Υψηλές επιδόσεις υπόσχονται τα Zephyrus M16 και Zephyrus S17 της ASUS ROG

by Aggeliki Tsoukana

 

Η ASUS ROG παρουσίασε τα δύο νέα gaming laptops της, που υπόσχονται υψηλές επιδόσεις. Πρόκειται για το Zephyrus M16, με οθόνη 16 ιντσών και σασί κατά 5% μικρότερο σε σχέση με το M15 που κυκλοφόρησε το περασμένο έτος και το Zephyrus S17, με οθόνη 17″ και πληκτρολόγιο που ανυψώνεται, μηχανισμός που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο Zephyrus Duo και βοηθάει στην καλύτερη ροή του αέρα, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Τα δύο laptops έρχονται με τους νέους επεξεργαστές H-series της Intel, με το ταβάνι να είναι ο Intel 11th Gen Core i9-11900H και κάρτες γραφικών NVIDIA RTX 30xx.

 

 

Το Zephyrus M16 μπορεί να εξοπλιστεί ακόμα και με RTX 3070, ενώ το S17 ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι παραπάνω με την RTX 3080. Εντυπωσιακός είναι και ο σχεδιασμός του M16, με οθόνη που υποστηρίζει ρυθμό ανανέσωσης στα 165Hz, υποστήριξη για adaptive sync και αναλογία πλευρών 16:10. Επιπλέον η ενσωματωση της τεχνολογίας Dolby Vision και η κατά 100% κάλυψη της χρωματικής παλέτας DCI-P3, υπόσχονται την απόλυτη εμπειρία θέασης. Τα περιθώρια της οθόνης έχουν πάχος μόλις 4,6 mm και η αναλογία οθόνης/ σκελετού αγγίζει το εντυπωσιακό 94%. H RAM μπορεί να φτάσει τα 48GB DDR4-3200 και μπορείς να συνδέσεις μέχρι και 2ΤΒ Gen 4 SSD με υποστήριξη για RAID 0. Έρχεται με μπαταρία 90Wh, Stealth Type keyboard και θύρα σύνδεσης Thunderbolt 4. Το βάρος του είναι κάτι λιγότερο από 2 κιλά.

 

 

Το Zephyrus S17 είναι ιδανικό για όσους θέλουν ακόμα μεγαλύτερη οθόνη. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι δύο, στο ίδιο μέγεθος, δηλαδή 17,3 ίντσες. Η πρώτη είναι ένα Quad HD panel με τεχνολογίες G-SYNC και Advanced Optimus της NVIDIA. H άλλη προσφέρει ανάλυση 4Κ, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και υποστηρίζει adaptive sync. Και οι δύο ενσωματώνουν την τεχνολογία Dolby Vision και υποστηρίζουν κατά 100% τη χρωματικη παλέτα DCI-P3. H RAM μπορεί να φτάσει τα 48GB DDR4-3200 και υπάρχει ultra-fast HyperDrive Ultimate RAID 0 array, όπου μπορείς να συνδέσεις μέχρι και τρεις NVMe SSDs. H 90Wh μπαταρία του υποστηρίζει ταχεία φόρτιση. Το βάρος του Zephyrus S17 είναι περίπου 2,5 κιλά.

 

Η ASUS αναφέρει πως οι οθόνες και των δύο laptops έχουν φωτεινότητα 500 nits, οπότε είναι ιδανικά και για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Τέλος και οι δύο συσκευές είναι εφοδιασμένες με 6 ηχεία από τα οποία, 2 force-canceling woofers και τεχνολογία Dolby Atmos.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη