Υποδεχόμαστε τις κονσόλες νέας γενιάς με τις κατάλληλες τηλεοράσεις

by K-Admin 1

 

Όπως συμβαίνει πάντα, κάθε νέα γενιά κονσολών προσφέρει ενθουσιασμό με τις εξελιγμένες τεχνικές δυνατότητες που παρέχει, οι οποίες ανοίγουν έναν καινούριο κόσμο εικόνων, χρωμάτων και ήχων που θα μας συνεπάρει με πολλές ώρες ψυχαγωγίας. Οι νέες τεχνικές είναι αρκετές, όπου ανάμεσά τους συναντούμε εξωτικές ορολογίες-ονομασίες όπως VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode), HDR (High Dynamic Range), HDMI 2.0 και 2.1.

Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νέων κονσολών PlayStation 5 και Xbox Series X, είναι αναγκαία η σύνδεση με την κατάλληλη τηλεόραση. Αντίστοιχα, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες τηλεοράσεων, με ποικιλία μεγέθους οθόνης και τεχνικών χαρακτηριστικών, ανάλογα τις ανάγκες και τον διαθέσιμο χώρο του χρήστη.

 

Απόλαυσε το παιχνίδι σε μικρό χώρο με την κατάλληλη τηλεόραση

Ξεκινάμε με τηλεοράσεις που δεν απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο. Μια κοινή παρερμηνεία μεταξύ των gamers  είναι ότι η πιο «μικρή» σε μέγεθος τηλεόραση, αν μπορούν βέβαια να θεωρηθούν λίγες οι 40-43 ίντσες, δεν αναδεικνύει τα γραφικά των παιχνιδιών και τη λεπτομέρεια στις ταινίες. Αντιθέτως, εάν ο χρήστης έχει περιορισμένο χώρο ακολούθως θα έχει μικρή απόσταση από την τηλεόραση, που σημαίνει ότι η υπερ-υψηλή ανάλυση «4K» συνθέτει μια εικόνα απαράμιλλης ποιότητας. Για παράδειγμα, η Sony KD43X7055 είναι 43 ιντσών, τύπου LED , με ανάλυση 3840×2160 γραμμών ή αλλιώς γνωστή ως «4Κ» και υποστηρίζει HDR υλικό (είτε videogames είτε ταινίες/βίντεο) που με απλά λόγια μεταφράζεται σε πανδαισία αποχρώσεων και λεπτομερειών.

Σημαντικό χαρακτηριστικό για τους επίδοξους gamers είναι η υποστήριξη ALLM, που όταν ενεργοποιείται από κάποιο videogame τότε η τηλεόραση μπαίνει σε ένα ειδικό τρόπο (mode) λειτουργίας που εξαλείφει τα «σπασίματα» στη ροή καρέ (frames) του παιχνιδιού.

Μια άλλη τηλεόραση στην κατηγορία των 43 ιντσών, είναι η Philips 43PUS8505 που ελκύει απευθείας χάρη στον οπίσθιο φωτισμό «Ambilight» και τα πρωτόκολλα εικόνας / ήχου «Dolby Vision» και «Dolby Atmos». Έχει πάνελ τύπου LED με ανάλυση 4Κ και διαθέτει HDR (HDR10+), το οποίο όταν συνδυάζεται με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά Dolby και το σύστημα «Ρ5» της Philips για βαθύτερες σκιές και φωτεινές επιφάνειες, η τηλεόραση προσφέρει μια ξεχωριστή ποιότητα εικόνας και ήχου τόσο στις ταινίες όσο και στα videogames.

 

 

Μεγαλύτερο κάδρο θέασης για ανώτερη εμπειρία gaming

Περνάμε στην επόμενη κατηγορία που δεν είναι άλλη από αυτή των 50 ιντσών. Οι 50 ίντσες προσφέρουν μεγάλο «κάδρο» θέασης χωρίς όμως να απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, όπως η LG 50NANO796NE η οποία φέρει τεχνολογία NanoCell που αποδίδει ακριβείς αποχρώσεις εξαλείφοντας την όποια χρωματική ασάφεια, ενισχύοντας παράλληλα τη διαύγεια του RGB χρωματικού φάσματος. Το κεντρικό τσιπ τεσσάρων πυρήνων, μαζί με τις τεχνολογίες HDR (HDR10Pro, HLG Pro), HGIG και FlimMaker Mode, υπόσχονται καθαρή εικόνα και ρεαλιστικές αποχρώσεις με κρυστάλλινη λεπτομέρεια. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία Eye Comfort δεν κουράζονται τα μάτια από την εκπομπή μπλε φωτισμού μετά από αρκετές ώρες χρήσης. Εξυπηρετικό χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη Bluetooth, όπου μπορείς να προσθέσεις δύο εξωτερικά ηχεία όπου επιθυμείς στο χώρο σου.

