Αξιοποίησε το καλοκαίρι στην πόλη

Μόλις φτάσει το καλοκαιράκι όλα γίνονται πιο χαλαρά και η διάθεσή σου αλλάζει. Για τους περισσότερους είναι η πιο αγαπημένη περίοδος. Η εποχή που ανυπομονείς ολόκληρο τον χρόνο να φτάσει για να ξεκινήσουν οι διακοπές. Από τον Ιούνιο κιόλας μπαίνεις σε καλοκαιρινή διάθεση. Δηλώνεις τις ημερομηνίες που θες να πάρεις άδεια από τη δουλειά σου και σίγουρα αρχίζεις να ψάχνεις για προορισμούς και να οργανώνεις το καλοκαίρι σου.

Όμως καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Ίσως για οικονομικούς λόγους, ή γιατί δεν σου το επιτρέπει η δουλειά σου ή γιατί η παρέα σου δεν μπορεί να συγχρονιστεί, είσαι αναγκασμένος να προσαρμοστείς στις συνθήκες κι ενδεχομένως να αλλάξεις, ακόμη και να ακυρώσεις τα σχέδιά σου. Μην το παίρνεις όμως πολύ βαριά! Η παραμονή σου στην πόλη μπορεί να αποδειχτεί πιο ευχάριστη απ’ όσο φαντάζεσαι!

 

Απόλαυσε την ήρεμη πόλη

Αρχικά σκέψου ότι η πόλη σου το καλοκαίρι αδειάζει. Όλη η βαβούρα και η πολυκοσμία των πόλεων μεταφέρεται σε χωριά και νησιά. Οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι. Είναι απίστευτο ότι διαδρομές που τον χειμώνα σου παίρνουν καθημερινά 40 με 60 λεπτά, το καλοκαίρι κάνεις 10 με 15 λεπτάκια το πολύ. Έτσι, ήδη αρχίζεις να ηρεμείς.

Είναι η αλήθεια πως η ατμόσφαιρα είναι πιο καθαρή. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα αυτοκίνητα ταξιδεύουν στην επαρχία μαζί με τους ιδιοκτήτες τους και πραγματικά οι μυρωδιές αλλάζουν. Εάν έχεις την τύχη να ζεις και σε κάποιο προάστιο τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.

 

Αξιοποίησε το μπαλκόνι σου

Χρησιμοποίησε τον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Μπορείς να κάνεις πάρτι με τους εναπομείναντες φίλους σου, πάρτι με κοκτέιλ και καλοκαιρινά ποτάκια. Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση, καλή παρέα, ένα δυνατό blender, τα ποτά της αρεσκείας σου, πολλά παγάκια και ένα καλό ηχοσύστημα για να παίζει καλοκαιρινή χαρούμενη μουσική και το μπαλκόνι σου θα γίνει καλοκαιρινό θέρετρο.

Επίσης, μπορείς επιτέλους να παίξεις εκείνα τα επιτραπέζια που έχεις στο ντουλάπι σου στοιβαγμένα και ξεχασμένα ή να βγάλεις την smart TV σου στο μπαλκόνι και να παρακολουθήσεις μια ταινία ή να αρχίσεις μια από τις σειρές που έχεις αποθηκευμένη στον σκληρό σου και όλο τον χειμώνα δεν κατάφερες να δεις.

Shopping Therapy

Εφόσον έχεις ξεμείνει στην πόλη εκμεταλλεύσου τις καλοκαιρινές εκπτώσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία να αγοράσεις κάποια πράγματα που επιθυμείς εδώ και καιρό. Ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, καλλυντικά, είναι μερικά από αυτά που μπορείς να αγοράσεις.

Μην ξεχάσεις να καλύψεις και τις ανάγκες του σπιτιού σου. Καλό είναι να εστιάσεις σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αντικείμενα που αυτήν την περίοδο τα βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές. Οι εκπτώσεις είναι «Φαντασμαγορικές» και δεν πρέπει να τις χάσεις.

Ξέμεινες στην πόλη, τουλάχιστον φρόντισε να περάσεις δροσερό καλοκαίρι. Σίγουρα θα βρεις προσφορές για κλιματιστικά. Μπορείς όμως να προνοήσεις και να ρίξεις μια ματιά ακόμη και σε θερμαντικά σώματα. Μην σε αποτρέπουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Οι ευκαιρίες αυτή την εποχή είναι πολλές και ο χειμώνας είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζεις.

