Αεροβική άσκηση στο σπίτι με τα κατάλληλα όργανα για να είσαι πάντα fit

by Zikou Stella

Οι γιορτές πέρασαν και αν άφησες ελεύθερο τον εαυτό σου να γευτεί κάθε λιχουδιά ήρθε η ώρα να βάλεις ένα stop εντάσσοντας και πάλι τη γυμναστική στη ζωή σου.

Είναι πλήρως κατανοητό τους χειμερινούς μήνες να προτιμάς το κοκούνινγκ, αράζοντας με φίλους ή την οικογένειά σου μπροστά από το τζάκι ή την νέα τηλεόραση που πήρες για να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου σειρές.

Είναι επίσης δεκτό να βαριέσαι να βγεις έξω στο κρύο για τρέξιμο (σ.σ. βέβαια αρκετοί άνθρωποι λατρεύουν την υπαίθρια χειμερινή δραστηριότητα) ή να ετοιμαστείς και να οδηγήσεις μέχρι το γυμναστήριο.

Όμως όλα είναι θέμα απόφασης. Για όλα υπάρχει λύση. Και μάλιστα στο σπίτι, ανεξάρτητα αν εργάζεσαι μέχρι το βράδυ ή έχεις γεμάτο πρόγραμμα οικογενειακών υποχρεώσεων. Μπορείς να είσαι πάντα fit με τα σωστά όργανα γυμναστικής που χωράνε στο δωμάτιό σου, στο playroom ή σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού ή του διαμερίσματος.

Αν καθημερινά, ακολουθώντας πιστά την ρουτίνα, κάνεις 30 λεπτά αερόβιας άσκησης διατηρείς την φόρμα σου και φυσικά την υγεία σου σε πολύ καλό επίπεδο.

Από ‘κει και πέρα η ένταση των ασκήσεων, η συχνότητα και ο χρόνος που θα διαθέσεις για την άσκηση θα σε προετοιμάσουν ακόμη καλύτερα για να βγεις fit το καλοκαίρι που δεν είναι δα και τόσο μακριά.

Με τα κατάλληλα όργανα θα είσαι πάντα σε φόρμα. Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά, στον Κωτσόβολο μπορείς να βρεις διαδρόμους γυμναστικής, ποδήλατα, ελλειπτικά και κωπηλατικές, ώστε να δοκιμάσεις όλους τους τρόπους αερόβιας άσκησης….

Tip 1…Αν είσαι σωματικά αδρανής για καιρό, μπορείς να ξεκινήσεις με στόχο τα 5′ ή 10′ λεπτά και σταδιακά να αυξάνεις τη διάρκεια χωρίς να πιέζεσαι συναισθηματικά ή σωματικά. Λίγα μόνο παραπάνω λεπτά κάθε μέρα θα σε οδηγήσουν με ασφάλεια στον στόχο των 30 λεπτών.

Tip 2… Το «κλειδί» βρίσκεται στη σωστή διατροφή και τη συχνή άσκηση, δύο συνήθειες που θα σε βοηθήσουν, όχι μόνο να ξαναβρείς τη φόρμα σου, αλλά και να γεμίσεις με αυτοπεποίθηση.

 

 

Τα οφέλη της αερόβιας

Η αερόβια άσκηση δε σημαίνει μόνο aerobic που γίνεται στις αίθουσες των γυμναστηρίων όπως πολλοί πιστεύουν. Αερόβια άσκηση είναι κάθε άσκηση που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους χτύπους της καρδιάς. Είναι κάθε είδος όπου κινούνται ρυθμικά και συνεχόμενα πολλές μυικές ομάδες ταυτόχρονα. Έτσι η πρόσληψη οξυγόνου αρχίζει να αυξάνεται με την έναρξη της αερόβιας άσκησης και σταθεροποιείται σε ένα επίπεδο ανάλογα με την έντασή της.

Στα οφέλη της συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, η μείωση ποσοστού λίπους στο σώμα, η αύξηση αντοχής, η τόνωση της ευεξίας και γενικότερα της ποιότητας ζωής.

Η αερόβια άσκηση παρουσιάζει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό του ανθρώπου. Μην κάθεσαι. Εξοπλίσου με το σωστό μηχάνημα… and get physical.

 

 

Περπάτημα κατ’ οίκον

Οι διάδρομοι γυμναστικής αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να διατηρείσαι πάντα σε φόρμα. Η ευκολία δεν είναι το μοναδικό όφελος της χρήσης του συγκεκριμένου οργάνου.

Ο διάδρομος πάντα ήταν η πρώτη επιλογή στο γυμναστήριο αλλά και σε πολλά νοικοκυριά. Η κατασκευή του τάπητα τρεξίματος είναι τέτοια ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί που μπορούν να προκαλέσουν πόνο ή ακόμα και τραυματισμούς στα γόνατα.

O διάδρομος γυμναστικής TT-400 της ALPINE αποτελεί μία ολοκληρωμένη προπονητική εμπειρία. Επίλεξε προγράμματα ή λειτουργίες εύκολα και γρήγορα από τα πλήκτρα αφής που θα βρεις μπροστά από την οθόνη. Ρύθμισε την ταχύτητα και την κλίση χωρίς να χάνεις χρόνο από την προπόνηση και δες ζωντανά τα αποτελέσματα στην οθόνη LED πολλαπλών λειτουργιών.

Κατάλληλος για άτομα έως 115kg.

 

Hitech και “αόρατος”

Ο διάδρομος Xiaomi Kingsmith Walking Pad C2 σου προσφέρει έναν ήσυχο περίπατο χωρίς να φύγεις από το σπίτι σου. Διαθέτει remote control για να προσαρμόζεις εύκολα την ταχύτητα που θέλεις να περπατάς και διπλώνει εύκολα, ενώ με τους τροχούς που διαθέτει, η μετακίνηση και αποθήκευσή του είναι… παιχνιδάκι.

 

 

Ορθοπεταλιές στο σπίτι

Το στατικό ποδήλατο έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η άσκηση υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει την πίεση και την κακή χοληστερίνη. Ταυτόχρονα με το ποδήλατο γυμναστικής μπορείς να καις θερμίδες ακόμα και 14 ώρες μετά την προπόνηση και ειδικά αν κάνεις διαλειμματική προπόνηση όπως στον διάδρομο.

Με το Body Sculpture BC-3010D Μαγνητικό Ποδήλατο Γυμναστικής βρίσκεις τον καλύτερο σύμμαχο για αερόβια άσκηση.

Το μαγνητικό ποδήλατο BC-3010D διαθέτει δίσκο βάρους 5 κιλών, ρυθμιζόμενη μαγνητική αντίσταση 8 σημείων και σε συνδυασμό με το μαγνητικό φρένο υψηλής ποιότητας και τον ιμάντα εξασφαλίζει ομαλή κίνηση και ευκολία.

Αν δεν έχεις χώρο μέσα στο σπίτι ή βαριέσαι να το μεταφέρεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, τότε μπορείς να επιλέξεις το Everfit Μini Welly S. Ενδείκνυται επίσης για φυσικοθεραπεία με χειροκίνητο έλεγχο ρύθμιση αντίστασης. Φυσικά μετά την άσκηση το κρύβεις ακόμη στην ντουλάπα, καθώς δεν πιάνει χώρο. Γενικότερα, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τους στόχους που έχεις, στον Κωτσόβολο μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων.

Στην ίδια φιλοσοφία φορητότητας κατατάσσεται και το Everfit Step Up Mini Stepper Step Aerobic. Το Step Up με υδραυλικό έμβολο σύστημα αντίστασης, φέρει αντιολισθητικά στηρίγματα ποδιών, οπότε μην αγχώνεσαι, ενώ το μέγιστο βάρος χρήστη είναι στα 100 Kg…

 

 

Σε ρεαλιστικές συνθήκες

Οι περισσότεροι είναι πιο εξοικειωμένοι με τους διάδρομους, όμως με το ελλειπτικό όργανο πετυχαίνεις μια πολύ καλή προπόνηση.

Το ελλειπτικό μηχάνημα βελτιώνει την ισορροπία και την κινητικότητα, ενώ παράλληλα βοηθά, μετά από χειρουργική επέμβαση, να ανακτήσεις σταδιακά την κίνηση στον τραυματισμένο μυ. Πολλοί ιατροί προτείνουν τη χρήση ελλειπτικών για την αποθεραπεία. Ο τρόπος που το χρησιμοποιείς μοιάζει σαν να κάνεις τζόκινγκ, τρέξιμο και αναρρίχηση σε σκάλα, σε πολλαπλά επίπεδα αντοχής και έντασης.

Μία καλή επιλογή είναι το κομψό Body Sculpture BE-3110G. Το ελλειπτικό BE-3110G από τη Body Sculpture, σχεδιάστηκε για να παρέχει μια αποτελεσματική, ομαλή και αθόρυβη καρδιαγγειακή προπόνηση με αντιολισθητικά πέλματα για σταθερή προπόνηση. Είναι κατάλληλο για μεσαίας έντασης άσκηση, διαθέτει δίσκο βάρους 5kg και είναι κατάλληλο για χρήστες με βάρος έως 110 kg. Διαθέτει οθόνη LCD που εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες της προπόνησης, αισθητήρες παλμών & περιλαμβάνει συνολικά 12 προεπιλεγμένα προγράμματα προπόνησης.

Για πιο…δραστήριους και pro που θέλουν να το μεταφέρουν από χώρο σε χώρο, επίσης το BH Fitness NC19 Dual αποτελεί μία ενδεδειγμένη λύση.

Το ελλειπτικό BH NC19 Dual συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του ανθεκτικού και αποδοτικού συστήματος Front Drive, με μέγιστη αντίσταση και στιβαρό σκελετό με μέγιστο βάρος έως 130 kg. Διαθέτει κονσόλα με 12 προεπιλεγμένα προγράμματα, 24 επίπεδα ρύθμισης έντασης, ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πεταλιών για πιο φυσική θέση και κίνηση, ανθεκτικά ρουλεμάν σε όλους τους συνδέσμους, μέτρηση καρδιακών παλμών με αισθητήρες στις χειρολαβές και οθόνη LCD. Περιλαμβάνει ροδάκια μεταφοράς και αποθήκευσης.

 

 

Τράβα… κουπί

Η κωπηλατική στο εργόμετρο αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις με πολλά οφέλη. Βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακού νοσήματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την καλή χοληστερόλη. Η κωπηλατική μηχανή είναι ένα από τα καλύτερα μηχανήματα αερόβιας γυμναστικής, διότι μιμείται με ακρίβεια την πλήρη και εντελώς φυσική κίνηση ενός κωπηλάτη. Προσφέρει τόνωση σε όλο το σώμα, και γυμνάζει συνολικά περίπου το 70% των μυών του σώματος, με μία μόνο άσκηση.

Αν ήσουν φανατικός της παγκόσμιας επιτυχίας House of Cards τότε θα λατρέψεις το κωπηλατικό μηχάνημα που έκαναν οι αμφιλεγόμενοι πρωταγωνιστές. Το WaterRower Oak S4, υψηλής αισθητικής, κωπηλατικό μηχάνημα σίγουρα θα σου την θυμίσει. Η Natural Oak έχει κατασκευαστεί με τις απαιτητικές προδιαγραφές που συσχετίζονται με το όνομα της WaterRower. Είναι χειροποίητα κατασκευασμένη από μασίφ ξύλο βελανιδιάς με διπλή ράγα και ειδικό κάθισμα, ώστε να προσφέρει μία ασυναγώνιστη εκγύμναση όλου του σώματος.

Μία πιο προσιτή και οικονομική λύση αποτελεί η Toorx Rower Compact. Η κωπηλατική Rower Compact με σύστημα αντίστασης, υδραυλικού εμβόλου με 12 επίπεδα ρύθμισης, περιλαμβάνει και computer προπόνησης με οθόνη LCD.

Η αερόβια αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία άριστη άσκηση και δεν χρειάζεται να βγεις από την ζεστασιά του σπιτιού σου ώστε να γυμναστείς σωστά. Πλέον δεν θα έχεις καμία δικαιολογία. Προσπάθησε βήμα-βήμα να διατηρήσεις ή να αποκτήσεις την φυσική κατάσταση που επιθυμείς.

Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι, αρκεί να επισκεφτείς το kotsovolos.gr ή το κοντινότερο κατάστημα και να βρεις για εσένα τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να ξεκινήσεις την προπόνηση.

Lets get physical…

Μπορείς να δεις ακόμη