θα τοποθετηθούν στα ράφια των καταστημάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2024, κοντά στην εορταστική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Xbox Series S – 1TB in Robot White
  • Xbox Series X – 1TB Digital Edition
  • Xbox Series X – 2TB Galaxy Black Special Edition

 

 

Starfield: Shattered Space

Η Bethesda Softworks και η Bethesda Game Studios αποκάλυψαν το πρώτο trailer για το DLC του Starfield με τίτλο “Shattered Space”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Το “Shattered Space” είναι ένα νέο story expansion για το Starfield, το επικό role playing game της Bethesda Game Studios και το πρώτο νέο σύμπαν της εταιρείας μετά από περισσότερα από 25 χρόνια. Μια μυστηριώδης δύναμη εμφανίζεται στην πόλη Dazra στον κρυμμένο κόσμο του House Va’Ruun. Θα διερευνήσεις μια τρομακτική κοσμική απειλή, θα εξερευνήσεις έναν νέο πλανήτη και θα βρεις μοναδικά όπλα, διαστημικές στολές και εξοπλισμό σε αυτήν την ολοκαίνουργια περιπέτεια.

Όταν ένα σήμα κινδύνου από έναν εγκαταλελειμμένο αστρικό σταθμό γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι στο Va’Ruun’kai, το πέπλο της μυστικότητας που περιβάλλει τους λάτρεις μιας θεότητας που είναι γνωστή ως «The Great Serpent» τελικά σηκώνεται. Θα βυθιστείς στον σκοτεινό και περίπλοκο κόσμο του House Va’Ruun, καθώς περιηγείσαι σε ένα τεταμένο πολιτικό τοπίο, θα αποκαλύψεις την ιστορία του λαού των Va’Ruun και θα βοηθήσεις να αποφασιστεί η μοίρα της φατρίας στον απόηχο ενός κατακλυσμικού γεγονότος.

Το Starfield κυκλοφορεί για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Microsoft Store), ενώ έχεις πρόσβαση σε αυτό και μέσω του Xbox Game Pass.

 

 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Η GSC Game World κυκλοφόρησε ένα νέο trailer για το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, με τίτλο “The Time of Opportunities”.

Στα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, υπάρχουν πολλές αποκαλύψεις, που παρουσιάζουν μια ποικιλία εμπειριών από διαφορετικές τοποθεσίες έως συναντήσεις με μεταλλαγμένους και αρχαίες ανωμαλίες. Επίσης, παρουσιάζονται κομβικά σημεία όπου θα μπορείς να ξεκουραστείς και να ετοιμαστείς για την επόμενη αποστολή σου. Τα πλάνα διανθίζονται με αφηγηματικά τμήματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μη γραμμικής ιστορίας στο S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Με την εύστοχη ονομασία «The Time of Opportunities», το trailer αντικατοπτρίζει τις απεριόριστες δυνατότητες μέσα σε αυτό το τοπίο που δεν συγχωράει λάθη. Πώς θα δείτε τη Zone; Και πώς θα σε θυμάται;

To S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2024, για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, GOG). Την ημέρα εκείνη θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Για οτιδήποτε άλλο ειπώθηκε, μπορείς πολύ απλά να παρακολουθήσεις το video της ολοκληρωμένης παρουσίας στη συνέχεια.

 

Μπορείς να δεις ακόμη