Μπορείς να αγοράσεις το tablet που πάντα ήθελες ή το κινητό που κοιτούσες τον χειμώνα. Βρες το smartwatch που θα σε βοηθήσει να γίνεις fit. Αναβάθμισε τον υπολογιστή σου, αγόρασε έναν εξωτερικό δίσκο που σίγουρα χρειάζεσαι για να αποθηκεύεις τις φωτογραφίες σου ή τις αγαπημένες σου σειρές ή αγόρασε ένα καινούριο Laptop.

Τέλος, είναι μια καλή εποχή για ανακαίνιση. Μερικές από τις οικονομίες σου αξίζει να διατεθούν για να ανανεώσεις τον χώρο σου. Μπορείς να αφοσιωθείς στο μπαλκόνι, να αγοράσεις ένα τραπεζάκι και μία ηλεκτρική ψηστιέρα για να κάνετε με την παρέα σου βραδιές μπάρμπεκιου. Ομόρφυνε τον χώρο με μερικές γλάστρες. Αφού δεν θα πας διακοπές, αξίζει να κάνεις ένα δώρο τέτοιο δώρο στον εαυτό σου.

 

Καλοκαιρινή διασκέδαση

Το γεγονός ότι δεν θα πας διακοπές, δεν σημαίνει ότι θα κλειστείς μέσα. Ευτυχώς οι μέρες το καλοκαίρι είναι μεγάλες και οι νύχτες γλυκιές. Θα εντυπωσιαστείς όταν ανακαλύψεις πόσα μπαράκια και πόσα εστιατόρια λειτουργούν σε υπέροχους κήπους και ταράτσες.

Επίσης, υπάρχουν τόσες πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που σίγουρα δεν θα βαρεθείς. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, αθλητικά event. Όλοι σχεδόν οι δήμοι οργανώνονται πολύ καλά τα καλοκαίρια. Πολλές μάλιστα από αυτές τις εκδηλώσεις είναι είτε δωρεάν είτε πολύ οικονομικές. Φυσικά, δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δεις παλιές αγαπημένες ταινίες ή και νέες προβολές. Αρκεί να έχεις όρεξη και κάθε βράδυ θα είσαι έξω.

 

Μπανάκι

Επειδή δεν βρίσκεσαι σε νησί δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο στη θάλασσα. Σίγουρα υπάρχουν πολλές κοντινές παραλίες. Εάν δεν έχεις αυτοκίνητο επίλεξε την πιο εύκολα προσβάσιμη με τα μέσα συγκοινωνίας ακτή. Μπορείς πάντα να πας και σε κάποια πισίνα. Πολλά αθλητικά κέντρα, δημοτικά ή ιδιωτικά έχουν πολύ καλές τιμές για το κοινό. Εάν έχεις κάποια που να είναι κοντά σου μην διστάσεις ξεκίνα τις βουτιές. Διάλεξε ό,τι σου ταιριάζει και καλό μαύρισμα.

Κάνε τον τουρίστα στην πόλη σου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες κάποιο μουσείο; Σίγουρα οι αναμνήσεις σου χάνονται κάπου στα σχολικά σου χρόνια. Τώρα λοιπόν σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις τον τουρίστα στην πόλη σου. Πάρε την φωτογραφική σου μηχανή και ξεκίνα. Οργάνωσε τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου και κάνε ένα πρόγραμμα.

Εάν ψάξεις λίγο θα δεις ότι γίνονται και πολλές οργανωμένες ξεναγήσεις τόσο σε αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε διάφορες περιοχές της πόλης. Θα εκπλαγείς με αυτά που θα μάθεις αλλά και με τις γωνιές που θα ανακαλύψεις. Κάποια από αυτά τα μέρη μπορεί να μην τα ήξερες καν.

Μονοήμερες εκδρομές

Αφού δεν κανόνισες κάποιο πολυήμερο ταξίδι, μπορείς τουλάχιστον να οργανώσεις μικρές μονοήμερες εκδρομές. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί σύντομοι προορισμοί που έχεις χρόνια να πας. Πάρε όποιους φίλους βρίσκονται κολλημένοι κι αυτοί στην πόλη και πηγαίνετε μια εκδρομούλα. Μπορείτε να κάνετε πικνικ σε κάποιο κοντινό βουνό, δρυμό ή και σε κάποια παραλία. Επισκεφτείτε γραφικούς και σύντομους προορισμούς ή ακόμα και κάποιο κοντινό νησάκι.

Όπως θα διαπίστωσες ίσως τελικά να μην είναι και άσχημα που έμεινες στην πόλη και δεν πήγες διακοπές. Άμα έχεις καλή διάθεση και θετική σκέψη θα περάσεις τόσο καλά που δεν θα το πιστεύεις ούτε και εσύ!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη