Λουκάνικα χωριάτικα με λευκά φασόλια στο φούρνο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • Για τα λουκάνικα

    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • Για τα λευκά φασόλια

  • 400 γρ. λευκά φασόλια ψιλά μουλιασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντομάτα κον κασέ
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζωμό από τα φασόλια
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μπούκοβο καυτερό
  • Ξύσμα από1 λεμόνι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τα λουκάνικα:

Χαράζω τα λουκάνικα και τα αλείφω με τη μουστάρδα.

 

Για τα λευκά φασόλια:

Βράζω τα φασόλια στη χύτρα, ή σε κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σουρώνω και κρατάω λίγο από το ζουμί. Βάζω σ’ ένα ταψί τα φασόλια, το σκόρδο, το σελέρι, το καρότο, την πιπεριά, το κον κασέ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω το ζωμό, το ζουμί που είχα κρατήσει, ίσα-ίσα να σκεπάζει τα φασόλια, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω, τοποθετώ τα λουκάνικα από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα, μέχρι να γίνουν τα φασόλια, η σάλτσα και να ψηθούν τα λουκάνικα εσωτερικά και να ξεροψηθούν εξωτερικά. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, μέλι, μπούκοβο, φυλλαράκια ρίγανης, το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη