Arcane: η νέα σειρά του Netflix εμπνευσμένη από τον κόσμο του League of Legends!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ο χώρος των videogames έχει υπάρξει συχνά πηγή έμπνευσης για νέες σειρές, ταινίες ή ακόμα και βιβλία. Άλλωστε, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θεωρούνται δικαίως η όγδοη μορφή τέχνης, έχουν συχνά εξαιρετικά σενάρια και περιγράφουν θαυμαστούς κόσμους, ενώ χρειάζονται πλέον ένα τεράστιο κόστος παραγωγής, ακριβώς επειδή ανάμεσα σε πολλά απασχολούν και πληθώρα καλλιτεχνών (συγγραφείς, σκηνοθέτες, γραφίστες, μουσικούς, voice actors κτλ).

Βέβαια, αρκετές φορές η μεταφορά ενός βιντεοπαιχνιδιού σε ταινία δεν είχε πάντα καλά και επιθυμητά αποτελέσματα. Εντούτοις, τα τελευταία χρόνια αυτό αλλάζει, κυρίως επειδή κολοσσοί όπως το Netflix έχουν την τεχνογνωσία, το χρήμα, αλλά κυρίως την έντονη πίεση και άμεση ανάγκη για νέο πλούσιο περιεχόμενο!

Έτσι, με χαρά και προσδοκίες υποδέχτηκε η gaming κοινότητα το πρώτο trailer της animated σειράς Arcane του πρωτότυπου σόου βασισμένου στο League of Legends. Άλλωστε, εδώ και χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες για αυτό, ενώ και οι φίλοι του δημοφιλούς multiplayer online battle arena (MOBA) παιχνιδιού είναι πολλοί σε όλη την υφήλιο!

Να σημειωθεί ότι την ανάπτυξη και παραγωγή ανέλαβε η Riot Games σε συνεργασία με την Fortiche Productions για λογαριασμό του Netflix. Επίσης, αρκετοί δημοφιλείς ηθοποιοί του Hollywood όπως η Hailee Steinfeld (Bumblebee), η Ella Purnell (Maleficent) και ο Kevin Alejandro (Lucifer) θα χαρίσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες της νέας αυτής σειράς.

 

Τρέιλερ

 

 

Πλοκή

H υπόθεση της σειράς επικεντρώνεται στο παρελθόν δύο βασικών και εμβληματικών ηρωίδων του League of Legends (της Vi και της Jinx), αλλά και στη δύναμη εκείνη που θα τις χωρίσει. Φυσικά, η ιστορία εξελίσσεται στην ουτοπική γη του Piltover και στον υπόγειο κόσμο του Zaun!

Επιπρόσθετα, τα επεισόδια θα έρθουν σε 3 βασικές ενότητες (acts): τα πρώτα τρία θα κάνουν πρεμιέρα λίγες ώρες μετά το League of Legends World Finals στις 6 Νοεμβρίου, τα επόμενα τρία στις 13 Νοεμβρίου και τα τελικά επεισόδια (φινάλε) θα κάνουν πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου.

Προφανώς, μιλάμε για ένα πιθανά νέο cinematic universe, οπότε δεν αποκλείεται αν η επιτυχία είναι μεγάλη και η θέαση υψηλή, να υπάρξει και συνέχεια στο μέλλον…

 

Stream και μέσω Twitch

Στην προώθηση σημαντικό λόγο θα έχει και η δημοφιλέστατη πλατφόρμα Twitch. Ειδικότερα, η Riot έχει δώσει άδεια σε μερικούς γνωστούς Twitch Streamers να στριμάρουν τα πρώτα επεισόδια της σειρά μαζί με το Netflix, προσφέροντας παράλληλα δωράκια και αποκλειστικά in-game items για τους fans (για παράδειγμα exclusive skins, icons, capsules, champions)!

Αν σε ενδιαφέρει δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις αυτά τα stream, ενώ για να διεκδικήσεις τα δώρα σου θα πρέπει να συνδέσεις τον λογαριασμό σου στο Twitch με αυτόν της Riot Games ως εξής:

  • Κάνε κλικ στο προφίλ χρήστη στο πάνω δεξί μέρος του Twitch.
  • Διάλεξε Settings (Ρυθμίσεις).
  • Πήγαινε στο Connections.
  • Από εκεί βρες την Riot Games και πάτα Connect.
  • Κάνε Sign in και στον Riot λογαριασμό σου και είσαι πλέον έτοιμος!

Τέλος, επειδή η Riot Games γνωρίζει ότι η Παγκόσμια Πρεμιέρα θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί στην Ευρώπη, αποφάσισε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και δεύτερη μετάδοση στο Twitch στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Νοεμβρίου.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη