Χρήσιμες λειτουργίες στο πλύσιμο & στέγνωμα των ρούχων αν έχεις κατοικίδιο

by K-Admin 1

 

Αν μοιράζεσαι τον χώρο του με ένα τετράποδο συγκάτοικο, σίγουρα θα συμφωνείς πως η αγάπη και η παιχνιδιάρικη διάθεση που σου χαρίζει απλόχερα, και κάθε ημέρα, αξίζουν και με το παραπάνω τη φροντίδα του. Όπως βέβαια και τον συνεχόμενο πόλεμό σου με τις τρίχες και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, από τις οποίες είναι μάλλον απίθανο να ξεφύγει το παραμικρό ρούχο σου ή ύφασμα στο σπίτι.

Έτσι κι αλλιώς, το πλυντήριο και το στεγνωτήριό σου διαθέτουν λειτουργίες που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις εύκολα και σε βάθος την γκαρνταρόμπα, τις πετσέτες ή τα σεντόνια σου. Κάτι που σημαίνει πως με λίγο κόπο και χρόνο θα μπορέσεις να τα απαλλάξεις από τις τρίχες και τις οσμές.

 

 

Φρεσκάρισμα των άπλυτων στο στεγνωτήριο

Στην περίπτωση που έχεις κατοικίδιο, είναι δεδομένο ότι πριν καταλήξουν τα άπλυτα στον κάδο του πλυντηρίου, θα πρέπει να τιναχτούν καλά ή να τα «περάσεις» με μια ειδική βούρτσα, για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις τρίχες που έχουν κολλήσει πάνω τους. Κι αυτό γιατί όσες τρίχες παραμείνουν σε ένα ρούχο στο πλύσιμο, μετά είναι ακόμη πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Αν πάντως έχεις στεγνωτήριο ρούχων, τότε αυτός ο πονοκέφαλος θα γίνει παρελθόν. Βάλε τα άπλυτα στη συσκευή και χρησιμοποίησε το πρόγραμμα φρεσκαρίσματος. Με τον κύκλο αυτό, τα υφάσματα θα αερισθούν για λίγα λεπτά (συνήθως 10) χωρίς θερμότητα.

Με αυτό τον τρόπο, οι τρίχες θα χαλαρώσουν και θα συγκεντρωθούν στο φίλτρο χνουδιών του στεγνωτηρίου. Επομένως, το μόνο που θα χρειάζεται πλέον είναι ένα καλό τίναγμα, πριν από το πλύσιμο.

 

Ακόμη μεγαλύτερη ευκολία με ένα στεγνωτήριο αυτοκαθαριζόμενου φίλτρου

Στο πλύσιμο, θα πρέπει να μην στριμώχνεις στον κάδο πολλά ρούχα. Αντίθετα, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής χώρος, ώστε το νερό στο ξέβγαλμα να παρασύρει τις τρίχες που τυχόν έχουν παραμείνει. Αν αντίθετα, το έχεις παρακάνει στα άπλυτα, τότε είναι πιθανό οι ίνες τους να μην μπορούν να φουσκώσουν όσο πρέπει, για να απελευθερωθούν οι τρίχες.

Με το τέλος του πλυσίματος, ένα καλό τίναγμα κατά κανόνα είναι αρκετό για να πάρουν τα ρούχα σου, καθαρά πλέον, θέση στην απλώστρα. Για να είσαι ακόμη πιο σίγουρος πως έχουν απαλλαγεί και από την παραμικρή τρίχα, μπορείς να τα στεγνώσεις στο στεγνωτήριο.

Όπως είναι φυσικό, η συχνή χρήση του στεγνωτηρίου σημαίνει και συχνότερο καθάρισμα του φίλτρου χνουδιών. Επομένως, αν πρόκειται να αγοράσεις στεγνωτήριο ρούχων, ενδεχομένως να είναι πιο βολικό να διαλέξεις ένα μοντέλο με αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο. Σε μία τέτοια περίπτωση, η συσκευή θα απομακρύνει αυτόματα τις τρίχες, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς ποτέ.

 

Λειτουργία ατμού

Ένα ύφασμα μπορεί να προδίδει την παρουσία ενός κατοικίδιου στο σπίτι όχι μόνο από τις τρίχες που έχουν κολλήσει πάνω του, αλλά και από την επίμονη μυρωδιά. Ακόμη χειρότερα, οι τρίχες «μαγνητίζουν» τη σκόνη και τη γύρη, δηλαδή τους βασικούς αλλεργιογόνους παράγοντες.

«Αντίδοτο» σε όλα τα παραπάνω είναι ο ατμός, ο οποίος μπορεί να απολυμάνει σε βάθος σχεδόν κάθε ύφασμα, και μάλιστα χωρίς τη χρήση της παραμικρής χημικής ουσίας. Έτσι, ένα πλυντήριο ή ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο με λειτουργία ατμού μπορεί να σου εξασφαλίσει πως τα ρούχα, οι πετσέτες και τα σεντόνια σου θα είναι απαλλαγμένα κατά 99,99% από κάθε είδους αλλεργιογόνα ουσία.

Ο ατμός είναι επίσης η απόλυτη εγγύηση για την εξουδετέρωση και των πιο επίμονων οσμών.

 

Πλυντήριο με αντιαλλεργικό πρόγραμμα

Για το πλύσιμο των υφασμάτων που δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως των σεντονιών ή των τζιν σου, μία εναλλακτική λύση είναι τα αντιαλλεργικά προγράμματα. Χωρίς λευκαντικά ή άλλες χημικές καθαριστικές ουσίες, ένα πλυντήριο με αντιαλλεργικό πρόγραμμα θα πλένει τα ρούχα τόσο εντατικά και σχολαστικά, ώστε ακόμη και με θερμοκρασία πλύσης μόλις 60°C, να εξαφανίζουν κάθε βλαβερό σωματίδιο.

 

 

Πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού του πλυντηρίου

Ακόμη και η παραμικρή τρίχα που θα παραμείνει μέσα στον κάδο, όπως είναι φυσικό, μπορεί να κάνει την εμφάνισή της πάνω σε κάποια από τα ρούχα που θα πλύνεις την επόμενη φορά. Επίσης, οι τρίχες των κατοικίδιων μπορεί να αποδειχθούν… ανθυγιεινές και για το ίδιο το πλυντήριο, φράζοντας με την πάροδο του χρόνου τις σωληνώσεις του.

Αν όμως το πλυντήριό σου έχει πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού, τότε δεν θα το αφορούν τέτοιου είδους παρενέργειες. Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τη συχνότητα που συνιστά ο κατασκευαστής, θα είσαι σίγουρος για την απόλυτη υγεία της συσκευή, αλλά και για την υγιεινή των ρούχων σου.

Μπορείς να δεις ακόμη