Συνεχίζοντας έχουμε την Samsung QE50Q80TA πάλι στις 50 ίντσες και τεχνολογίας πάνελ 4Κ QLED. Η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει Direct Full Array 8x, δηλαδή πολλαπλές ζώνες οπίσθιου φωτισμού που αποδίδουν φωτεινότερες λευκές αποχρώσεις και βαθύτερο μαύρο ώστε να αναδεικνύονται οι λεπτομέρειες στην εικόνα. Η ποιότητα αυξάνεται ακόμη περισσότερο με το HDR10+, ενώ με την τεχνολογία Object Tracking Sound η τηλεόραση αναπαράγει τον ήχο εντοπίζοντας το σημείο της εικόνας από το οποίο προέρχεται. Η τρίτη πρόταση της κατηγορίας είναι η Panasonic TX50HX830E στις 50 ίντσες. Ο εγκέφαλός της (κεντρικό τσιπ) με την ονομασία «HCX» και οι ρυθμίσεις εικόνας απευθείας από ειδικούς στο Hollywood αλλά και η ανάλυση 4Κ του LED πάνελ μαζί με τις τεχνολογίες HDMI 2.1 / ALLM / HDR10 / HDR10+ / Dolby Vision / Dolby Atmos, υπόσχονται ευκρίνεια, χρωματικό βάθος και πλούσιο ηχητικό υπόβαθρο σε ταινίες και videogames.

 

 

Αυξημένες ίντσες…μεγαλείο εικόνας

Η μεγάλη κατηγορία είναι ακριβώς αυτό: πολλές ίντσες, μεγαλείο εικόνας. Η LG 65CX6LA όπως μαρτυρά το όνομά της είναι 65 ιντσών, με πάνελ OLED 4K και με τεχνολογία 100 εκατομμυρίων αυτοφωτιζόμενων Pixel που προσφέρουν πλούσιους χρωματισμούς, βαθύτερα μαύρα και ρεαλισμό στη σύνθεση εικόνας. Πλήθος τεχνολογιών όπως 120 Hz, eARC (enhanced Audio Return Channel), VRR, ALLM, HDMI 2.1, EyeComfort, OLED Motion Pro, HGIG αποδίδουν απαράμιλλη ποιότητα, κινηματογραφική εμπειρία στις ταινίες και φανταστικά videogames χωρίς περιορισμούς. Παραμένοντας στις 65 ίντσες έχουμε το μοντέλο TX65HZ2000E της Panasonic με πάνελ Master HDR OLED ανάλυσης 4Κ, επίσης με πλειάδα τεχνολογιών (Dolby Atmos, Dolby Vision IQ, HDR10+, Absolute Black Filter) που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον υποψήφιο χρήστη με την αποδιδόμενη ποιότητα εικόνας και ήχου, ενώ οι 4 θύρες HDMI εξυπηρετούν για χρήση πολλαπλών συσκευών (PC, Mac, PS5, Xbox Series X).

Φτάσαμε πλέον στο υπερ-μέγεθος των 77 ιντσών, που ακούει στο όνομα 77GX6LA από τη LG. Πρόκειται για μια τηλεόραση με έξυπνο κεντρικό επεξεργαστή «α9 3ης γενιάς» και τεχνικά χαρακτηριστικά όπως Eye Confort display, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, OLED Motion Pro, λειτουργία HGiG G-Sync, HDMI 2.1. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία για ταινίες και φαντασμαγορικά γραφικά με ελκυστικότατα εφέ στα videogames, σε ένα τεράστιο κάδρο 77 ιντσών προσφέροντας αξέχαστες ώρες ψυχαγωγίας!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη