Περπάτησε στα πιο απίθανα μέρη πάνω στον διάδρομό σου (iFIT)

by Zikou Stella

Αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρει η γυμναστική για λόγους υγείας και ευεξίας, αλλά δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο, θεωρείς ότι η συνδρομή είναι ακριβή ή ότι δεν σε ελκύει πια η διαδικασία αυτή, τότε καλό είναι να ψάξεις το iFIT app.

Πρόκειται για κορυφαία εφαρμογή εκγύμνασης στον δικό σου χώρο, η οποία περιλαμβάνει μία τεράστια συλλογή προπονήσεων, ενώ παράλληλα σε ταξιδεύει παντού στον κόσμο, έτσι για να μην βαρεθείς ποτέ.

Είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS, αλλά «τρέχει» και σε άλλες συσκευές, όπως είναι οι Amazon και Roku. Επίσης, συνεργάζεται με επώνυμα όργανα γυμναστικής για το σπίτι ή το γραφείο, όπως είναι για παράδειγμα οι διάδρομοι γυμναστικής NordicTrack.

Με λίγα λόγια, η τεχνολογία είναι πάλι εδώ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου και στη γυμναστική!

 

Δυνατότητες και Χρήση

Θα το χρειαστείς σίγουρα αν έχεις αποφασίσει να επενδύσεις στο σώμα και στην υγεία σου γενικά. Ειδικότερα, αν επιθυμείς μυϊκή ενδυνάμωση, cross training ή γιόγκα. Παράλληλα, είναι must αν θέλεις live συνεδρίες, όμως στην άνεση του σπιτιού σου.

Πώς τα καταφέρνει ένα app όλα αυτά; Απλά είναι επαγγελματικού επιπέδου με προσωποποιημένη υποστήριξη, δηλαδή μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες σου. Επίσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα, διαθέτει και personal trainers, οι οποίοι μπορούν να σε καθοδηγήσουν με ασφάλεια, αλλά και να επικοινωνήσεις μαζί τους ανά πάσα στιγμή. Η λογική είναι πάντα η σωστή προπόνηση στον χώρο σου, με εξοπλισμό που θα κάνεις γρήγορα απόσβεση (εξοικονομώντας και από τα λεφτά συνδρομής σε γυμναστήριο ή δια ζώσης personal trainer).

Μάλλον το πιο ενδιαφέρον και εθιστικό χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα από τον εξοπλισμό οθόνης σου, νιώθεις ότι ταξιδεύεις και ότι είσαι κάπου αλλού. Έτσι, από τον διάδρομο τρεξίματος στο σαλόνι σου, ξαφνικά τρέχεις στους δρόμους της Αθήνας, βρίσκεσαι σε ανάβαση σε βουνό, διασχίζεις ένα αρχαιολογικό χώρο μεγάλης ιστορικής αξίας ή κάνεις τζόκινγκ στην Παταγονία και στο Κολοράντο! Πραγματικά, οι επιλογές είναι πολλές και εντυπωσιακές, ενώ «μπαίνεις» πιο πολύ στο κλίμα και με έξυπνες ρυθμίσεις την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, ο διάδρομός σου αποκτά κλίση σε μέρη όπου η ανηφόρα είναι πιο έντονη οπτικά!

 

 

Χρήση με όργανα

Αν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iFIT χωρίς ειδικό εξοπλισμό, θα έχεις πλήρη και ολοκληρωμένη εμπειρία αν τελικά επενδύσεις σε συμβατό εξοπλισμό διασύνδεσης, όπως είναι τα πρωτοποριακά όργανα γυμναστικής της αμερικάνικης NordicTrack. Αναλυτικότερα:

 

Διάδρομοι

Μιας και ο καιρός άνοιξε και ήρθε η ώρα και για παραλία, ποτέ δεν είναι αργά να γράψεις μερικά ακόμα χιλιόμετρα για ένα ακόμα πιο fit κορμί. Για αυτό δες τον Proform Trainer 12, ο οποίος διαθέτει και μεγάλη touch screen οθόνη, απόλυτα συμβατή με το iFIT. Επιπλέον, με την τεχνολογία space saver αναδιπλώνεται για πιο εύκολη αποθήκευση, ενώ διαθέτει και αντικραδασμικό δάπεδο.

 

 

Ποδήλατα

Αν είσαι πιο πολύ φαν του ποδηλάτου, τότε τσέκαρε το NordicTrack Studio S15i, που επίσης υποστηρίζει την εφαρμογή. Παράλληλα, είναι ένα σταθερό και κομψό ποδήλατο, με ανεμιστήρα 2 ταχυτήτων για να δροσίζει το πρόσωπό σου, δυνατότητα σύνδεσης με iPod, αλλά και μέτρηση καρδιακών παλμών.

 

 

Ελλειπτικά όργανα

Το Proform 525 CSE+ είναι από τα κορυφαία του είδους του και ιδανικό για να κάψεις θερμίδες. Διαθέτει οθόνη συμβατή με το iFIT app, ενώ μπορείς να παρακολουθείς όλες τις σημαντικές ενδείξεις, όπως είναι η απόσταση, ο αριθμός βημάτων, ο χρόνος, οι θερμίδες και οι καρδιακοί παλμοί.

 

 

 

 

Κωπηλατικές

Οι Κωπηλατικές μηχανές είναι από τις πιο δημοφιλείς και όπως λέει και το όνομά τους, μιμούνται την κίνηση της κωπηλασίας, με αποτέλεσμα να γυμνάζεται όλο το σώμα. Είναι η ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να γυμναστείς, αλλά παράλληλα θέλεις και κάτι διαφορετικό. Καλή επιλογή είναι η NordicTrack RW 700, η οποία προσφέρει Live διαδραστική προπόνηση, κωπηλασία με τους Top Personal Trainers και σε όλο τον κόσμο με το Google Maps. Ακόμη, έχει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, όπως κωπηλατικές κινήσεις ανά λεπτό, συνολικές κωπηλατικές κινήσεις, χρόνος και θερμίδες.

 

Πολυόργανα

Γενικά, μπορείς να αξιοποιήσεις και πολυόργανα, δηλαδή συσκευές και προϊόντα με τα οποία μπορείς να κάνεις πολλές ασκήσεις και για διάφορα σημεία του σώματος (π.χ. χέρια, πόδια, κορμό). Μάλιστα, μπορείς να συνδυάσεις ασκήσεις ενδυνάμωσης με αερόβια προπόνηση υψηλής έντασης και έτσι να δεις το σώμα σου να αλλάζει μέρα με τη μέρα. Ο κορυφαίος σταθμός προπόνησης NordicTrack Vault θα σε ξεσηκώσει με τις απίθανες δυνατότητες που σου δίνει με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

 

Τέλος, όπως ήδη αναφέρθηκε, αν ένα όργανο είναι συμβατό με το iFIT app, ακόμα καλύτερα, αλλά και πάλι μπορεί να το χρησιμοποιήσεις με τη βοήθεια άλλου εξοπλισμού, όπως είναι για παράδειγμα μία οποιαδήποτε οθόνη μπροστά από το όργανο εκγύμνασης.

 

Μπορείς να δεις ακόμη