|  | 

Κουζίνα

Σούπα με κολοκύθα και γλυκοπατάτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 500γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 500γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
  • 1 πράσο
  • 1 κοτσάνι σέλερι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 500 ml νερό
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο ένα καρύδι καθαρισμένο από τη φλούδα και ξυσμένο στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • κολοκυρόσπορους ψημένους
  • λίγο γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύλο της κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπίπερο κι αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Τότε τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον αστεροειδή και την κανέλα και πολτοποιούμε τη σούπα επί τόπου με ραβδομπλέντερ.
  4. Δοκιμάζουμε και αν είναι απαραίτητο, αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και της δίνουμε μια βράση ακόμα. Αν είναι αραιή την αφήνουμε να βράσει λίγο για να δέσει.
  5. Προσθέτουμε στο τέλος το ξυσμένο τζίντζερ για να κρατήσει τη σπιρτάδα του.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια. Διακοσμούμε με μια κουταλιά γιαούρτι και ψημένους κολοκυθόσπορους.

 

Ετοιμάζουμε σούπα με κολοκύθα και γλυκοπατάτα

Ετοιμάζουμε μια βελουτέ σούπα κολοκύθας με γλυκοπατάτα, ιδανική για τις κρύες μέρες! Δείτε τη συνταγή εδώ: https://bit.ly/3hD4WIx

Posted by Kotsovolos on Wednesday, 18 November 2020

Δείτε ακόμη